Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 14:13

29
مهر
نان تفتان

نان تفتان

طرز تهیه نان تفتان

نان تفتان

 

 

مواد لازم برای 8 عدد:

 

مایه خمیر فوری     1 قاشق چایخوری

شكر     250 گرم

شیر     1 لیتر

روغن آبكرده     250 میلی‌لیتر

آرد     به میزان لازم

زعفران حل‌كرده     2 قاشق سوپخوری

زرده‌ی تخم‌مرغ     3 عدد

كنجد و سیاهدانه     به میزان لازم

 

  

روش تهیه

 ابتدا مایه خمیر و یك قاشق سوپخوری از شكر را با مقداری از شیر گرم مخلوط كنید، روی آن را بپوشانید و در جای گرمی بگذارید تا مایه خمیر فعال شود. آن‌گاه در كاسه‌ی مناسبی، باقیمانده‌ی شیر، شكر، روغن و مایه خمیر آماده را بریزید و بتدریج آرد را بیفزائید تا خمیر صاف و لطیفی به دست آید. سپس خمیر را 5 دقیقه ورز دهید، روی آن را بپوشانید و در جای گرمی نگه دارید تا حجمش دو برابر شود. حالا از خمیر، چانه‌های كوچكی بردارید و روی سطح آردپاشی شده، با وردنه باز كنید و با برشگر گرد قالب بزنید و در سینی بچینید. بعد روی خمیر را با مخلوط زعفران و زرده‌ی تخم‌مرغ مرطوب كنید و كنجد یا سیاهدانه بپاشید. دوباره به خمیر استراحت دهید. اكنون آن را در فر(تاون) گرم شده با دمای 180 درجه‌ی سانتیگراد قرار دهید تا نان‌ها بپزند و طلائی رنگ شوند.

 

سیاهدانه: یكی از خواص سیاهدانه، كاهش قندخون می‌باشد. بنابراین مصرف آن در افراد مبتلا به دیابت نوع II (غیروابسته به انسولین) مفید است.

 

برچسب ها: نان تفتان، سیاهدانه، مایه خمیر فوری تعداد بازديد: 955 تعداد نظرات: 0

نظر شما بعد از تایید درج خواهد شد

فیلم روز
تصویر روز