تحریریه زندگی آنلاین : به گزارش دنیای تغذیه به نقل از ایرنا از خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، دکتر سیده زهرا شریعت پناهی؛ عضو هیات علمی و دانشیار دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و عضو انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور در گفت و گویی افزود: پتاسیم کلراید که آن را با نام نمک پتاسیم یا نمک رژیمی میشناسند، در سالهای اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده است و به عنوان جایگزینی برای نمک معمولی یا کلرید سدیم استفاده میشود.
وی استفاده از نمک پتاسیم را فقط برای درمان و جلوگیری از کاهش سطح پتاسیم در افرادی ضروری برشمرد که بر اثر مصرف داروهای مدر (ادرارآور) یا برخی داروهای دیگر یا برخی بیماریهای خاص دچار افت پتاسیم خون شده باشند. در بیماران مبتلا به پرفشاری خون، مصرف متعادل نمک پتاسیم به جای نمک معمولی، فشار خون را تا حدی کنترل میکند، اما اگر مصرف نمک پتاسیم نیز به میزان نامتعادل صورت گیرد و ذائقه بیمار به سمت شوری متمایل شود، مسلما مشکلاتی برای وی به وجود میآورد. افراد عادی نباید نمک پتاسیم را جایگزین نمک معمولی (سدیم کلراید) کنند، زیرا بدن به همان اندازه که به سایر مواد مغذی احتیاج دارد، برای انجام مکانیسمهای خود به مصرف سدیم به میزان متعادل نیاز دارد.
بر اساس گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، وی هشدار داد: بیمارانی که به دلایل متعدد دارای پتاسیم خون بالایی هستند، نظیر مبتلایان به نارسایی کلیه نیز نباید از نمک پتاسیم استفاده کنند. مصرف روزانه نمک نباید بیشتر از یک قاشق چایخوری باشد.
بیشتربخوانید:
معجزه نمک دریا برای پوست، مو و ناخن خانمها
آشنایی با خواص عجیب سنگ نمک