فرنی با آرد برنج
مواد لازم
آرد برنج یک قاشق مرباخوری
شیر نصف لیوان
شکر نصف قاشق مرباخوری
روش تهیه
برای تهیه فرنی ابتدا شیر جوشیده سرد را با آرد برنج و شکر مخلوط کنید و در حالیکه روی شعله ملایم است به هم بزنید تا کم کم برنج بپزد و قوام یابد.
حریره بادام
مواد لازم
آرد برنج یک قاشق مرباخوری
شکر نصف قاشق مرباخوری
شیر نصف لیوان
بادام ۵ عدد
روش تهیه
ابتدا بادامها را یک ساعت در آب جوش خیس کنید و با قرار دادن لحظهای در آب سرد به آن شوک دهید سپس پوست آن را بگیرید و پودر کنید. پودر بادام را با آرد برنج و شکر مخلوط کنید و داخل شیر جوشیده سرد بریزید و روی حرارت ملایم آن را هم بزنید تا به قوام بیفتد.
پوره سیب زمینی
مواد لازم
سیب زمینی یک عدد
شیر ۵ قاشق غذاخوری
کره یک قاشق مرباخوری
روش تهیه
ابتدا سیب زمینی را بشویید و با پوست، داخل آب جوش بریزید و بگذارید کاملا بپزد. سپس پوست آن را بگیرید و رنده کنید. بعد سیب زمینی رنده شده را با کره مخلوط و کم کم به آن شیر اضافه کنید تا به نرمی و غلظت دلخواه برسد. دیگر پورهها مثل پوره هویج، کدو حلوایی، عدس، نخودفرنگی و لوبیا سبز هم به همین شکل تهیه میشود.
سوپ
مواد لازم
گوشت یک تکه متوسط خورشتی معادل ۳۰ گرم بهتر است گوشت ماهیچه گوسفند استفاده شود
برنج یک قاشق مرباخوری
هویج یک عدد کوچک
سیب زمینی یک عدد کوچک
روش تهیه
ابتدا گوشت را کمی میپزیم. سپس هویج و برنج و مدتی بعد سیب زمینی را به آن اضافه میکنیم. پس از پخته شدن کامل، برای بهتر شدن طعم آن میتوانید از چند قطره آبلیموی تازه استفاده کنید. به یاد داشته باشید که در یک سالگی تا پایان دو سالگی شیر مادر به عنوان مکمل و تامین کننده بخشی از نیازهای تغذیهای کودک محسوب میشود. این دوره مرحله بسیار حساسی است که اگر در مراقبت از کودک و برآورد ن نیازهای تغذیهای او دقت نشود، میتواند به توقف یا افت رشد و در نهایت سوءتغذیه شیرخوار منجر شود.