نان ساج با کلانه
مواد لازم برای 15 عدد نان :
آرد / ۵۰۰ گرم
آب ولرم / ۲پیمانه
نمک / ۵۰ گرم
روش تهیه:
آرد، آب و نمک را با هم مخلوط كنید تا آب كاملا| به خورد آرد برود. سپس آنقدر ورز دهید تا خمیر كشداری (مانند خمیر لواش) به دست آید. آنگاه یک دستمال مرطوب را روی خمیر بكشید و شروع به چانه گرفتن نمائید. این خمیر نیازی به استراحت ندارد. زمانی كه خمیر را چانه می|گیرید، به|اندازه|ی چند دقیقه، چانه باید استراحت كند تا خودش را ول كند. بعد با ضربه|های دست به صورت دورانی خمیر را باز كنید تا خمیر كاملا| باز شود. سپس آن را روی دم|كنی مخصوص نان ساج بیندازید تا نان بپزد.
مواد لازم برای 15 عدد کلانه :
خمیر نان ساج/ ۵۰۰ گرم
پیازچه|ی خرد كرده / ۵۰۰ گرم
كره|ی محلی / به مقدار لازم
شكر (در صورت تمایل) / مقداری
روش تهیه:
خمیر نان ساج را وقتی كه پهن شد و به صورت نان گرد درآمد، روی دم|كنی بیندازید و یک مشت پیازچه|ی خرد كرده را – كه از قبل به صورت دسته|ای خرد كرده|اید – روی نصفی از خمیر بریزید و طرف دیگر آن را رویش برگردانید به صورتی كه پیازچه|ها را بتوان داخل خمیر مشاهده كرد. بعد آن را روی ساج بیندازید و صبر كنید بپزد. سپس برگردانید و وقتی حاضر شد، تا داغ است بلا|فاصله با كره چرب كنید. معمولا| كلا|نه را به صورت گرم و همراه با دوغ میل می|كنند.
نكته: پیازچه|ها نباید له شوند.