Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 04:29

21
تیر
تغذيه و سلامت چشم‌های کودک

تغذيه و سلامت چشم‌های کودک

در عصر تکنولوژی و رایانه، تمرکز چشمان کودکان بر صفحه رایانه، تلفن همراه و تلویزیون روز به روز بیشتر می‌شود...

تغذيه و سلامت چشم‌های کودک

 

 

در عصر تکنولوژی و رایانه، تمرکز چشمان کودکان بر صفحه رایانه، تلفن همراه و تلویزیون روز به روز بیشتر می‌شود. این در حالی است که کودکان برای انجام سایر فعالیت‌های روزانه، خصوصا کودکانی که به مدرسه می‌روند، نیز به قوه بینایی خود نیاز زیادی دارند. از آثار نامطلوب فناوری‌های جدید بر چشمان کودکان که بگذریم، می‌رسیم به عوامل تقویت کننده این عضو مهم بدن. آیا عاملی وجود دارد که بتواند با آثار مخرب استفاده از وسایل عصر جدید مبارزه کند و چشمان کودکان را تقویت کند؟ پاسخ به این پرسش مثبت است - تغذیه.

 

 

امگا 3

قوه بینایی تنها مربوط به عملکرد چشم‌ها نیست بلکه تاثیر فعالیت‌های مغزی نیز بر آن بسیار زیاد است. به همین دلیل، هر ماده غذایی که بتواند بر مغز و فعالیت‌های آن آثار مثبت بگذارد و آنها را تقویت کند، بر قوه بینایی نیز اثر مثبتی دارد. اسیدهای چرب امگا 3 یکی از این مواد مغذی است. تحقیقات نشان می‌دهند این اسیدهای چرب از تخریب سلول‌های مغز جلوگیری می‌کنند. همچنین اسیدهای چرب امگا 3 از خشکی بیش از حد چشم‌ها، عارضه‌ای که بسیاری از کودکان در اثر استفاده بیش از حد از رایانه، تلویزیون و یا تلفن همراه دچار آن می‌شوند، می‌کاهد. مغزها و ماهی‌های چرب نظیر سالمون از بهترین منابع اسیدهای چرب امگا 3 محسوب می‌شوند.

 

 

ویتامین C

ویتامین C یک ویتامین محلول در آب است. این ماده مغذی یک آنتی اکسیدان قوی و موثر است که به شادابی و سلامت سلول‌های چشم کمک می‌کند و از آن‌ها در برابر آسیب‌های اشعه فرا بنفش خورشید محافظت می‌کند. به طور کلی، آنتی‌اکسیدان‌ها از تخریب سلول‌ها توسط رادیکال‌های آزاد جلوگیری می‌کنند. همچنین ویتامین C می‌تواند مانع از ایجاد آب مروارید شود. هر فرد روزانه 75 الی 90 میلیگرم ویتامین C در روز احتیاج دارد. از آنجا که ویتامین C در مواد غذایی گوناگون و بسیار یافت می‌شود، معمولا اکثر افراد این ویتامین را به میزان کافی دریافت می‌کنند. البته گفته می‌شود برای بهره مندی از برخی خواص آن، نظیر مبارزه با آب مروارید، باید میزان دریافت این ماده مغذی را افزایش داد. برخی منابع مشهور این ویتامین عبارتند از: گوجه‌فرنگی، فلفل دلمه‌ای، کلم بروکلی، توت فرنگی، آناناس و انبه. لازم به ذکر است که این ویتامین در حرارت بالا خاصیت خود را از دست می‌دهد. در نتیجه اگر به دنبال بهره‌مندی فرزندتان از خواص ویتامین C هستید، بهتر است کودک منابع آن را به صورت خام مصرف کند.

 

 

ویتامین E

این ویتامین محلول در چربی یک آنتی اکسیدان قوی است. مصرف این ویتامین از دوران کودکی از تخریب سلولی در بزرگسالی و اختلالات چشمی جلوگیری می‌کند. بسیاری از مشکلات مربوط به تخریب سلول‌های چشم در دوران کهنسالی موجب نابینایی افراد می‌شود. به همین دلیل، اگر به دنبال حفظ سلامت چشمان فرزندتان تا پایان عمر هستید، منابع ویتامین E را در برنامه غذایی روزانه او بگنجانید. یکی از بهترین منابع ویتامین E، روغن‌های گیاهی هستند. به همین دلیل است که متخصصان تغذیه توصیه نمی کنند که برای کم کردن وزن، رژیم غذایی کاملا بدون چربی باشد. در نتیجه، حتی اگر فرزندتان دارای اضافه وزن است، او را از مواد غذایی نظیر روغن آفتاب‌گردان، فندق، بادام و کره بادام زمینی که از منابع غنی ویتامین E محسوب می‌شوند محروم نکنید.

 

 

 بتا کاروتن

بتا کاروتن یک کاروتنوئید و آنتی اکسیدان است که در بهبود دید در شب و حفظ سلامت چشم موثر است. خوشبختانه بتاکاروتن که در بدن ما به ویتامینA  تبدیل می‌شود، به راحتی از طریق تغذیه به میزان کافی وارد بدن ما می‌شود. البته با وجود تمام خواص این ماده مغذی، پزشکان مصرف مکمل‌های غذایی آن‌را توصیه نمی‌کنند. برای دریافت بتاکاروتن از طرق طبیعی، میوه‌ها و سبزیجاتی نظیر زردآلو، هویج، فلفل دلمه‌ای قرمز رنگ و اسفناج را در برنامه غذایی فرزندتان بگنجانید. کاروتنوئیدها آنتی اکسیدان‌هایی هستند که رنگ دانه‌های گیاهی محسوب می‌شوند. این مواد مغذی از نظر بسیاری از متخصصان جزء ضروری‌ترین مواد برای حفظ سلامت چشم‌ها محسوب می‌شوند. تا به حال بیش از 600 نوع کاروتنوئید مورد شناسایی قرار گرفته‌اند، اما تنها تعداد اندکی از آنها در بدن ما وجود دارند و مصرف آنها از طریق رژیم غذایی برای ما ضروری است. آلفا کاروتن، بتا کاروتن، لیكوپن، لوتئین و زیزانتین همگی در بدن ما وجود دارند اما از این تعداد تنها لوتئین و زیزانتین در ترکیبات تشکیل دهنده چشم موجودند. این دو کاروتنوئید به طور خاص به حفظ سلامت شبکیه چشم کمک می‌کنند. کاروتنوئیدها در بسیاری از سبزیجات وجود دارند. اتفاقا رنگ برخی سبزیجات نظیر اسفناج و کلم بروکلی ناشی از وجود این مواد در آنهاست.

 

 

روی

 روی یک ماده معدنی است که بسیاری از پزشکان برای حفظ سلامت چشم‌ها مصرف آن را توصیه می‌کنند. بدن ما به‌طور طبیعی روی را تولید نمی‌کند در نتیجه حتما نیاز بدن به آن باید از طریق منابع خارجی تامین شود. با وجود خواص و ضرورت مصرف این ماده معدنی، نباید در مصرف روی زیاده‌روی کرد. گوشت گاو، تخم‌مرغ و لوبیا از منابع خوب روی محسوب می‌شوند.

برچسب ها: امگا 3، عصر تکنولوژی، تغذيه و سلامت تعداد بازديد: 549 تعداد نظرات: 0

نظر شما بعد از تایید درج خواهد شد

فیلم روز
تصویر روز