Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 03:22

3
فروردین
حساسیت به آجیل نوروزی

حساسیت به آجیل نوروزی

حساست به آجیل یکی از رایج‌ترین انواع آلرژی است که معمولاً هم در کودکان و هم بزرگ‌سالان رایج است. ازآنجایی‌که با نزدیک شدن به عید نوروز مصرف آجیل و مغزها معمولاً بیشتر می‌شود، افراد مبتلابه آلرژی معمولاً

تحریریه زندگی آنلاین : حساست به آجیل یکی از رایج‌ترین انواع آلرژی است که معمولاً هم در کودکان و هم بزرگ‌سالان رایج است.  ازآنجایی‌که با نزدیک شدن به عید نوروز مصرف آجیل و مغزها معمولاً بیشتر می‌شود، افراد مبتلابه آلرژی معمولاً بیشتر در معرض خطر قرار می‌گیرند. تنها یک‌لحظه غفلت از کودکی که حساست به آجیل مبتلا است می‌تواند جان او را به خطر بیندازد و موجب بروز علائم آزاردهنده‌ای در او شود. اما حساست به آجیل چیست و چه علائمی دارد؟ آیا چیزی در مورد روش‌های درمان این نوع آلرژی می‌دانید؟

 

حساسیت به آجیل چیست؟

حساسیت به آجیل یکی از انواع حساسیت‌ها است که در آن مصرف مقدار کمی از انواع مغزها و آجیل‌ها موجب بروز واکنش‌های آلرژیک در فرد می‌شود. آلرژی به آجیل زمانی ایجاد می‌شود که سیستم ایمنی بدن نسبت به پروتئین موجود در آجیل بیش‌ازاندازه حساس شود. در این شرایط سیستم ایمنی بدن آجیل را به‌عنوان یک ماده مضر تشخیص می‌دهد و از همین رو با ترشح هیستامین‌ها شروع به مبارزه با مواد آلرژی‌زا می‌کند.حساسیت به آجیل موجب می‌شود تا سیستم ایمنی بدن پروتئین‌های موجود در آجیل را به‌عنوان یک ماده مضر شناسایی کند.در این شرایط مصرف آجیل به هر شکلی می‌تواند سبب بروز واکنش‌های آلرژیک شود. در بسیاری از مواقع حتی دست زدن به آجیل و یا بو کردن آن نیز می‌تواند مشکلاتی را برای فرد ایجاد کند. هرچند که آلرژی به آجیل بیشتر در نوزادان و کودکان شایع است، اما به‌هرحال بزرگ‌سالان زیادی نیز هستند که به برخی از انواع آجیل‌ها آلرژی دارند. 

بیشتربخوانید:

خارش و آلرژی شدید؛ ارمغان مصرف ۹ ماده غذایی

آلرژی به بادمجان ؛ از علت تا درمان

 

 

 

 انواع آجیل‌های آلرژی‌زا

آجیل‌ها و مغزهای زیادی هستند که موجب ایجاد آلرژی در افراد حساس می‌شوند، اما برخی از آجیل‌ها بیشتر از سایرین آلرژی‌زا هستند. در ادامه می‌توانید با لیست آجیل‌های حساسیت‌زا آشنا شوید.

 بادام‌زمینی

 بادام‌هندی

 بادام درختی

 آجیل ماکادمیا

 آجیل برزیلی

 فندق

 گردو

 پسته

از رایج‌ترین انواع آجیل‌های آلرژی را می‌توان به بادام‌زمینی، بادام‌هندی، فندق و پسته اشاره کرد.

 

 علائم آلرژی به آجیل

علائم آلرژی به آجیل معمولاً به دو دسته‌بندی علائم خفیف و علائم شدید و خطرناک تقسیم می‌شوند. در ادامه می‌توانید با رایج‌ترین علائم و عوارض حساسیت به آجیل آشنا شوید.

