نیکی پاکبین؛ کارشناس ارشد بیولوژی
لیکوپن موجود در گوجهفرنگی با پیری سلولها مبارزه میکند. اما راههایی هم برای ترغیب بچهها به مصرف آن وجود دارد. اولین قدم در این روش انتخاب گوجهفرنگیهای کوچک یا گوجه گیلاسیها هستند.
آنها را میتوانید خوب بشویید و در سبد میوهها در کنار یکدیگر قرار دهید. بهتر آن است که زمانی که بچهها کنار شما هستند از انتخاب گوجهفرنگی و خوردن آن لذت ببرید.
همانطور که میدانید تفاوت زیادی بین گوجه فرنگیهایی که از بازار تهیه میکنید و آنهایی که خودتان پرورش میدهید وجود دارد. پس چه بهتر که اگر باغچه کوچکی دارید از آن استفاده کنید، اگر نه آنها را در گلدان بکارید.
گوجه فرنگیهای کاشت خودتان گوشتی، آبدار و شیرینتر هستند و عطر خاصی دارند. آیا میدانید عطر آنها از ساقه آنها استشمام میشود؟
حتی برخی از سرآشپزهای معروف برای خوش عطر شدن سسهایی که با گوجه فرنگی تهیه میکنند ساقه آن را ساییده و به سس اضافه میکنند.
به هر حال اگر هم نمیتوانید آنها را در منزل بکارید میتوانید از بازار تهیه کنید.
راه حل
برای بچهها شعر خاصی آماده کنید و با یک بازی آنها را تشویق به خوردن گوجه گیلاسیها کنید. فقط به خاطر داشته باشید هرگز آنها را مجبور به خوردن نکنید.
شعری با معنای انتخاب از بین میوهها وسبزیها برگزینید و با بچهها بخوانید تا تشویق به برداشتن گوجه فرنگیها از سبد شوند.
در این مرحله ممکن است بچهها حتی تمایلی به دست زدن به گوجهفرنگیها هم نشان ندهند، اما شما شعر بخوانید و سپس به آنها بگویید سه انتخاب برای بازی با گوجهفرنگیها دارند.
یک: میتوانند گوجهها را ببوسند.
دو: میتوانند چنین وانمود کنند که گوجهها رژ لب آنها هستند و آنها را روی لبهای خود بکشند.
سه: میتوانند گوجهها را در دهانشان بگذارند، یک گاز بزنند و طعم آن را بچشند و سپس آنها را در دهان خرد کنند. و نهایتا اگر از خوردن آن امتناع کردند ناراحت نشوید.
شما گزینه سه را انتخاب کنید و گوجه را بخورید و از خوردن آن احساس خوبی داشته باشید..
این بازی معمولا مثمرثمر خواهد بود، بخصوص در گروههایی از بچهها که برخی از آنها گوجه فرنگی را دوست دارند.
دستورغذایی
کرامبل گوجه فرنگی پنیری
این غذا با طعم غالب از گوجه فرنگی است، اما پنیر هم به آن افزوده شده است. کمی شکر هم برای خوشمزهتر شدن طعم گوجهفرنگیها به آن بیفزایید.
در صورت تمایل میتوانید کمی از دانههایی مانند دانههای آفتابگردان یا کنجد هم به آن اضافه کنید.
مواد لازم برای 4 نفر
گوجهفرنگی متوسط تا بزرگ 3 عدد
روغن زیتون 2 قاشق سوپخوری
شکر نصف قاشق چایخوری
سیر له کرده 1 حبه
آرد 50 گرم
کره 50 گرم
پنیر 50 گرم
بادام پودرکرده 25 گرم
دستور تهیه
فر را روی درجه حرارت 190 درجه سانتیگراد یا 375 درجه فارنهایت روشن کنید.
در یک کاسه بزرگ گوجهفرنگیهای له شده را با روغن زیتون، شکر و سیر مخلوط کنید.
اجازه دهید بچهها ابتدا دستهایشان را شسته سپس خودشان این کار را انجام داده و از آشپزی لذت ببرند.
میتوانند هم با قاشق مخلوط نمایند هم با دست که البته ما با دست را ترجیح میدهیم چون بچهها تمایل بیشتری به این کار نشان میدهند.
حال کره و آرد را هم بیفزایید و خوب مخلوط کنید و مخلوط را در ظرف پیرکس بریزید. سپس در ظرفی دیگر پودر بادام و پنیر را با هم مخلوط کنید و روی آن بپاشید.
پیرکس را در فر گذاشته و به مدت حدود 35 دقیقه در فر قرار دهید تا روی آن طلایی شود.
آن را با برگهای ریحان تازه تزیین کنید و روی آن میتوانید از دانههای آفتابگردان یا کنجد بپاشید. این غذا بسیار خوشمزه و مقوی است.