نان اِسكون
نان اِسكون[Scone]، نانی است كه بدون استفاده از مایهخمیر و تخممرغ، در زمانی بسیار كوتاه آماده میشود و میانوعدهی خوب و مناسبی برای دانشآموزان است. درست كردن این نان در منزل، بسیار راحتتر از آن است كه زمانی را برای خریدنش از مغازه، صرف نمائید. بنابراین، مطالبی را كه در زیر آمده، به دقت بخوانید تا از نتیجهی كار خود خشنود شوید.
به طور كلی اسكونها، از دو بخش مواد خشك و مایعات تشكیل میشوند. البته چگونگی مخلوطكردن و به شكل خمیر درآوردن آنها، بسیار حائز اهمیت است. چنانچه مخلوطكردن مواد تشكیلدهنده با قدرت و ورز دادن زیاد همراه باشد، نان كیفیت خود را از دست خواهد داد و مطلوب نخواهد بود! به همین دلیل، میباید فقط در حد مخلوطشدن و جمعكردن خمیر، مواد را بهآرامی و سبكی مخلوط نمائید و بهتر است برای این كار، از پالت فلزی یا چاقو كمك بگیرید و مانند عمل بریدن، چاقو را روی مخلوط مورد نظر به حركت درآورید تا زمانی كه بتوانید مخلوط را جمع كنید و به شكل توپ در آورید.
نكتهی مهم دیگر در تهیهی نانهای اسكون، داغ بودن فر(تاون) است. پیش از آنكه دست به كار تهیهی خمیر شوید ابتدا فر(تاون) را روشن و گرم كنید تا نان اسكون در مدت زمان كوتاهی بپزد و از كیفیت خوبی برخوردار باشد. گفتنی است كه اسكونها انواع گوناگونی دارند كه از آن میان میتوان اسكون ساده، خرمائی، كشمشی، پنیری و كدوحلوائی را نام برد. معمولاً اسكونها را با كره، مربا و خامه، میل میكنند كه طبعاً برای دانشآموزان نیز سودمند و لذتبخش میباشد و سلیقههای مختلف افراد نیز آن را میپسندند. در اینجا چگونگی تهیهی یكی از سادهترین اسكونها، از نظر گرامیتان میگذرد كه امید است مورد پسندتان قرار گیرد و سودمند واقع شود. همچنان همراه ما باشید.
مواد لازم برای 10-12 عدد اسكون ساده
آرد 310 گرم
بیكینگپودر 2 قاشق سوپخوری
نمك 1 پینچ
كرهی سرد و خردكرده 40 گرم
شكر 1 قاشق سوپخوری
شیر 250 میلیلیتر(1 پیمانه)
روش تهیه
فر(تاون) را با دمای 220 درجهی سانتیگراد، گرم كنید و سینی شیرینیپزی را با كاغذ روغنی بپوشانید. آنگاه آرد، بیكینگپودر و نمك را با هم مخلوط و الك كنید. برخی از نانواها، معتقدند كه الك كردن مواد خشك در دو یا سه نوبت، به سبكتر شدن بیشتر نان اسكون میافزاید. سپس كره را بیفزائید و با نوك انگشتان و یا به كمك پالت، مواد را به شكل خردهنان درآورید. حالا یك قاشق سوپخوری شكر به آن اضافه كنید. بعد شیر را بیفزائید تا مخلوط، خمیر شود.
این خمیر را هرگز ورز ندهید؛ زیرا بافتش سفت خواهد شد! اینك خمیر را روی سطح آردپاشیده بگذارید و به ضخامت 2 سانتیمتر باز كنید. اكنون با برشگری به قطر 6 سانتیمتر، دایرههائی از خمیر ببرید، در سینی بچینید و رویشان را با شیر مرطوب نمائید. آنگاه سینی را در فر(تاون) قرار دهید و به مدت تقریبی 15 دقیقه، اسكونها را بپزید. میلكردن اسكون با مربا و كره یا خامه و مارمالاد همراه با فنجانی چای، بسیار مطلوب و گواراست.