كيك آب نباتی
زمان مورد نیاز برای پخت: 2-3 ساعت
مواد لازم برای تهیه كیك
كره برای چرب كردن قالب...............................20 گرم
آرد..............................................................2 پیمانه (300 گرم)
بیكینگپودر .................................................یكویكدوم قاشق چایخوری
نمك...........................................................یكدوم قاشق چایخوری
موز............................................................4 عدد
تخممرغ درشت...........................................2 عدد
پودر شكر .................................................1 پیمانه (160 گرم)
روغن مایع ...............................................یكدوم پیمانه (125 میلیلیتر)
وانیل........................................................یكدوم قاشق چایخوری
دوغ بینمك...............................................یكدوم پیمانه (125 میلیلیتر)
مواد لازم برای تهیه كرم خامهای:
خامه پرچرب.............................................1 پیمانه (250 میلیلیتر)
پودر شكر ...............................................1 پیمانه (160 گرم)
ماست ساده ..........................................1 پیمانه (250 میلیلیتر)
مواد لازم برای تزئین كیك:
كرم خامهای............................................................1 واحد
آبنبات چوبی میوهای ............................................................8 عدد
پاستیل میوهای ............................................................100 گرم
روش تهیه
فر را از قبل با دمای 350 درجه فارنهایت یا 175 درجه سانتیگراد گرم كنید. قالب مستطیل شكلی به ابعاد 25×30 سانتیمتر را چرب كنید و كاغذ روغنی در آن بیندازید. روی كاغذ را نیز چرب كنید و كمی آرد بپاشید. اكنون آرد، بیكینگپودر و نمك را در كاسهای الك كنید و كنار بگذارید. موز را پوست بگیرید و با یك چنگال پوره كنید. با استفاده از همزن برقی ( با سرعت متوسط) تخممرغها را به همراه پودر شكر بزنید تا رنگ آن روشن شود. سپس روغن و وانیل را بیفزایید و خوب هم بزنید. آنگاه پوره موز را اضافه كنید و به هم زدن ادامه دهید تا خوب مخلوط شوند. حالا به ترتیب مخلوط آرد و بعد دوغ را بیفزائید، به طوری كه در ابتدا و انتها، مخلوط آرد اضافه شود. خوب آنها را با هم مخلوط كنید. اكنون مایه را در قالب آماده شده بریزید. قالب را در طبقه وسط فر بگذارید و برای 30 دقیقه بپزید تا زمانی كه وقتی خلال را وارد آن كردید تمیز بیرون بیاید. سپس كیك را از فر خارج كنید و روی توری خنك كننده بگذارید تا كاملاً خنك شود.
روش تهیه كرم خامهای: خامه را در حالیكه پودر شكر را به آرامی به آن اضافه میكنید با همزن برقی بزنید تا زمانی كه فرم بگیرد. سپس دستگاه همزن را خاموش كنید و ماست را به آن اضافه كنید. حالا ظرف را درون یخچال قرار دهید تا كاملا خنك شود.
روش تزئین كیك: پس از خنك شدن كیك، كرمی كه آماده كردهاید را كاملاً روی كیك پخش كنید. از یك پالت استفاده كنید تا كرم كاملاً صاف پخش شود. در صورت لزوم میتوانید در این مرحله چند ساعت كیك را در یخچال بگذارید تا خنك شود. كیك را بعد از چیدن پاستیل بر روی آن داخل یخچال نگذارید زیرا رطوبت را جذب كرده و نرم میشود. هنگام سرو پاستیلها را دور كیك بچینید. آبنبات چوبیها را نیز در مركز كیك به شكل پراكنده قرار دهید و بلافاصله سرو كنید.
نكته 1: زمانی كه از كرم برای بین لایههای كیك استفاده میكنید آن را بر روی لایه زیرین تا فاصله 5/2 سانتیمتر از لبه كیك پخش كنید، زیرا خامه نرم است و پس از گذاشتن لایهها روی هم، از كنارههای كیك خارج خواهد شد.
نكته 2: میتوانید كیك را از ارتفاع به دو قسمت تقسیم و بین دو لایه نیز خامه بریزید.