انسیه حافظی
مواد لازم
پودر خمیر مایه 2 قاشق چایخوری
آب ولرم 80 میلیلیتر (یكسوم پیمانه)
شكر 1 قاشق چایخوری
روغن مایع 100 گرم
شیر 500 میلیلیتر (2 پیمانه)
زعفران و زردچوبه به میزان لازم
مخلوط زیره سبز و سیاه، گشنیز، تخم شوید و سیاهدانه 2 قاشق سوپخوری
آرد حدود 800 گرم
نمك یكدوم قاشق چایخوری
خرما و گردو (در صورت تمایل) یكدوم پیمانه
روش تهیه قَلفِین
آب ولرم، مایه خمیر و شكر با هم مخلوط كنید، رویش را بپوشانید و در جای گرمی قرار دهید تا مایه خمیر فعال شود. آنگاه در كاسه مناسبی، روغن، شیر ولرم، زعفران، زردچوبه، مخلوط ادویه و نمك را با هم مخلوط كنید و مایه خمیر عمل آمده را بیفزائید. سپس آرد را به تدریج اضافه كنید تا حاصل شود و به دست نچسبد.
بعد آن را در كاسه چربكرده بگذارید، رویش را بپوشانید و در جای گرم نگه دارید تا حجمش دوبرابر شود. اكنون هر بار قدری از خمیر را بردارید و به شكل توپ درآورید. حالا آن را تخت كنید و قدری از مخلوط خرما و گردو وسط آن بگذارید و خمیر را جمع كنید.
رویش چنگال بزنید و با مخلوط شیر و زعفران آن را زرین كنید و در فر گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد، به مدت تقریبی 20-30 دقیقه بپزید.
یادآوری: در بیرجند این نان را در دیگ مسی كه به آن قلف میگویند، میپزند.