بیشتربخوانید:

آلرژی بهاری؛ راه‌های پیشگیری و درمان آن

 

 

 

 علائم خفیف حساست به آجیل

 کهیر

 جوش

 تورم صورت، لب‌ها و چشم

 استفراغ

 آبریزش بینی

 درد معده

 اسهال

از رایج‌ترین علائم  خفیف حساسیت به آجیل می‌توان به کهیر، جوش، استفراغ و اسهال اشاره کرد.

 

علائم شدید یا آنافیلاکسی حساست به آجیل

 تنفس دشوار

 متورم شدن زبان

 متورم شدن گلو

 مشکل در صحبت کردن

 تغییر کردن صدا

 سرفه مداوم

 سرگیجه

 غش

 رنگ‌پریدگی

از رایج‌ترین علائم  شدید حساسیت به آجیل می‌توان به تنفس دشوار، متورم شدن زبان، سرفه مداوم و سرگیجه اشاره کرد.

بیشتربخوانید:

راه حل کاهش حساسیت به خشکبار در کودکان

 

 

 

 

 روش تشخیص حساسیت به آجیل

اگر به‌تازگی متوجه علائم خاصی در بدنتان شده‌اید بهتر است به پزشک مراجعه کنید. پزشک از شما در مورد واکنش‌های آلرژیک، غذاهای مصرفی و سابقه حساسیت شما سؤال می‌پرسد. سپس برای تشخیص آلرژی پزشک شمارا به یک متخصص ایمونولوژی ارجاع می‌دهد. متخصص ایمونولوژی برای تشخیص از آزمایش‌های مختلفی استفاده می‌کند. از رایج‌ترین آزمایش‌های تشخیص آلرژی به آجیل می‌توان به تست خراش پوستی و آزمایش خون اشاره کرد.

 

 درمان حساسیت به آجیل در نوروز

اگر شما یا فرزندتان به آجیل حساسیت دارید، بهتر است در عید نوروز بسیار مراقب باشید. در این شرایط حتی مصرف یک‌دانه آجیل توسط شما یا کودک می‌تواند سبب بروز علائم آلرژی شود. باید بدانید زمانی که آلرژی ایجاد می‌شود، بهترین درمان دوری کردن از ماده آلرژی‌زا است. سعی کنید در عید نوروز و تمام‌روزهای سال از مصرف آجیل‌ها و مغزهای آلرژی‌زا اجتناب کنید و مراقب باشید تا کودک شما نیز به‌هیچ‌عنوان به سراغ خوردن آجیل نرود.بهترین راه درمان حساسیت به آجیل دوری از مصرف آجیل است.

 

 دارو برای حساسیت به آجیل

هیچ درمان مشخصی برای آلرژی به آجیل وجود ندارد پس به دنبال دارو برای حساسیت به آجیل نباشید. اما در صورت بروز علائم خفیف تا متوسط که مشکل جدی برای شما ایجاد نمی‌کند، می‌توانید از قرص‌های آنتی‌هیستامین استفاده کنید.اگر فرد بعد از مصرف آجیل در معرض علائم شدید یا آنافیلاکسی قرار داشته باشد، باید از تزریق خودکار اپی‌نفرین استفاده کند. درصورتی‌که فرد با مشکل تنفسی با تکلم روبرو شده باید بلافاصله از خودکار اپی‌نفرین استفاده شود. تزریق این ماده موجب می‌شود تا شدت علائم کاهش پیدا کند و مشکلات جدی برای فرد ایجاد نشود. بعد از تزریق خودکار حتماً بیمار را نزدیک متخصص ببرید تا علائم شدیدتر نشود و عوارض جدی زندگی فرد را تهدید نکند.به‌منظور جلوگیری از علائم شدید آنافیلاکسی، فرد دارای آلرژی باید از خودکار اپی‌نفرین استفاده کند.

