تحریریه زندگی آنلاین- آشپزباشی
گوجهفرنگیهای رسیده را میتوان به راحتی به گونهای خشك كرد كه طعم و بافت خود را از دست ندهند. برای این منظور:
حدود 3 كیلوگرم گوجهفرنگی در اندازه متوسط را بشوئید و از وسط دو نیم كنید. در وسط هر یك از تكهها با چاقو یك علامت ضربدر بگذارید و بعد با فشار انگشتان كمی وسط برش را بالا بكشید تا گوشت بیشتری از گوجهفرنگی بیرون بزند.
نیمههای گوجهفرنگی را كنار هم روی پنجره سیمی بچینید و بعد آن را در سینی فر بگذارید. روی گوجهفرنگیها كمی نمك بپاشید. بگذارید چند دقیقه بماند تا نمك آب گوجهفرنگی را بیرون بكشد. حالا گوجهفرنگیها را برگردانید. اكنون سینی را در فر با دمای 60- 80 درجه سانتیگراد یا 150- 175 درجه فارنهایت به مدت 8-12 ساعت قرار دهید.
در فر را كمی باز نگه دارید. وقتی كه گوجهفرنگیها حدود نصف حجم اولیه میشود آمادهاند، اما هنوز هم نرم هستند. حالا وقت آن رسیده است كه آنها را از فر خارج كنید و بگذارید در همان حالت روی پنجره سیمی سرد شوند. گوجهفرنگیهای سرد شده را داخل ظرفهای استریلیزه بگذارید و در آنها را ببندید و ظرفها را داخل یخچال بگذارید.
برای استفاده طولانی مدت میتوان ظرفها را داخل فریزر نگهداری كرد. فقط برای فریز كردن گوجهفرنگیها از ظرفهای كوچكتر استفاده كنید و بعد روی هر یك كمی روغن زیتون بریزید و بگذارید مدت 1 هفته در یخچال بمانند، سپس داخل فریزر بگذارید.
با این روش میتوانید 3 كیلوگرم گوجهفرنگی متوسط را به مدت 2 هفته در یخچال و 12 ماه در فریزر نگهداری كنید. 10 دقیقه زمان برای تدارك كارها به اضافه زمان كافی برای خشك و سرد شدن گوجهفرنگیها مورد نیاز است. 2-3 قاشق چایخوری نمك دریایی نیز لازم دارید.
نوعی دیگر
در كشورهای مدیترانهای، روش خشك كردن گوجهفرنگی با استفاده از نورخورشید، بسیار متداول است. آنها كمتر از فر برای خشك كردن گوجهفرنگی استفاده میكنند و روش طبیعی را ترجیح میدهند. قند موجود در گوجهفرنگی، باعث میشود كه به خوبی با این روش خشك شوند.
در دمای 32 درجه سانتیگراد و روزهای خشك و گرم برای این منظور مناسبترند. پنجره سیمی كه گوجهفرنگی را روی آن گذاشتهاید را كمی بالاتر از سطح زمین قرار دهید تا هوا به خوبی در همه قسمتهای آن جریان داشته باشد. خشك كردن گوجهفرنگی در برابر نورخورشید 2-4 روز طول میكشد، البته باز هم این مسئله به میزان گرمای هوا در این چند روز بستگی دارد.