نان دهکده
مواد لازم برای یک قرص نان :
مایه خمیر ۷ گرم
شكر ۱ قاشق سوپخوری
آب ولرم ۳۷۵ میلی|لیتر (۵/۱ پیمانه)
آرد نان ۲۵۰ گرم
آرد شیرینی (سفید) ۳۰۰ گرم
نمک ۱ قاشق چایخوری
روغن مایع ۱ قاشق سوپخوری
روش تهیه :
در ظرفی مناسب مایه خمیر، نیمی از شكر و یک دوم پیمانه آب را با هم مخلوط كنید. بعد رویش را بپوشانید و آن را به مدت ۱۰ دقیقه در جای گرمی|قرار دهید تا مایه خمیر فعال شود. در ظرفی جداگانه مخلوط دو آرد، نمک، روغن مایع، باقی|مانده|ی شكر و ۱ پیمانه آب ولرم را بیفزائید و خمیر كنید.
خمیر را روی سطحی آردپاشی شده ورز دهید تا كاملا| صاف و یكدست شود. در صورت نیاز، مقداری آرد اضافه كنید. سپس خمیر را داخل كاسه|ای چرب شده بگذارید، روی آن را بپوشانید و در جای گرمی|به مدت ۴۵ دقیقه و یا تا زمانی كه حجم آن دو برابر شود، قرار دهید.
آنگاه دوباره خمیر را روی سطحی آردپاشی شده به مدت ۳ تا ۴ دقیقه ورز دهید و یک سوم از خمیر را جدا كنید و هر دو قسمت را به شكل توپ درآورید. قسمت بزرگ|تر را روی سینی چرب و آردپاشی شده بگذارید و سطح آن را با آب مرطوب كنید. حالا| قسمت كوچک|تر را روی خمیر قبلی بگذارید و با انتهای یک قاشق چوبی سوراخی در وسط خمیر ایجاد كنید تا هر دو قسمت كاملا| به هم بچسبند. دوباره روی آن را بپوشانید و در جای گرمی|به مدت ۲۰ دقیقه قرار دهید. مقداری آرد روی خمیر الک كنید. پس از آن در فر گرم شده با دمای ۱۹۰ درجه|ی سانتیگراد به مدت تقریبی ۴۰ دقیقه بپزید.