بیشتربخوانید:

5 روش خانگی درمان رفلاکس معده

 

 

 

 

 درمان خانگی آلرژی آجیل

برای درمان خانگی آلرژی به آجیل باید آجیل‌ها و مواد آلرژی‌زا را از خانه دور کنید. قبل از مصرف هر نوع ماده غذایی جدید ابتدا ترکیبات روی جلد آن را مطالعه کنید و مطمئن شوید که در آن از هیچ‌گونه ماده حساسیت‌زایی استفاده‌نشده است. به خاطر داشته باشید که در برخی افراد دست زدن به آجیل‌ها و بوی آن نیز سبب بروز حساسیت می‌شود، بنابراین سعی کنید سطوح و ظروفی که آجیل در آن بوده را نیز با دقت بشویید و تمیز کنید. برای درمان خانگی آلرژی آجیل باید خودکار اپی‌نفرین و قرص آنتی‌هیستامین را همیشه در دسترس داشته باشید و درصورتی‌که احساس می‌کنید علائم جدی است، به‌سرعت از یک متخصص کمک بگیرید.

 

نکاتی که باید در مورد حساست به آجیل بدانید

 قبل از مصرف هر ماده غذایی برچسب روی آن را با دقت مطالعه کنید.

 مراقب ظروف، چاقو و چنگال‌های آغشته به آجیل باشید.

 در دیدوبازدیدهای عید نوروز مراقب بوسیدن افرادی که آجیل خورده‌اند باشید. حتی دست دادن با فردی که باقی‌مانده اثر آجیل روی دست او مانده، می‌تواند موجب بروز آلرژی در شما شود.

 مراقب مصرف انواع سس‌ها و غذاهای جدید در رستوران‌ها و مهمانی‌ها باشید.

 اگر با حساسیت به آجیل مواجه هستید، باید تزریق کننده آدرنالین را همیشه همراه خود داشته باشید.

 هرکجا که می‌روید اعلام کنید که کودک شما به آجیل حساسیت دارد تاکسی به کودک آجیل ندهد. نزدیک شدن کودک به سایر کودکان و افرادی که آجیل خورده‌اند نیز می‌تواند برای کودک خطرناک باشد.

به‌منظور جلوگیری از حساسیت به آجیل باید کودک را از آجیل و مواد غذایی حاوی آجیل دور کنید.

 

 سخن نهایی

حساسیت به آجیل همیشه باکمی التهاب و قرمزی پوست بروز نمی‌کند و در بسیاری از مواقع ممکن است زندگی فرد را تهدید کند. درصورتی‌که خودتان و یا فرزندتان با مشکل حساسیت به آجیل مواجه هستید، بهتر است در ایام نوروز و مهمانی‌ها بیشتر مراقب سلامتی‌تان باشید و حتی در صورت امکان با میزبان‌ها صحبت کنید تا آجیل را از نزدیک شما دور کنند تا دچار مشکل نشود. درصورتی‌که با علائم آلرژی روبرو شده‌اید و شدت علائم در حال افزایش است، بهتر است هر چه سریع‌تر از پزشک کمک بگیرید تا دچار مشکلات جدی نشوید.

 

سؤالات متداول

چه افرادی بیشتر در معرض آلرژی به آجیل قرار دارند؟

کودکان، افرادی که سابقه ابتلا به آلرژی به شکل‌های دیگر رادارند، افراد مبتلابه بیماری‌های پوستی و کسانی که در خانواده آن‌ها سابقه آلرژی وجود دارد، بیشتر از سایرین در معرض حساسیت به آجیل قرار دارند.

رایج‌ترین علائم گوارشی آلرژی به آجیل چیست؟

از رایج‌ترین علائم گوارشی حساسیت به آجیل می‌توان به حالت تهوع، گرفتگی معده، استفراغ و اسهال اشاره کرد.

آنافیلاکسی چیست؟

آنافیلاکسی شدیدترین و خطرناک‌ترین نوع واکنش آلرژی به آجیل است که موجب بروز علائم شدید و گاهی کشنده در فرد می‌شود.

 بیشتربخوانید:

غذاهای نفاخ را بشناسید

 

 

برچسب ها: آلرژی، مشکلات گوارشی، فندق، حساسیت غذایی، آجیل، کهیر، سیستم ایمنی بدن، معده درد، اسهال، بادام، بادام‌زمینی، حساسیت به بادام زمینی تعداد بازديد: 161 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز