آرزو گنجی
مواد لازم نان با كرم وانيلی
مایه خمیر 1 قاشق سوپخوری
شكر 4 قاشق چایخوری
شیر 80 میلیلیتر (یكسوم پیمانه)
كرۀ نرم 185 گرم
تخممرغ 2 عدد
نمك یكچهارم قاشق چایخوری
پوست پرتقال رنده كرده 1 قاشق چایخوری
گیلاس به میزان لازم
آرد نان حدود 300 -350 گرم
مواد لازم برای رویه نان
زرده تخممرغ 1 عدد
خامه 1 قاشق سوپخوری
مواد لازم برای تهیه كرم:
شكر 50 گرم
آرد ذرت 2 قاشق سوپخوری
شیر 250 میلیلیتر (1 پیمانه)
زرده تخممرغ 1 عدد
وانیلین یكچهارم چایخوری
روش تهیه نان با كرم وانيلی
مایه خمیر، 1 قاشق چایخوری از شكر و شیر را در كاسه كوچكی بریزید، رویش را بپوشانید و 10 دقیقه كنار بگذارید تا مایه خمیر فعال شود. آنگاه كره، تخممرغها، نمك، پوست پرتقال و شكر باقیمانده را در ظرف مناسبی بریزید و مخلوط كنید. سپس مایه خمیر ورآمده را به آن بیفزائید و آرد را كمكم اضافه كنید تا خمیر لطیفی به دست آید. حالا خمیر را به مدت تقریبی ده دقیقه، روی سطح آرد پاشیده، ورز دهید تا صاف و یكدست شود و آن را در كاسه چربكرده، بگذارید.
رویش را بپوشانید و در حدود 1 ساعت، در محیط آشپزخانه نگه دارید تا حجمش 2 برابر شود. اكنون هوای داخل خمیر را با فشار دستتان بگیرید و 30 ثانیه ورز دهید. سپس خمیر را به شكل توپ درآورید و در قالب چربكرده، به گنجایش 2 لیتر، بگذارید. رویش را بپوشانید و در حدود 35 دقیقه، كنار بگذارید تا حجمش 2 برابر شود. اینك مخلوط زرده تخممرغ و خامه را روی خمیر بمالید و به مدت تقریبی 30 -35 دقیقه، در فر گرمكرده با دمای 180 درجه سانتیگراد، بپزید. همینكه نان خنك شد، داخلش را خالی كنید و با كرم خنك شده پر نمائید. سپس آن را با گیلاس بیارائید.
روش تهیه كرم: شكر، آرد ذرت، شیر، زرده تخممرغ و وانیلین را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم هم بزنید تا كرم بپزد و غلیظ شود.
یادآوری: میتوانید برای آراستن این نان از كمپوت گیلاس نیز استفاده كنید.