Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
سه شنبه 20 آذر 1403 - 16:05

2
آذر
پایان دادن به کابوس‌های شبانه کودکان

پایان دادن به کابوس‌های شبانه کودکان

آیا کودک شما نیز دچار کابوس‌های شبانه می‌شود؟ آیا شب‌ها با ترس به اتاق شما می‌آید و می‌گوید که آنجا خوابش نمی‌برد؟ این شکل از ترس‌ها در دوران کودکی بسیار شایع است. پس نگران نباشید.

مترجم : اعظم اسلامی مجد‌

azameslamimajd2008@yahoo.com

 

تحریریه زندگی آنلاین : آیا کودک شما نیز دچار کابوس‌های شبانه می‌شود؟ آیا شب‌ها با ترس به اتاق شما می‌آید و می‌گوید که آنجا خوابش نمی‌برد؟ این شکل از ترس‌ها در دوران کودکی بسیار شایع است. پس نگران نباشید. گاهی حتی چیزهای کوچک اتاق نیز شب‌ها به هیولای ترسناک تبدیل می‌شوند و کودک را از اتاق خودش دور می‌کنند، اما برای برطرف شدن این مشکل چه باید کرد؟ طی تحقیقاتی که ما به عمل آورده‌ایم، با ایجاد تغییر در دکوراسیون اتاق کودک می‌توان تا حد زیادی این معضل را برطرف نمود. ابتدا باید بخش‌های ترسناک اتاق کودک را شناسایی کنید و بعد برای رفع مشکل بخش مورد نظر را تغییر دهید، اما چگونه؟ ادامه این نوشتار را بخوانید تا با این روش‌ها آشنا شوید:

 

1- کمدهای بزرگ لباس

 بسیاری از کودکان از کمدهای بزرگ لباس می‌ترسند. کمدها معمولاً محل راز و مرز اتاق‌ها محسوب می‌شوند.

آن‌ها فکر می‌کنند که خون‌آشام یا هیویایی دیگر در داخل کمد در کمین آنها است. برای اتاق کودک بهتر است تا جایی که می‌شود از کمدهای کوچک به جای کمد بزرگ استفاده کنید. مبلمان و وسایل بزرگ، انبارهای کوچک و کمدهای بزرگ همگی برای کودکان آزار‌دهنده هستند. بهتر است که آنها را با کمدهای لباس کوچک جایگزین کنید. بهتر است که کمد کودک چیزی حدود نصف اندازه‌های کمد بزرگسال باشد، طوری که بخشی از ترس‌های او برای پنهان شدن هیولا را از بین ببرد.

 

2- پرده‌های قدی بلند (از بالا تا کف اتاق)

 پرده‌های بلند که از سقف تا کف اتاق آویزان هستند، معمولاً ایجاد ترس در کودکان می‌کنند. کودکان تصاویری از کسی یا چیزی که پشت پرده پنهان شده است را پشت پرده احساس می‌کنند. بهتر است که قد پرده‌ها بلند نباشد و تا جای ممکن از پرده‌های کوتاه استفاده کنید. به این ترتیب بخشی از ترس کودکان از بین خواهد رفت.

3- تخت کم ارتفاع

 شایع‌ترین ترس کودکان، هیولای زیر تخت است، اما ایجاد فضای زیاد، پایین تخت یک روش مقابله با این ترس است. تخت‌های کابینی که در قسمت پایینی کمد و کشو دارند، هم ارتفاع بیشتری از سطح زمین دارند و هم با پر شدن فضای پایین تخت، این ترس کودک از هیولای زیر تخت را از بین می‌برند. خواب شبانه کودکان اهمیت بسیار زیادی دارد، بنابراین نسبت به نوع تختخواب کودک کم اهمیت نباشید. با ارتفاع بلند تختخواب کودک احساس می‌کند که از خطر دور است. اگر کودک‌تان خردسال است، می‌توانید از تختخواب‌های کابین‌دار استفاده کنید تا امنیت او دچار خطر نشود. بهتر است که از تختخواب چوبی استفاده کنید. حس امنیت بیشتری ایجاد می‌کند و البته انرژی خوبی هم دارد.

4- میزهای کنار تختخواب

 در فنگ‌شویی، گوشه‌ها و لبه‌های تیز وسایل و مبلمان خانه، انرژی منفی دارند. این گوشه‌های تیز روی ترس‌ها و کابوس‌های کودکان نیز اثر می‌گذارند. بهتر است کنار تختخواب کودک هیچ وسیله یا میز با گوشه و زاویه تیز نباشد. می‌توانید از میز کوچکی با لبه‌های خمیده و نرم استفاده کنید تا به آرامش او در خواب کمک کند.

