مهدیس رحیمیان
مواد لازم برای 2 عدد
آرد نان 280 گرم
نمك 1 قاشق چایخوری
پودر تخم گشنیز 1 قاشق سوپخوری
پودر مایه خمیر 1 قاشق چایخوری
سیر ورقهای خردكرده1 حبه
عسل 2 قاشق چایخوری
آب ولرم 100 میلیلیتر
ماست 4 قاشق سوپخوری
روغن جامد 1 قاشق چایخوری
گشنیز تازه و خردكرده 1 قاشق چایخوری
سیاهدانه 1 قاشق چایخوری
روش تهیه نان سیر و گشنیز
آرد، نمك و پودر تخم گشنیز را در كاسهای بریزید و با یكدیگر مخلوط كنید. آنگاه مایه خمیر و سیر را به آن بیفزائید. سپس عسل، آب، ماست و روغن را با هم مخلوط كنید و در مخلوط آرد بریزید. حالا با قاشق چوبی مواد را هم بزنید تا به شكل خمیر در آید.
سپس خمیر را روی سطح آرد پاشیده، به مدت 10 دقیقه ورز دهید تا كاملاً صاف و یكدست شود و آن را در كاسه چربكرده بگذارید، رویش را بپوشانید و به مدت 1-2 ساعت و یا تا زمانی كه حجم خمیر 2 برابر شود در جای گرم نگه دارید. حال 2 سینی را در فر گرم كرده با دمای 240 درجه سانتیگراد بگذارید.
هوای داخل خمیر را با فشار دست بگیرید و روی سطح آرد پاشیده، ورز دهید و 2 قسمت كنید. سپس هر یك را به صورت چانه در آورید و رویشان را بپوشانید. اكنون چانهها را به ضخامت 8 میلیمتر باز كنید و با نایلون محافظ چربكرده بپوشانید.
خمیرها را در سینی بگذارید و رویشان گشنیز و سیاهدانه بپاشید و به مدت تقریبی 5 دقیقه، بپزید. آنگاه روی نانها قدری روغن بمالید به مدت 2-3 دقیقه زیر گریل فر قرار دهید تا كاملاً برشته شوند.