لیلا آیانی صفت
مواد لازم نان گل رز
برای 6 عدد
پودر مایه خمیر 1 قاشق چایخوری
شكر 1 قاشق چایخوری
آب ولرم 125 میلیلیتر (یكدوم پیمانه)
تخممرغ 1 عدد
نمك 1 قاشق چایخوری
روغن زیتون 4 قاشق چایخوری
آرد 250-300 گرم
مواد لازم میانی
پنیر سفید (فتا) 100 گرم
جعفری خرد كرده 2 قاشق سوپخوری
روش تهیه نان گل رز
مایه خمیر، شكر و نیمی از آب ولرم را در كاسه كوچكی بریزید، رویش را بپوشانید و 10 دقیقه كنار بگذارید تا مایه خمیر فعال شود. آنگاه تخممرغ، نمك، نیمی از روغن زیتون و باقیمانده آب را در كاسه مناسبی بریزید و مایه خمیر ور آمده را به آن بیفزائید. حالا آرد را كمكم بیفزائید و مخلوط كنید تا خمیر مناسبی حاصل شود. سپس خمیر را روی سطح آرد پاشیده، ورز دهید تا صاف و یكدست شود. بعد آن را به شكل توپ درآورید و در كاسه چربكرده بگذارید. اكنون روی خمیر را بپوشانید و در جای گرم نگه دارید تا حجمش دو برابر شود. اینك خمیر را به 6 قسمت مساوی تقسیم نمائید و هر قسمت را به قطر 15 سانتیمتر، باز كنید. سپس روی هر دایره خمیر، 4 برش ایجاد كنید. به گونهای كه این برشها تا مركز دایره 5 سانتیمتر فاصله داشته باشد. آنگاه قدری از مواد میانی، وسط خمیر بگذارید و یكی از مثلثهای خمیر را دور این مواد بپیچید. بعد قسمت مقابل این تكه را نیز دور خمیر بپیچید و با باقیمانده خمیر، آن را به شكل گل رز درآورید.
حالا خمیرها را با فاصله، در سینی چربكرده بچینید. روی سینی را بپوشانید و نیم ساعت دیگر، خمیر را در دمای محیط نگه دارید تا حجمشان دو برابر شود. اكنون روی خمیرها روغن زیتون بمالید و به مدت تقریبی 20-25 دقیقه، در فر گرم كرده با دمای 200 درجه سانتیگراد، بپزید. نانها را روی پنجره سیمی خنك كنید.
روش تهیه مواد میانی: پنیر و جعفری را با هم مخلوط كنید.