Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 18:13

27
مهر
چرا خوردن قارچ بعد از 50 سالگی مفید است؟

چرا خوردن قارچ بعد از 50 سالگی مفید است؟

قارچ یک ماده غذایی خوشمزه است که خواص زیادی دارد، به ویژه برای افراد بالای 50 سال چره که دارای ریز مغذی های ضروری برای بدن این افراد می باشد

در ادامه همین مطلب به مهم ترین فواید این سبزی کم کالری و مغذی خواهیم پرداخت که به ترتیب عبارتند از:


کم‌کالری اما سرشار از ریزمغذی‌ها

قارچ خوراکی مناسب برای افرادی است که تمایل به کاهش وزن یا حفظ تناسب اندام دارند زیرا هر 100 گرم آن فقط 30 کیلوکالری دارد. فیبرهای فراوان قارچ نیز علاوه بر بهبود عملکرد سیستم گوارش در افزایش احساس سیری موثر هستند.

قارچ تنها منبع خوراکی حاوی ویتامینD است و مقدار فراوان پروتئین، ویتامین‌های B2،B3 وB5 دارد. این ریزمغذی ها به مقابله با افسردگی فصلی، تقویت استخوان‌‌ها، تحریک سیستم ایمنی و حفظ سلامت پوست کمک می‌کنند. آهن، روی، مس و سلنیوم نیز دیگر ریزمغذی‌های موجود در قارچ هستند.

بیشتربخوانید:

خواصی که قارچ برای پوست دارد

 

 

پیشگیری از تحلیل شناختی

محققان به‌تازگی دریافته اند افرادی که به‌طور منظم قارچ مصرف می‌کنند، 50 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به اختلال تحلیل شناختی هستند. به‌نظر می‌رسد ترکیبات فعال قارچ مانند ارگوتیونئین و اریناسین قابلیت بهبود عملکردهای شناختی مغز را دارند.

به علاوه، این ترکیبات از سلول‌های مغز در برابر آسیب‌های ناشی از التهابات جلوگیری می‌کنند و مصرف قارچ می‌تواند راهکار موثر در برابر بیماری آلزایمر محسوب شود.

قارچ پتاسیم بالا و پیشگیری از سکته مغزی

یکی از ویژگی‌های خاص قارچ، مقدار فراوان پتاسیم است. پتاسیم به تنظیم فشار خون کمک می‌‌‌کند و در پیشگیری از تشکیل لخته‌های خون نقش دارد. هر فرد بزرگسال به‌طور متوسط روزانه به 4700 میلی‌گرم پتاسیم نیاز دارد که که مصرف قارچ به اندازه یک فنجان بزرگ تقریبا نیمی از این نیاز را تامین می‌کند. به‌همین‌ دلیل گنجاندن قارچ در رژیم غذایی میانسالان و سالمندان که در معرض خطر بالاتر سکته مغزی هستند، اهمیت دارد.

بیشتربخوانید:

بهترین روش های پخت قارچ

 

 

تقویت سیستم ایمنی بدن

قارچ حاوی پلی‌فنول‌ها ( نوعی از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی) و ارگوتیونئین (ترکیب فعال ضدپیری) است که از سلول‌های بدن محافظت می‌کنند. این ترکیبات باعث بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن می‌شوند و با آسیب‌ رادیکال‌های آزاد مقابله می‌کنند. از این رو، مصرف قارچ در پاییز و زمستان برای پیشگیری از عفونت‌های تنفسی مانند سرماخوردگی و آنفلوانزا موثر است. 

 

 

برچسب ها: رژیم غذایی، کاهش وزن، فشار خون، سرماخوردگی، قارچ، آنفلوانزا، خواص قارچ، پروتئین گیاهی، تقویت سیستم ایمنی بدن، ویتامینD تعداد بازديد: 279 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز