Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 8 آذر 1403 - 08:02

20
تیر
بهترين پوره‌ها براي بچه‌ها

بهترين  پوره‌ها براي بچه‌ها

كودك شما حالا ديگر 6 ماهه شده است و زمان آن رسيده كه به او كمي هم غذاي ...

كودك شما حالا ديگر 6 ماهه شده است و زمان آن رسيده كه به او كمي هم غذاي جامد بدهيد. در اين مورد كودكان با هم فرق مي‌كنند و در واقع هر كودكي به شيوه خاص خودش اين دوران را تجربه مي‌كند. بافت‌ها و طعم‌هاي مختلف وجود دارند و شما مي‌‌توانيد با كمي دقت و حوصله طعم مورد نياز فرزندتان را پيدا كنيد. برخي از والدين تلاش مي‌كنند از همان ابتدا با قاشق‌هاي مخصوص كودكان به فرزندشان پوره بدهند و برخي دوست دارند كه اينكار را با دست انجام دهند. ما به شما مي‌گوييم كه كدام غذاها براي اين هفته‌ها و ماه‌ها مناسب‌ترند و به فرزندتان كمك مي‌كند تا يك شروع خوب غذايي داشته باشد.

چرا ديگر شير براي فرزندم كافي نيست؟
در 6 ماهگي فرزند شما نياز به دريافت مواد مغذي بيشتري دارد، مخصوصاً آهن. اين اتفاق از طريق خوردن غذاها ميسر مي‌شود. شير مادر همچنان يك غذاي خوب براي فرزندتان است و بهتر است كه به شير دادن به او همچنان ادامه دهيد. اما در 6 ماهگي كم‌كم سيستم دفاعي بدن و دستگاه گوارشي قوي‌تر مي‌شود. حالا ديگر فرزند شما قادر است كه غذاهاي جامد را نيز هضم كند چرا كه او 6 ماه دارد. قبل از 6 ماهگي خوردن اغلب غذاها براي فرزندتان نامناسب است مثل گلوتن موجود در غلات، شير گاو و تخم‌مرغ. اما وقتي‌كه فرزندتان 6 ماهه شد، كم كم مي‌توانيد غذاهاي مختلف را به او معرفي كنيد. پوره‌ها و سبزيجات پخته و له شده مثل سيب‌زميني، هويج، براكلي، گل كلم، سيب‌ رسيده، ‌گلابي، انبه، موز، برنج و... نيز به صورت تركيب شده با شير (فرني) به كودكان داده مي‌شود. اگر كودك خود را به خوردن فقط يك نوع غذا و پوره خاص عادت دهيد، به زودي شاهد خسته شدن او و بي‌ميلي‌اش خواهيد بود. شما مي‌توانيد گوشت، مرغ و ماهي را نيز بعد از پخته شدن كامل و اطمينان از اينكه هيچ استخواني در آنها نيست، توسط مخلوط‌كن به صورت له شده در آوريد. كمي پوره عدس، نخود و... به آن اضافه كنيد و به فرزندتان بدهيد سپس كمي آب گوشت و يا مرغ به آنها اضافه كنيد تا پوره شل‌تر و نرم‌تر شود. به خاطر داشته باشيد كه قبل از يك سالگي كودك شما نبايد شير گاو، بز و گوسفند بخورد. پوره سبزيجات معمولا تنوع طعم و مزه بيشتري دارد مثل اسفناج، نخود سبز و...
توجه داشته باشيد كه غذاهاي خانگي بسيار سالم‌تر و مغذي‌تر خواهند بود. اگر همچنان به فرزندتان شير خودتان را مي‌دهيد، به ياد داشته باشيد كه شيرتان طعم غذاهايي كه مي‌خوريد را به خود مي‌گيرد و از همين‌جا است كه كودك با غذاهايي كه معمولا دوست داريد و مي‌خوريد نيز آشنا مي‌شود.

موادي كه نبايد قبل از يك سالگي به فرزندتان بدهيد

نمك: كليه‌هاي كودك هنوز قادر به مقابله با نمك نيست.
عسل: حتي اگر سرفه مي‌‌كند نيز به او عسل ندهيد، عسل حاوي باكتري خاصي است كه مي‌تواند مسموميت دستگاه گوارش و روده‌هاي كودك را در پي داشته باشد.
قند: براي شيرين‌تر شدن و طعم‌دار كردن غذاها مي‌توانيد كمي از شير خود را به پوره اضافه كنيد.
آجيل‌ها: بسيار خطرناك هستند.
برخي ماهي‌هاي خاص: حاوي مقداري جيوه هستند.
چاي و قهوه: تانين موجود در چاي مانع از جذب آهن موجود در غذاهاي ديگر مي‌شود.

طرز تهيه چند پوره خوب براي فرزند دلبندتان

 پوره هويج، انبه و سيب
3 عدد هويج را پوست بگيريد و ريز خرد كنيد. 1 عدد انبه را پوست بگيريد و خرد كنيد. 1 عدد سيب را به دو نيم كنيد، پوست و هسته‌اش را بگيريد و خرد كنيد. آنها را در ظرف بچينيد و در دماي 160 درجه سانتيگراد حدود 10 تا 15 دقيقه داخل فر بگذاريد تا پخته و نرم شوند. سپس آنها را داخل مخلوط‌كن بريزيد تا به صورت له و نرم در آيند. ‌بعد از آنكه كمي سرد شد، داخل يخچال بگذاريد و در يك ظرف در دار و محفوظ قرار دهيد.

 پوره سيب
سيب يك ميوه ‌ايده‌آل و خوب است و به راحتي هضم مي‌شود و به هيچ وجه ايجاد آلرژي نمي‌كند. در ضمن طعم خوبي هم دارد. سيب‌ها را پوست بگيريد، از وسط دو نيم كنيد، هسته‌ها را خارج كنيد و داخل قابلمه بگذاريد. روي آنها كمي آب يا آب سيب طبيعي بريزيد. در قابلمه را ببنديد و بگذاريد 8-6 دقيقه بپزند تا نرم شوند. سپس آنها را داخل مخلوط‌كن بريزيد تا نرم شوند. بعد از آماده شدن در يخچال نگهداري كنيد. شما مي‌توانيد سيب‌ها را بخارپز نيز كنيد. براي اينكار 10 دقيقه زمان لازم است.

 پوره گلابي
گلابي يك ميوه شيرين و خوش طعم است. اگر پوره گلابي خيلي شل و روان است مي‌توانيد كمي آرد برنج  به آن اضافه كنيد تا غليظ‌تر شود. گلابي‌ها را داخل قابلمه قرار دهيد، ‌درب آن را ببنديد و بگذاريد 5-3 دقيقه بپزند. بسته به مقدار رسيده بودن گلابي‌ها، زمان پخت آن را تغيير دهيد. مي‌توانيد گلابي‌ها را در همان مدت زمان بخارپز نيز كنيد.

 پوره سبزيجات
هويج، سيب‌زميني و كدو حلوائي را پوست بگيريد،‌ خرد كنيد و بخارپز كنيد يا اينكه 15 تا 20 دقيقه داخل آب داغ بپزيد تا كاملاً نرم شوند. سبزيجات پخته شده را داخل مخلوط‌كن بريزيد تا به صورت پوره نرم درآيند. پوره را به صورت ولرم به فرزندتان بدهيد و باقي آن را داخل قالب‌هاي مكعبي يخ بريزيد و داخل فريزر بگذاريد.

 پوره هويج
هويج‌ را پوست بگيريد، خرد كنيد و با قدري آب بپزيد تا نرم شود. در قابلمه را در حين زمان پخت ببنديد. سپس آنها را از آب خارج نماييد. كمي از آب باقي‌مانده در ته قابلمه را به آنها اضافه كنيد و داخل مخلوط‌كن بريزيد تا خوب نرم و يكدست شود. مقدار آبي كه به هويج‌ها اضافه مي‌كنيد بسته به ذائقه كودكتان دارد. اگر از غذاهاي شل و آبكي بيشتر خوشش مي‌آيد، آب بيشتري اضافه كنيد و بالعكس.
 

تعداد بازديد: 711 تعداد نظرات: 0

ارسال نظر

فیلم روز
تصویر روز