نان صبحانه
مواد لازم برای 6 نفر :
پودر مایه خمیر ۷ گرم
آب گرم ۳۷ درجه ۵۰ میلی|لیتر
آرد ۳۷۰ گرم
نمک مقداری
شكر ۵۰ گرم
شیر سرد ۱۵۰ میلی|لیتر
كره|ی نرم شده ۶۵ گرم
مواد لازم رویه :
زرده ی تخم مرغ ۱ عدد
پودر قند ۱ قاشق چای خوری
شیر ۱ قاشق چای خوری
روش تهیه :
پودر مایه خمیر و یک قاشق سوپخوری شكر را روی آب گرم بپاشید و روی آن را بپوشانید و در جای گرمی|قرار دهید تا حجم آن دو برابر شود (ور بیاید).
در ظرفی مناسب، آرد الک شده، نمک و شكر را با هم مخلوط كنید. سپس شیر و كره را به آن بیفزائید و با مفتول دستی هم بزنید. آنگاه مایه خمیر را به آن اضافه كنید و به شكل خمیر درآورید. خمیر را روی سطحی آردپاشی شده، به مدت ۵ دقیقه ورز دهید و در كاسه|ای آردپاشی شده، قرار دهید. بعد روی آن را نیز كمی آرد بپاشید و پس از پوشاندن، در جای گرمی به مدت یک ساعت قرار دهید.
آنگاه مجددا خمیر را كمی ورز دهید و به ۶ قسمت تقسیم كنید و با وردنه هر قسمت را روی سطحی آردپاشی شده، به قطر یک سانتیمتر باز كنید و با پشت چنگال روی خمیر را منقش كنید و در سینی چرب شده، با فاصله قرار دهید. دوباره روی خمیر را بپوشانید و مدت ۱۵ دقیقه در جای گرمی|قرار دهید تا ور بیاید (حجم آن دو برابر شود). بعد با قلم|مو، مواد رویه را به آرامی روی خمیر بمالید و در طبقه|ی وسط فر گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه|ی سانتیگراد یا ۳۵۰ درجه|ی فارنهایت، به مدت ۲۵-۳۰ دقیقه بپزید.
روش تهیه ی رویه: همه|ی مواد را، با هم مخلوط كنید!.
یادآوری!
پس از پختن نان، می|توانید با قلم|مو، كره|ی ذوب شده روی آن بمالید تا براق|تر بشود.