كراسان پنير و سبزی
مواد لازم برای حدود 16 عدد
آرد نان 500 گرم
نمك یكدوم قاشق چایخوری
پودر مایه خمیر 8 گرم (2 قاشق چایخوری)
شكر 1 قاشق چایخوری
آب ولرم 285 میلیلیتر ( 1 پیمانه + 2 قاشق سوپخوری)
كرهی آبكرده 30 گرم
پنیر چدار یا گودا (رنده كرده) 125 گرم
سبزی معطر خرد كرده 2 قاشق سوپخوری
( ریحان، جعفری، گشنیز ونعنا)
مواد لازم برای روی كراسان:
تخممرغ همزده 1 عدد
آب 1 قاشق چایخوری
روش تهیه
آرد و نمك را در كاسهی مناسبی الك كنید و كنار بگذارید. مایه خمیر، شكر و یكچهارم پیمانه از آب ولرم را در كاسهی كوچكی بریزید، رویش را بپوشانید و 10 دقیقه كنار بگذارید تا مایه خمیر، فعال شود و حبابهائی روی آن بوجود آید. آنگاه مایه خمیر و باقیماندهی آب را درون آرد بریزید و مخلوط كنید تا خمیر مناسبی به دست آید.
سپس خمیر را روی سطح آرد پاشیده، ورز دهید تا صاف و یكدست شود. حالا آن را در كاسهی چربكرده بگذارید، رویش را بپوشانید و صبر كنید تا حجم خمیر دوبرابر شود (حدود نیم ساعت). اكنون خمیر را دو قسمت كنید و هر قسمت را روی سطح آرد پاشیده، به قطر تقریبی 23 سانتیمتر باز نمائید. روی خمیرها، كره بمالید و پنیر و سبزی بپاشید. سپس هر كدام را به هشت مثلث مساوی ببرید و هر مثلث را از طرف قائدهی آن رول كنید. حالا رولهای فراهم كرده را با فاصله از یكدیگر، در سینی چربكرده بچینید، روی سینی را بپوشانید و نیم ساعت كنار بگذارید تا حجم خمیر افزایش پیدا كند. اكنون روی رولها، مخلوط تخممرغ و آب بمالید و 8 دقیقه، در فر گرم كرده با دمای 200 درجهی سانتیگراد، بپزید. آنگاه دمای فر را به 180 درجهی سانتیگراد، كاهش دهید و 5 دقیقهی دیگر، كراسان را بپزید.