دکتر محمدرضا وفا و همکاران؛ متخصصین تغذیه
الف) غله جو
-یک چهارم لیوان جو كاملا آرد شده (در مخلوطكن یا دستگاه قهوه خردكن آرد كنید)
- یک لیوان آب جوش
جو آرد شده را كم كم داخل آب در حال جوش بریزید، حرارت را كم كنید تا یك جوش ملایم بزند، و به مدت 8 تا 10 دقیقه هم بزنید.
آن را با شیر مادر یا فرمولا رقیق كنید تا به قوام دلخواه برسد. خنك كرده و سرو كنید.
ب) پنیر ماست (ماست چكیده)
این دستور تهیه مواد مغذی ماست را با كم كردن محتوای آب آن، غلیظ میكند.
توجه كنید كه بعضی ماستها باكتریهای زنده و فعالتری نسبت به سایرین دارند.
نوعی كه در این دستور پخت ذكر شده خیلی باكتری دارد.
- ماست ساده
- صافی قهوه و آبكش فلزی
ماست را در فیلتر قهوه در آبكش قرار داده و آن را در یك ظرف پلاستیكی بگذارید به طوریكه حداقل یك اینچ بین آبكش و ته ظرف فاصله باشد.
روی آن را بپوشانید و برای 1 ساعت یا بیشتر (در طول شب عالی است) در یخچال بگذارید، هرچه طولانیتر بماند، سفتتر میشود.
سپس آن را به مقدار دلخواه با غلات و سیبزمینیهای شیرین پوره شده مخلوط كنید.
ج) پوره آووكادو
- یک آووكادو رسیده
- یک دوم لیوان پنیر ماست یا ماست چكیده
- آووكادو را در مخلوطكن یا مولینكس پوره كنید، با ماست چكیده مخلوط كرده و سرو كنید.
د) سیبزمینیهای شیرین كنجدی
- یک سیبزمینی شیرین متوسط
- یک قاشق غذاخوری خمیر دانه كنجد
فر را تا 180درجه گرم كنید. سیبزمینی شیرین را بشویید و با چنگال چند بار سوراخ كنید.
آن را تقریبا برای یك ساعت بپزید تا نرم شود. اجازه دهید به آرامی خنك شود، سپس آن را از طول (درازا) نصف كنید و گوشت داخل سیبزمینی را با قاشق خارج كنید.
آن را پوره كرده و با خمیر دانه كنجد مخلوط كنید.
ه) پنیر و هلو
- یک دوم لیوان پنیر شیركامل
- یک هلوی رسیده (اگر فصل آن نیست، منجمد، بدون قند)
پنیر و هلو را با هم تا حد قوام نرم و پوره كنید.