«ژان فیلیپه دروین-چارتیر»، محقق ارشد از دانشکده داروسازی لاوال در کبک کانادا، گفت: «فعالیت بدنی خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی عروقی مرتبط با نوشیدنیهای شیرین شده قندی را به نصف کاهش میدهد، اما آن را به طور کامل از بین نمیبرد.»
به گزارش مهر، محققان خاطرنشان کردند که نوشیدنیهای شیرین شده با قند بزرگترین منبع قندهای اضافه شده در رژیم غذایی است.
برای این مطالعه، آنها دادههای مربوط به حدود ۱۰۰۰۰۰ بزرگسال را که به طور متوسط سه دهه تحت نظر بودند، تجزیه و تحلیل کردند.
محققان خاطرنشان کردند که با مصرف روزانه این نوع نوشابهها، خطر ابتلاء به بیماری قلبی حتی بیشتر میشود.
دروین-چارتیر خاطرنشان کرد: «نوشابه های شیرین موجود در این مطالعه شامل نوشابه گازدار، لیموناد و کوکتل میوه است. این مطالعه به طور خاص نوشیدنیهای انرژی زا را در نظر نگرفته است، اما آنها نیز حاوی دوزهای سنگین قند هستند.»
محققان دریافتند که نوشیدنیهای حاوی شیرین کنندههای مصنوعی با خطر بیشتری از بیماریهای قلبی همراه نبودند.
وی در ادامه تاکید کرد: «جایگزینی نوشیدنیهای شیرین با نوشیدنیهای رژیمی خوب است، زیرا میزان قند را کاهش میدهد. اما بهترین گزینه نوشیدنی همچنان آب است.»
بیشتربخوانید:
مضرات نوشابه و ۱۰ دلیل برای پرهیز از آن
شیرین و خنک اما خطرناک!