نان کماج یا تفتان
مواد لازم :
آب ولرم یک چهارم پیمانه یا ۵۰ گرم
پودر مایه خمیر ۲ قاشق چای خوری
شكر ۱ قاشق چایخوری
روغن ۱۲۵ گرم
شیر یا آب ۵۰۰ میلی لیتر
زعفران و زردچوبه مقداری
زیره ی سبز یا سیاه، گشنیز، تخم شویدو
كرفس، سیاه دانه جمعا ۲ قاشق سوپ خوری
نمک یک دوم قاشق چای خوری
آرد ۳-۴ پیمانه
روش تهیه:
در ظرفی مناسب پودر خمیرمایه، شكر و آب ولرم را با هم مخلوط كنید و روی آن را بپوشانید و درجای گرمی قرار دهید تا حجم آن دوبرابر شود. در ظرف بزرگ|تری روغن، شیر ولرم و زعفران و مایه|خمیر به عمل آمده و زیره|ی سیاه یا سبز و تخم شوید، كرفس ،گشنیز و سیاه|دانه و نمک را با هم مخلوط كنید و هم بزنید. سپس آرد را كم|كم اضافه و خمیر كنید تا حدی كه خمیر به دست نچسبد. بعد آن را در جای گرمی|قرار دهید تا حجم خمیر دوبرابر شود. سپس به صورت گرد درآورید و در تابه پهن كنید و روی آن را چنگال بزنید و با شیر و زعفران زرین سازید و در فر گرم|شده با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت و یا ۱۸۰ درجه سانتی|گراد به مدت ۲۰-۳۰ دقیقه قرار دهید. این نان، ویژه صبحانه|و افطار می|باشد.