مهرنوش رجایی
همانطور که میدانید هر سال نخود فرنگی و باقلا هر دو همزمان با هم وارد بازار میشوند. این دو که در گروه سبزیجات قرار دارند و به نوعی با قرار گرفتن در کنار دیگر سبزیجات، کامل کننده این گروه غذایی میشوند، اما با این تفاوت که در خوردن یکی باید کمی دقت کرد، اما دیگری را نباید از قلم انداخت.
بخصوص برای کودک دلبندتان که ممکن است دارای یکسری حساسیتهای خاصی باشد.
قطعا تاکنون اصطلاح «فاویسم» را شنیدهاید.
بیماری فصلی، ارثی و تغذیهای که در اثر خوردن باقلای سبز تازه و فریز شده بروز میکند و در برخی از کودکان، بین سنین 1 تا 5 سالگی خود را نشان میدهد که علائم آن اسهال، استفراغ، تهوع، زردی سفیده چشم، زردی پوست و خونی شدن رنگ ادرار خواهد بود، البته جالب است بدانید که در بعضی مواقع حتی بوی باقلا و دست زدن و لمس کردن آن توسط کودکان نیز ممکن است برایشان مشکلساز باشد و علائم بیماری فاویسم را در آنان ظاهر کند که در چنین شرایطی ضمن مراجعه به پزشک، از استفاده مجددآن در برنامه غذایی فرزندتان نهایت دقت را بکار ببرید.
اما در کنار باقلا که از آن گفته شد لازم است به یکی دیگر از مواد غذایی اشاره کرد که بدون هیچ گونه نگرانی میتوان در برنامه غذایی کودکان گنجاند.
«نخود فرنگی» زیبایی بخش غذاها
نخود فرنگی علاوه بر خوشمزه بودن، گنجینه بزرگی از مواد مغذی میباشد که نه تنها برای بزرگسالان بلکه برای سلامتی کودکان نیز بسیار مفید است.
اگر میخواهید باک ویتامین c بدن کودکتان را پر کنید از مصرف نخود فرنگی غافل نشوید زیرا سرشار از ویتامینc است و منبع خوبی از ویتامین b1، b2 ، b6 و b3 میباشد. همچنین دارای آهن و مواد معدنی بسیاری است.
نصف فنجان نخود فرنگی پاک شده یعنی در حدود 90 گرم، 50 درصد نیاز روزانه فرزندتان را به ویتامین c تامین میکند که این مقدار نه تنها در بالا بردن انرژی و سلامت کودکان بسیارموثر است بلکه در رشد بافتهای بدن، غضروفها و تاندون ها بسیار مفید میباشد و به دلیل فیبر فراوان از یبوست کودکان جلوگیری میکند.
استفاده از نخود فرنگی در غذاهای متنوع
امروزه متاسفانه خیلیها اصلا نخود فرنگی را جزء مواد غذایی به حساب نمیآورند و در مقایسه با باقلا هیچ توجهی به نخود فرنگی ندارند. تصورشان بر این است که نخود فرنگی را فقط برای سوپ میتوان استفاده کرد، اما حاضرند باقلا را به شکل فریز شده نگهداری کنند و فقط برای باقلا پلو مورد استفاده قرار دهند.
در حالی که در کنار خاصیت فراوانی که در نخود فرنگی دیده میشود، از آن میتوان در تهیه غذاهای مختلف استفاده کرد و در پخت آن نیز تنوع بیشتری به خرج داد و با استفاده از آن به غذاهای مختلف زیبایی خاصی بخشید.
بیشتر بچهها علاقه زیادی به ماکارونی دارند پس میتوان به همراه مواد ماکارونی نخود فرنگی را هم به آن اضافه نمود و در سالاد الویه و حتی در سالاد ماکارونی نیز به همراه پیازچه نخود فرنگی را مورد مصرف قرار داد.
اگر برای فرزندتان کوکوی سبزیجات درست میکنید از این پس نخود فرنگی را به همراه فلفل دلمهایهای رنگی در آن بگنجانید تا هم شکل و رنگآمیزی قشنگتری پیدا کند و هم طعم خوشمزه نخود فرنگی آن را دلچسبتر کند.
شما مادر عزیز میتوانید به جای باقلاپلو که بارها و بارها آن را درست کردهاید نخود فرنگی را جایگزینش کنید و به همان شیوه دم نمایید. یا اگر علاقهمندید برای فرزندتان یک خوراک خوشمزه درست کنید، از نخود فرنگی داخل آن غافل نشوید.
قطعا در کنار هویج و سیبزمینی، آن را خوشمزهتر خواهد کرد، اما به غیر از اینگونه غذاها که شما میتوانید با استفاده از نخود فرنگی تهیه نمایید، پخت ساده آن را هرگز فراموش نکنید.
بدین شکل که مقداری نخود فرنگی را به همراه آب بپزید و مقدار بسیار کمی نمک به آن بیفزایید. بعد از پخت و تمام شدن آب داخل آن، به همراه کمی آب لیمو و گل پر آن را طعمدار کنید این گونه نخود فرنگی آماده شده را به جای یکسری تنقلات که خاصیت چندانی هم ندارند جایگزین نمایید بدون شک بچهها دوست خواهند داشت.
خرید نخود فرنگی
در خرید نخود فرنگی یکی دو نکته را حتما در نظر داشته باشید:
- نخود فرنگی انتخابی شما حتما لطیف، مخملی و سبز رنگ و شفاف باشد.
- از خرید نخود فرنگیهای سبز خیلی روشن و یا زرد و پفکرده خودداری کنید.