Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 19:05

12
اسفند
غذاها چقدر مجاز هستند در یخچال نگهداری شوند؟

غذاها چقدر مجاز هستند در یخچال نگهداری شوند؟

به جز تعداد انگشت شماری از غذاها که مناسب نگهداری در فریزر نمی‌باشند اغلب غذاها را می‌توان به‌صورت پخته شده منجمد نموده و در مواقع لزوم آنها را به مصرف رساند.

 اگر مواد غذایی پخته زمان زیادی در یخچال بمانند امکان رشد میکروب را فراهم می کنند

به جز تعداد انگشت شماری از غذاها که مناسب نگهداری در فریزر نمی‌باشند اغلب غذاها را می‌توان به‌صورت پخته شده منجمد نموده و در مواقع لزوم آنها را به مصرف رساند.

سوالاتی درباره بهداشت یخچال وجود دارد از قبیل این که آیا یخچال باید هر یک یا ۲هفته تمیز شود؟ *هر چند وقت یک بار باید باقی مانده غذا را از یخچال خارج کرد.* آیا می توان غذا را بدون پوشش در یخچال قرار داد؟ چگونه می توان مانع از ایجاد وضعیت غیربهداشتی در داخل یخچال شد؟ به طور کلی کپک و قارچ در دمایی رشد می کند که نه گرم و نه سرد باشد. قرار دادن ماده غذایی برای مدت طولانی بیرون از یخچال قبل از انتقال آن به داخل یخچال باعث رشد باکتری می شود.

غذاهای پخته شده ای که اضافه می آیند را معمولا خانم های خانه دار درون یخچال نگهداری می کنند. اما باید بدانید که نگهداری مواد غذایی در یخچال هم قوانین خاص خودش را دارد.

غذاهای پخته شده را تا چه مدت می توان درون یخچال نگهداری کرد؟

به طور کلی هر وعده غذایی بیشتر از 24 ساعت نباید در یخچال نگهداری شوند و بهتر است قبل از زمان ذکر شده مصرف شوند، چرا که اگر بیشتر از زمان داخل یخچال بمانند امکان رشد میکروب را فراهم می‌کنند.

همچنین توصیه می‌شود حتما غذاهایی که طبخ شده‌اند و در یخچال نگه‌داری شده‌اند، قبل از مصرف حرارت داده شوند. به‌طور کلی اگر افراد این نکات را رعایت نکنند، شاید در کوتاه‌ مدت با مشکل خاصی مواجه نشوند اما در دراز مدت آلودگی‌های غذایی مشکلاتی را برای افراد به‌ همراه خواهند داشت.

اما باید به این نکته اشاره کنیم که برخی افراد غذای طبخ شده را برای مدت طولانی در فریزر نگهداری می‌کنند، این کار از فاسد شدن غذا جلوگیری می‌کند، اما نباید فراموش کرد غذایی که با مواد غذایی تازه طبخ و مورد استفاده قرار می‌گیرند ارزش غذایی بالاتری از غذاهای فریز شده دارند.

چه مدت باید ماده غذایی خام یا پخته در یخچال نگهداری شود؟

یخچال محل مناسبی برای رشد و تکثیر باکتری و کپک است. درجه سرمای یخچال باید ۴ سانتی گراد باشد تا بعضی باکتری ها از بین برود. با این حال انواعی از باکتری وجود دارد که در دمای پایین نیز رشد می کند. محیط مناسب شامل دما، مواد مغذی، هوا و رطوبت باعث می شود که باکتری ها به سرعت در یخچال رشد کند. به محض این که غذا کپک می زند، به راحتی کپک به غذای دیگر منتقل می شود.

اگر هوا گرم باشد، احتمالا تخم حشرات یا تخم انگل ها به غذا راه پیدا می کند. همچنین قرار دادن غذای گرم در یخچال باعث می شود تا برای خنک نگه داشتن محیط داخل یخچال موتور بیشتر کار کند. بنابراین برای خنک کردن سریع غذا، آن را در یخ یا آب یخ قرار دهید. هر یک یا ۲هفته، داخل یخچال را با مایع ضدعفونی کننده تمیز کنید.

چه مدت باید ماده غذایی خام یا پخته در یخچال نگهداری شود؟ گوشت خام را نباید بیشتر از یک یا ۲روز در یخچال نگه داشت. گوشت پخته را نیز نمی توان بیش از ۴روز در یخچال نگهداری کرد. گوشت و مرغ را باید در کیسه فریزر قرار داد. توجه داشته باشید که ماده غذایی در یخچال با سرعت پایین فاسد می شود. حتی ماده غذایی که برای مدت طولانی در فریزر قرار دارد دچار فساد می شود. حتی اگر سمی هم نشود طعمش تغییر خواهد کرد.

آیا ماده غذایی در یخچال باید همیشه درپوش داشته باشد؟ ماده غذایی باید همیشه پوشیده باشد. زیرا علاوه بر خشک شدن یا جذب کردن بوی غذاهای دیگر، آلودگی را منتقل می کند یا این که رطوبت می گیرد. هوا و رطوبت نیز در رشد باکتری موثر است.

انجماد غذاهای پخته شده

به جز تعداد انگشت شماری از غذاها که مناسب نگهداری در فریزر نمی باشند اغلب غذاها را می‌توان به‌صورت پخته شده منجمد نموده و در مواقع لزوم آنها را به مصرف رساند.

غذاهائی که بهتر است در فریزر قرار داده نشوند عبارتند از: غذاهائی که در ترکیبات آنها مواد خمیری مانند رشته، ماکارونی و همچنین سیب‌زمینی به‌کار رفته باشد. سفیده تخم مرغ، سس‌ها و سالادهائی‌ که در آنها مایونز به‌کار برده شده است در صورت فریز کردن طعم آنها تغییر خواهد کرد.

▪ منجمد کردن برنج پخته نیز توصیه نمی‌گردد

چون در طول مدت نگهداری تغییراتی در طعم، بو و کیفیت چاشنی‌ها و ادویه‌جات به‌کار برده شده حاصل می‌شود لذا غذاهائی‌ که جهت قرار دادن در فریزر در نظر گرفته شده‌اند در موقعی‌ که جهت مصرف از فریزر خارج و آماده می‌گردند چاشنی زده شود غذاهای پخته شده با غذاهای مازاد بر احتیاج قبل از قرار دادن در فریزر بایستی سرد گردند بهتر است ظروف غذاها را جهت پائین آوردن حرارت در آب خیلی سرد قرار داده بعد از خنک شدن در مقادیر معینی که برای نیاز هر خانواده لازم می‌باشد در ظروف مخصوص فریزر ریخته و منجمد نمود.

 

 

منبع : روزنامه خراسان

بیشتر بخوانید:

از تاریخ مصرف مواد غذایی اطلاع دارید؟

مبتلایان به آلرژی چه غذاهایی بخورند و چه غذاهایی نخورند؟

مواد غذایی که با گرم کردن دوباره سمی می شوند

مواد غذایی که برای معده خالی حکم سم را دارند

برچسب ها: تغذیه و سلامت، فریز کردن مواد غذایی، سبک زندگی سالم، چه مواد غذایی را نباید فریز کرد، غذاها که مناسب نگهداری در فریزر نمی‌باشند، فریز کردن مواد غذایی پخته، بهداشت یخچال، تمیز کردن داخل یخچال و فریزر، نگهداری طولانی مدت غذا در فریزر، دلیل کپک زدن غذا در یخچال، جلوگیری از فاسد شدن غذا تعداد بازديد: 572 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز