Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 17:46

21
اردیبهشت
كاسه‌های سفالی

كاسه‌های سفالی

آموزش کاسه های سفالی

آزاده شولی

 

 

 

وسایل مورد نیاز

گِل سفالگری

روزنامه یا كاغذ برای پهن كردن گِل

وردنه

قالب سفالی یا گچی به شكل كاسه‌ كوچك و بزرگ

ابر یا اسفنج برای تمیز و صاف كردن گِل

 مراحل كار

گِل سفالگری را ورز دهید. بعد آن را روی روزنامه بگذارید و با وردنه صاف كنید تا به ضخامت 5/0 سانتیمتر برسد. آن‌گاه گِل پهن‌كرده را درون قالب كاسه‌ای بیندازید و رویش را با ابر نمناك، صاف كنید تا كاملاً به شكل قالب درآید. در آخر، دور گِل درون قالب را با سوزن یا تیغ اره برش دهید و اضافه‌های گِل را كنار بگذارید.

حالا لبه‌ كاسه را، با ابر نمناك تمیز كنید و صبر كنید تا گِل درون قالب كاملاً خشك شود. سپس كاسه را از داخل قالب درآورید و درون كوره با دمای بین 950 تا 980 درجه به مدت 5 تا 7 ساعت قرار دهید تا بپزد، آن‌گاه لعاب بزنید.

یادآوری: كوره؛ سازه یا محفظه‌ی بسته‌ای كه از جنس مواد نسوز دارای منبع حرارتی بالا می‌باشد كه این منبع حرارتی می‌تواند حرارت مستقیم حاصل از سوخت‌های فسیلی، گازهای داغ یا اِلِمنت‌های برقی باشد كه سفال را درون آن قرار می‌دهند تا ذرات سیلیسی كه در گِل نهفته است به اصطلاح ذوب شود و بافت محكمی را به‌وجود آورد.

برای پختن سفال فقط باید از كوره‌ سفالگری مخصوص پخت سفال استفاده كرد.

برچسب ها: سفال، کاسه های سفالی، روش تهیه کاسه، کاسه، سفالی، آموزش کاسه سفالی تعداد بازديد: 945 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز