Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 02:29

28
فروردین
شیر خشک در نبود شیر مادر

شیر خشک در نبود شیر مادر

شیر مادر بهترین و کامل‌ترین غذا برای کودکان است. اما گاهی به ناچار و به دلایلی نمی‌توان کودک را با شیر مادر تغذیه کرد. در این مواقع باید ضمن رعایت نکاتی، از شیر خشک استفاده نمود.

فرزاد برهمندپور؛ کارشناس ارشد تغذیه و ارتقای سلامت

 

منافع مصرف شیر مادر

طبیعتا همه پزشکان و متخصصان تغذیه تاکید دارند که مادران تا حد امکان از شیر خود برای تغذیه نوزاد استفاده نمایند.

حتی عنوان می‌شود تا سن 2 سالگی کودک از شیر مادر تغذیه نماید تا از بروز بسیاری از بیماری‌های مزمن در سال‌های بزرگسالی در او پیشگیری شود.

شیر مادر علاوه بر این که از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه است؛ از لحاظ بهداشتی نیز نسبت به سایر شیرهای سنتتیک بهتر می‌باشد.

همچنین حجم بالایی از مواد مغذی و ترکیبات تقویت‌کننده سیستم ایمنی نوزاد را در خود دارد، به همین دلیل توصیه می‌شود که اولین انتخاب برای تغذیه نوزاد حتما شیر مادر باشد، اما در برخی موارد مانند کم بودن حجم شیر مادر، عدم نوشیدن شیر از پستان مادر توسط نوزاد و یا تمایل مادر به دادن شیرخشک به نوزاد باعث می‌شود تا بسیاری از مادران در برهه ای از دوران شیردهی به سمت مصرف شیرهای خشک روی بیاورند و نوزاد خود را با انواع شیرهای خشک تغذیه نمایند.

در این مورد ضروری است که به چند نکته مهم توجه شود.

نکات مهم در تغذیه با شیر خشک

نکته 1: توجه به انتخاب صحیح شیرخشک: امروزه متناسب با سن نوزاد و کودک و بر اساس نیازهای او، نوع شیرخشک مصرفی نیز متفاوت می‌باشد.

بنابراین در اولین قدم والدین باید با مشاوره با یک متخصص تغذیه یا پزشک اطفال آگاهی‌های لازم را برای تهیه مناسب ترین نوع شیرخشک کسب نمایند.

نکته 2: دقت در زمان تهیه شیرخشک: قطعا شیر مادر از لحاظ بهداشتی مشکلی در برندارد، اما در مورد تهیه شیرخشک باید دقت شود که حتما از آب جوشیده شده و در شیشه استریل، شیر خشک تهیه شود.

به علاوه این که شیر خشک تهیه شده باید سریعا مورد استفاده قرار گیرد.

نکته 3: در صورت نیاز نوزاد باید حتما از شیرخشک‌های غنی شده استفاده شود.

در صورتی که رشد نوزاد کم می‌باشد، حتما ضروری است که از شیرخشک‌های غنی شده برای او استفاده شود.

نکته 4: انتخاب سرپستانکی که شبیه نوک پستان مادر باشد، می‌تواند نوزاد را به مصرف بیشتر شیر ترغیب نماید.

در کل نوع سرپستانک باید به گونه‌ای باشد تا نوزاد را ترغیب به مکیدن بیشتر شیر نماید.

نکته 5: شیر خشک‌های آماده شده‌ای که باقیمانده اند باید دور ریخته شوند.

باید توجه شود که امکان استفاده مجدد شیر خشک موجود در شیشه شیر که از وعده قبل باقیمانده، برای وعده بعدی مناسب نیست و حتما باید دور ریخته شود.

نکته 6: سعی گردد حجم زیادتر از نیاز نوزاد یا کودک به او شیر خشک داده نشود.

چون که نوشیدن زیاد شیرخشک با افزایش وزن بدن و ماندگاری چاقی در سنین بالاتر در ارتباط مستقیم می‌باشد.

و در پایان

همانطور که عنوان شد اولین و بهترین انتخاب برای تغذیه نوزاد، شیر مادر می‌باشد که علاوه بر تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن نوزاد مانع از بروز انواع سرطان‌های سینه و رحم و تخمدان در مادر می‌شود.

اما در صورتی که چاره‌ای جز استفاده از شیر خشک برای تغذیه نوزاد نیست، توجه شود که از شیر خشک‌های متناسب با سن نوزاد استفاده شود، در صورت کندی رشد نوزاد از انواع شیرهای غنی شده استفاده گردد.

اما بی‌دلیل نوزاد با حجم زیاد شیر خشک تغذیه نشود، چون که این امر باعث چاقی‌های ماندگار در او در سنین بالاتر می‌شود.

 

برچسب ها: تغذیه کودک، شیر مادر، تغذیه نوزاد، تغذیه کودک با شیر خشک، نکته های استفاده از شیر خشک، تهیه شیر خشک، تغذیه با شیر خشک تعداد بازديد: 1289 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز