مضرات نوشابه در تغذيه كودكان
نوشابهجات به دو صورت گازدار و بدون گاز هستند، نوشابهجات ساختگی و سنتتیك دارای انواع مواد شیمیایی و كالری بالا میباشند. مواد شیمیایی در انواع نوشابهجات شامل:
290 E
در بیشتر نوشابهجات گازدار وجود دارد كه بسیار مضر میباشد و برای محیط نیز مضر است. بیشترین نوشابهای كه این ماده را دارد، لیموناد میباشد كه برای كودكان دلبند بسیار مضر است.
پروتئینهای تجزیه شده
پروتئینهای دست خورده و تا شده در نوشابه انرژیزا میتواند سبب كاهش حافظه در كودكان شود.
DHMO
بیشتر این ماده در آبمیوهجات غیر طبیعی وجود دارد این ماده از موتور موشكها نیز خارج میگردد، تصور كنید كه چقدر میتواند مضر باشد، بیشترین این ماده در آب پرتقالهای غیر طبیعی میباشد.
Nacl
این ماده نگهدارنده در نوشابهجات میباشد كه موجب طعم شوری هم میگردد كه بسیار مضر است.
Fructose Corn Syrup
در انواع نوشابهجات ساختگی وجود دارد. یك قوطی نوشابه حاوی ده قاشق میباشد كه سبب ایجاد دیابت میگردد.
رنگ كاراملی
به نوشابهجات تیره برای ایجاد رنگ اضافه میگردد كه سرطانزا میباشد كه هم سبب كاهش خواب و بیشفعالی در كودكان میگردد و هم اعتیادآور است.
افدرین
در نوشابههای انرژیزا است و به قلب آسیب میرساند.
تورین
نوعی آمینو اسید در نوشابههای انرژیزا است كه به عضلات قلب كودكان آسیب میرساند.
BVO
نوعی روغن گیاهی است كه تقریباً در تمامی نوشابههای غیر طبیعی با طعم پرتقالی یا لیمویی وجود دارد.
این ماده افزودنی در آمریكا آزاد ولی در ژاپن و كشورهای اروپایی به سبب سرطانزایی ممنوع میباشد.
بِنزن (Benzen)
ماده نگهدارنده بسیار خطرناك در انواع نوشابهجات میباشد كه سرطانزا بوده و به دستگاه گوارش آسیب میرساند.
رنگهای مصنوعی
در نوشابهجات سبب بیشفعالی در كودكان، خطر حمله آسم و ایجاد حساسیتهای پوستی، اضطراب، جلوگیری از جذب روی برای افزایش قد میشود كه در اتریش، نروژ، سوئد، سوئیس و آلمان برای مصرف قدغن میباشد (رنگ مصنوعی نارنجی و قرمز سبب ایجاد سرطان میگردد).
ماده نگهدارنده بنزوئیك اسید
در نوشابهجات سبب آسم، آلرژی و حتی خفگی در كودكان میگردد كه بیشتر به آب انگور مصنوعی اضافه میگردد.
گاز
گاز موجود در نوشابهجات گازدار سبب تحریك اسید معده، ناراحتی گوارشی، ایجاد زخم معده و كولیت روده میگردد (این گاز دیاكسید كربن است كه سبب كشته شدن سلولها میشود).
نكته
مضرترین نوشابهجات انواع رژیمی میباشند كه سبب ایجاد دیابت در كودكان و تحریك سلولهای سرطانی به دلیل آسپارتام میگردد.
سولفوردی اكسید
در نوشابهجات از قهوهای شدن آنها جلوگیری میكند كه میتواند برای كودكان مضر باشد.
ماده شیمیایی 4-methylimidazole
ماده سرطانزا در انواع نوشابه میباشد
اسیدها
در انواع نوشابهجات وجود دارد؛ مانند اسید سیتریك یا تارتاریك اسید كه سبب عدم تعادل فسفر و كلسیم و جلوگیری از رشد قدی كودكان و از بین بردن دندان و لثه آنها میشود.
جایگزینهای سالم نوشابه برایكودكان
بهترین راه برای جلوگیری از مصرف كودكان از انواع نوشابهجات عدم خریداری آنها میباشد. تمامی آبمیوهها كه در بازار وجود دارد اگر هم طبیعی باشند، دارای مواد نگهدارنده خطرناك میباشند. ما میتوانیم نوشیدنیهای زیر را برای كودكان جایگزین كنیم:
دوغ: حاوی كلسیم بالا میباشد و سبب افزایش رشد قدی در كودكان میگردد.
انواع آبمیوههای طبیعی: آب هویج حاوی كاروتن است كه برای بینایی مفید میباشد. آب پرتقال حاوی ویتامین C و اسید فولیك است كه سیستم ایمنی را تقویت و از كمخونی جلوگیری میكند. آب طالبی كه سیستم ایمنی را تقویت میكند.
شیرهویج یا شیرموز: سبب افزایش قد میگردد.
انواع شربتهای خانگی مانند شربت آلبالو یا لیمو: كه با شكر قهوهای به مقدار كم تهیه شده باشند.
امید است اطلاعات تغذیهای فوق برای كودكان مثمر ثمر باشد.