Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 15:01

26
آبان
نان با آرد كامل

نان با آرد كامل

طرز تهیه نان با آرد كامل

نان با آرد كامل

 

 

 

مواد لازم برای 8 عدد:

 

پودر مایه خمیر     2 قاشق چایخوری

شكر     2 قاشق سوپخوری

آب ولرم     120 میلی‌لیتر

آرد كامل     225 گرم

آرد ساده     420 گرم

آرد ذرت     60 گرم

نمك     2 قاشق چایخوری

كره‌ی نرم     4 قاشق سوپخوری

دوغ بی‌نمك     475 میلی‌لیتر

مواد لازم برای تهیه‌ی رویه:

زرده‌ی تخم مرغ     2 عدد

كنجد     به میزان لازم

 

روش تهیه

 

پودر مایه خمیر، شكر و آب را در كاسه‌ای بریزید. روی آن را بپوشانید و در جای گرمی قرار دهید تا مایه خمیر فعال شود. حالا همه‌ی آردها و نمك را در كاسه‌‌ی بزرگی بریزید و در وسط آن حفره‌ای ایجاد كنید. اكنون، مایه خمیر عمل آمده، كره و دوغ را بیفزائید و همه‌ی مواد را با هم تركیب كنید تا خمیر لطیفی به دست آید. اینك خمیر را روی سطحی آردپاشی شده، ورز دهید تا بافت آن صاف و یكدست شود. حالا خمیر را در كاسه‌ی چربكرده‌ای بگذارید، روی آن را بپوشانید و به مدت 2 تا 3 ساعت در محل گرمی قرار دهید تا خمیر ور بیاید و حجمش دو برابر شود.  پس از آن، خمیر را وزن كنید و به 8 قسمت مساوی تقسیم نمائید و هر قسمت را به شكل توپ درآورید.

حالا هر یك از 4 توپ را در دو قالب مربع چربكرده به اندازه‌ی بیست سانتیمتر، قرار دهید. روی هر دو قالب را بپوشانید و در محل گرمی قرار دهید تا حجم خمیرها دو برابر شود و تقریبا قالب را پر كند. (حدود 1 ساعت)

سپس روی خمیرها را با زرده‌‌ی تخم مرغ به وسیله‌ی قلم‌مو مرطوب كنید و كنجد بپاشید. قالب‌ها را در فر گرم شده با دمای 190 درجه‌ی سانتیگراد یا 375 درجه‌ی فارنهایت به مدت تقریبی 50 دقیقه قرار دهیدتا نان بپزد و طلایی رنگ شود. نان‌ها می‌باید پس از پختن سبك شوند و چنانچه ضربه‌ای پشت نان بزنید صدای توخالی بدهند. نان‌ها را روی پنجره سیمی خنك كنید.

برچسب ها: پودر مایه خمیر، نان با آرد كامل، زرده‌ی تخم مرغ تعداد بازديد: 577 تعداد نظرات: 0

نظر شما بعد از تایید درج خواهد شد

فیلم روز
تصویر روز