نان لواش محلی
مواد لازم برای 8 عدد نان :
پودر مایه خمیر ۸ گرم (۲ قاشقچایخوری)
شكر ۱ قاشق چایخوری
آب ولرم ۲۵۰ میلی||لیتر(۱پیمانه)
آرد سفید نان ۲۷۰ گرم
آرد كامل ۱۷۰ گرم
ماست ۶۰ میلی|لیتر (۴ قاشق سوپخوری)
نمک ۱ قاشق چایخوری
روش تهیه :
ابتدا مایه خمیر و شكر را در آب ولرم بریزید و در محیطی نسبتا گرم به مدت ۵ دقیقه قرار دهید و روی آن را بپوشانید تا عمل كند. در ظرفی مناسب هر دو آرد را الک و مخلوط كنید. سپس داخل آن را گود و مایهخمیر به عمل آمده را وسط آرد مخلوط شده بریزید و با قاشق هم بزنید. آنگاه ماست و در آخر نمک را بیفزائید و با دست به مدت ۱۰ دقیقه ورز دهید.
سپس خمیر را در ظرفی قرار دهید و مقداری آرد بپاشید و با دستمال روی آن را بپوشانید و در محیط گرمی|قرار دهید و بگذارید برای مدت یک ساعت استراحت كند تا حجم خمیر دو برابر شود (زمانی كه با دو انگشت فشار می|دهید و به حالت اول برنمی|گردد، خمیر استراحت كرده است).دوباره خمیر را به مدت یک دقیقه ورز دهید و به مدت نیم ساعت استراحت دهید. خمیر را به ۸ قسمت تقسیم و چانه كنید و رویش را بپوشانید. هر چانه را روی سطح آردپاشی شده به وسیله|ی وردنه و تا حد امكان به صورت نازک باز كنید و با دو دست خمیر را جابه|جا كنید تا نازكتر شود (مراقب باشید پاره نشود). ساج مربوط به این نان را روی شعله|داغ نمائید و لواش باز شده را روی آن پهن كنید و هر دو طرف را بپزید.
یادآوری ۱: آرد كامل، آرد سبوسدار می|باشد.
یادآوری ۲: این نان برای سلامتی بسیار مفید است. زیرا دارای فیبر میباشد و از جوش شیرین در آن استفاده نشدهاست.
یادآوری ۳: این نان به صورت خشک است و به همراه بعضی از انواع آش|ها، سوپ|ها و كال|جوش و اشكنه مصرف می|شود.