نان سوئدی
مواد لازم :
پودر مایه خمیر/ ۱ قاشق سوپخوری
شكر/ ۱ قاشق چایخوری
آب ولرم/ یكچهارم پیمانه(۶۰ میلیلیتر)
شیر ولرم/ سهچهارم پیمانه (۱۸۰ میلیلیتر)
شكر/ یكچهارم پیمانه(۵۰ گرم)
كره/ یكچهارم پیمانه
تخممرغ/ ۱ عدد
هل/ ۱ قاشق چایخوری (در صورت دلخواه)
نمك / یكدوم قاشق چایخوری
آرد/ سه و نیم پیمانه(۵۰۰ گرم)
مواد میانی:
پودر بادام / یكدوم پیمانه
شكر/ یكچهارم پیمانه
كره/ یكسوم پیمانه
مواد رویه (اگواش):
زردهی تخممرغ / ۱ عدد
كنجد، مغز تخمهی آفتابگردان و سیاهدانه / به اندازهی لازم
روش تهیه :
مایه خمیر و ۱ قاشق چایخوری شكر را در آب بریزید و به مدت ۵ دقیقه در ظرف دربسته، در محیط گرم قرار دهید تا پف كند و به اصطلاح به عمل آید. شیر، شكر، كرهی نرم شده، تخممرغ، هل و نمك را در ظرفی مناسب بریزید. سپس خمیرمایهی عمل آمده را بیفزائید. حالا آرد را بهتدریج افزوده و با قاشق چوبی هم بزنید. سپس با دست ورز دهید تا خمیری به دست آید كه به دست نچسبد.
اكنون خمیر را در كاسهای كه كمی آرد پاشیدهاید، قرار دهید و روی آن نیز كمی آرد بپاشید و در محیطی گرم با پوشش، به مدت ۵/۱ ساعت استراحت دهید. خمیر را به صورت مستطیل حدود ۲۲ف۳۷ سانتیمتر پهن كنید. اینك مخلوط پودر بادام و شكر و كرهی نرم شده را - كه با همزن برقی زدهاید - روی خمیر بمالید. بعد از طول لوله كنید و دو سر خمیر را آب بزنید و به هم بچسبانید و به شكل حلقه درآورید. روی خمیر را چند برش بزنید و در سینی چرب كرده، به مدت ۲۰ دقیقه استراحت دهید تا حجیم شود. سپس روی آن را زردهی تخممرغ بمالید و مغز تخمه و سیاهدانه رویش بپاشید و در دمای ۱۸۰ درجهی سانتیگراد یا ۳۵۰ درجهی فارنهایت، به مدت تقریبی ۲۵ دقیقه بپزید تا طلائی شود.
یادآوری ۱: تمام مواد لازم را یك ساعت قبل در دمای محیط قرار دهید.
یادآوری ۲: برشها نباید از هم جدا شود.
یادآوری ۳: منظور از پیمانهها، پیمانههای استاندارد است كه هر پیمانه معادل ۲۵۰ میلیلیتر مایعات و در حدود ۱۵۰ گرم آرد است.