نان تفتان
مواد لازم برای 8 عدد:
مایه خمیر فوری 1 قاشق چایخوری
شكر 250 گرم
شیر 1 لیتر
روغن آبكرده 250 میلیلیتر
آرد به میزان لازم
زعفران حلكرده 2 قاشق سوپخوری
زردهی تخممرغ 3 عدد
كنجد و سیاهدانه به میزان لازم
روش تهیه
ابتدا مایه خمیر و یك قاشق سوپخوری از شكر را با مقداری از شیر گرم مخلوط كنید، روی آن را بپوشانید و در جای گرمی بگذارید تا مایه خمیر فعال شود. آنگاه در كاسهی مناسبی، باقیماندهی شیر، شكر، روغن و مایه خمیر آماده را بریزید و بتدریج آرد را بیفزائید تا خمیر صاف و لطیفی به دست آید. سپس خمیر را 5 دقیقه ورز دهید، روی آن را بپوشانید و در جای گرمی نگه دارید تا حجمش دو برابر شود. حالا از خمیر، چانههای كوچكی بردارید و روی سطح آردپاشی شده، با وردنه باز كنید و با برشگر گرد قالب بزنید و در سینی بچینید. بعد روی خمیر را با مخلوط زعفران و زردهی تخممرغ مرطوب كنید و كنجد یا سیاهدانه بپاشید. دوباره به خمیر استراحت دهید. اكنون آن را در فر(تاون) گرم شده با دمای 180 درجهی سانتیگراد قرار دهید تا نانها بپزند و طلائی رنگ شوند.
سیاهدانه: یكی از خواص سیاهدانه، كاهش قندخون میباشد. بنابراین مصرف آن در افراد مبتلا به دیابت نوع II (غیروابسته به انسولین) مفید است.