 

5- آینه‌ها

 نصب آینه در افق دید کودک در وضعیت دراز کشیده روی تختخواب می‌تواند به ترس‌های او دامن بزند. اگر در اتاق کودک آینه نصب شده است، آن را در وضعیتی قرار دهید که مستقیم در تیر‌رس نگاه او وقتی که می‌خوابد، نباشد. در واقع آینه را در دیوار و فضای دیگری نصب کنید.

6- کاغذ دیواری و وسایل هنری موجود در اتاق

 طرح دیوار و وسایل هنری در اتاق کودک، اگر مضمون اکشن و جنگی داشته باشد، می‌تواند به رویاهای بد شبانه منجر شود. تصاویر خشن، استفاده از برخی سلاح‌ها، صحنه‌های مبارزه و حرکات تهاجمی، همه و همه شاید برای جنگ ابر قهرمان‌ها لازم باشند، اما در اتاق کودک شما ضرورتی برای استفاده ندارند.

برای تزئین اتاق تا جای ممکن از وسایل دکوری آرام و لطیف استفاده کنید، حتی رنگ اتاق نیز به میزان قابل توجهی روی آرامش شبانه کودک تأثیر می‌گذارد. رنگ‌های جسورانه و تند، قرمز و سیاه تأثیر منفی دارند. رنگ آبی و سبز ملایم رنگ‌های آرام‌بخش برای اتاق کودک هستند و بی‌قراری کودکان به هنگام خواب را کمتر می‌کنند.

 

7- تلویزیون

 مطالعات نشان می‌دهند که کودکان 6 – 5 ساله وقتی برنامه‌های تلویزیونی مخصوص بزرگسالان را می‌بینند یا حتی در معرض اخبار قرار می‌گیرند، بیشتر دچار اختلالات مربوط به خواب می‌شوند. این صفحه‌های پرنور و رنگ برای کودکان مضر هستند و چشم‌ها و اعصاب آنها را تحریک می‌کنند. در واقع صفحه‌های تلویزیون و کامپیوتر مانع از ترشح ملاتونین در بدن می‌شوند و خواب فرد را به تعویق می‌اندازند. برخی از برنامه‌ها باعث ایجاد کابوس‌های شبانه کودکان می‌شوند. کودکانی که در طول روز، فیلم‌های ترسناک می‌بینند، احتمالاً شب‌ها دچار کابوس دیدن می‌شوند. تخیل زیاد آنها باعث می‌شود صحنه‌هایی که تماشا کرده‌اند را دوباره زنده کنند و به همین ترتیب آن تصاویر دوباره به آنها برمی‌گردد. بهتر است که در اتاق کودک از تلویزیون استفاده نشود یا اگر جزء وسایل اتاق است، زمان استفاده از آن بسیار محدود شود. کتاب‌ها جایگزین‌های بهتری هستند و قبل از خواب به کودکان آرامش می‌دهند و باعث می‌شوند که خواب دلپذیرتری را تجربه کنند، بنابراین بهتر است که به جای تلویزیون، یک قفسه کتاب در اتاق آنها قرار بگیرد.

 

8- تاریکی

 اغلب کودکان از تاریکی می‌ترسند. سایه‌ها در شب، به شکل‌های ترسناکی تبدیل می‌شوند و ذهن کودکان را دچار آشفتگی و اضطراب می‌کنند. یک چراغ با نور ملایم می‌تواند از احساس ترس کودک بکاهد. بهتر است فضای اتاق کودک درهم و برهم نباشد. شلوغی و آشفتگی نیز سایه‌های عجیب درست می‌کند، اما مهم‌تر از آن اجتناب از ایجاد فضای تاریک در اتاق کودک است.

 

9- درها و پنجره‌ها

 گاهی پنجره‌ها برای کودکان چیزی فراتر از پنجره هستند. انتخاب پرده مناسب برای پنجره را پیش‌تر توضیح دادیم، اما بهتر است به موقعیت قرار گرفتن تختخواب کودک و پنجره اتاق توجه کنید. بهتر است که تختخواب زیر پنجره نباشد، زیرا احساس امنیت کودک را از بین می‌برد. تخت را در کنار یک دیوار بدون در و پنجره قرار دهید. برای پیروی از دستورالعمل‌های فنگ‌شویی نیز به همین شیوه عمل کنید. علاوه بر آن کودک از روی تختخواب به در و نوری که از آن دیده می‌شود، اشراف داشته باشد تا احساس امنیت بیشتری کند.

تعداد بازديد: 96 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز