نان با آرد كامل
مواد لازم برای 8 عدد:
پودر مایه خمیر 2 قاشق چایخوری
شكر 2 قاشق سوپخوری
آب ولرم 120 میلیلیتر
آرد كامل 225 گرم
آرد ساده 420 گرم
آرد ذرت 60 گرم
نمك 2 قاشق چایخوری
كرهی نرم 4 قاشق سوپخوری
دوغ بینمك 475 میلیلیتر
مواد لازم برای تهیهی رویه:
زردهی تخم مرغ 2 عدد
كنجد به میزان لازم
روش تهیه
پودر مایه خمیر، شكر و آب را در كاسهای بریزید. روی آن را بپوشانید و در جای گرمی قرار دهید تا مایه خمیر فعال شود. حالا همهی آردها و نمك را در كاسهی بزرگی بریزید و در وسط آن حفرهای ایجاد كنید. اكنون، مایه خمیر عمل آمده، كره و دوغ را بیفزائید و همهی مواد را با هم تركیب كنید تا خمیر لطیفی به دست آید. اینك خمیر را روی سطحی آردپاشی شده، ورز دهید تا بافت آن صاف و یكدست شود. حالا خمیر را در كاسهی چربكردهای بگذارید، روی آن را بپوشانید و به مدت 2 تا 3 ساعت در محل گرمی قرار دهید تا خمیر ور بیاید و حجمش دو برابر شود. پس از آن، خمیر را وزن كنید و به 8 قسمت مساوی تقسیم نمائید و هر قسمت را به شكل توپ درآورید.
حالا هر یك از 4 توپ را در دو قالب مربع چربكرده به اندازهی بیست سانتیمتر، قرار دهید. روی هر دو قالب را بپوشانید و در محل گرمی قرار دهید تا حجم خمیرها دو برابر شود و تقریبا قالب را پر كند. (حدود 1 ساعت)
سپس روی خمیرها را با زردهی تخم مرغ به وسیلهی قلممو مرطوب كنید و كنجد بپاشید. قالبها را در فر گرم شده با دمای 190 درجهی سانتیگراد یا 375 درجهی فارنهایت به مدت تقریبی 50 دقیقه قرار دهیدتا نان بپزد و طلایی رنگ شود. نانها میباید پس از پختن سبك شوند و چنانچه ضربهای پشت نان بزنید صدای توخالی بدهند. نانها را روی پنجره سیمی خنك كنید.