Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 20:24

31
مرداد
برنج و ویژگی‌های شفابخش آن

برنج و ویژگی‌های شفابخش آن

مصرف 150 گرم برنج قهوه‌ای پخته 8 درصد از فیبر مورد نیاز روزانه بالغین را تامین می‌كند.

د‌کتر لاد‌ن گیاهی : متخصص تغذیه ؛ عضو هیئت علمی پژوهشگاه ابن‌سینا

 

تحریریه زندگی آنلاین : ویژگی‌های غذایی

چه مقدار مصرف كنیم؟

مصرف 150 گرم برنج قهوه‌ای پخته 8 درصد از فیبر مورد نیاز روزانه بالغین را تامین می‌كند.

 

انتخاب و نگهداری

برنج را باید تا زمان مصرف در جای خشک و خنک و در ظروف در بسته نگهداری کرد.

 

طرز تهیه و مصرف

مدت زمان لازم برای طبخ برنج قهوه‌ای طولانی‌تر از برنج سفید است، زیرا گرما باید به لایه‌های زیرین سبوس نیز نفوذ کند.

 

فواید كلیدی

منبع سریع انرژی

مؤثر در كاهش ابتلا به سرطان كولون

كمك به حفظ عملكرد سیستم عصبی

مؤثر در كاهش فشار خون و سطح كلسترول خون

 بیشتربخوانید:

برنج سفید و قهوه‌ای چه ویتامین‌هایی دارند؟

 

 

 

برنج سفید (پخته)

برنج قهوه‌ای (پخته)

مواد مغذی كلیدی هر

 100 گرم (خام)

138

141

كالری

3

3

پروتئین (g)

1

1

چربی (g)

31

32

كربوهیدرات (g)

1/0

1

فیبر (g)

54

99

پتاسیم (mg)

11

43

منیزیم (mg)

54

120

فسفر (mg)

0

14/0

ویتامین1 mg) B)

1

3/1

ویتامین3 mg) B)

 

ارزش غذایی

ارزش غذایی برنج به میزان فرایندی كه بر روی آن انجام می‌شود و همچنین روش مصرف بستگی دارد.

نیم پز كردن برنج باعث انتقال ویتامین‌های B از سبوس به مغز دانه و در نتیجه حفظ ویتامین در برنج می‌شود. اهمیت این موضوع در بررسی عادات غذایی بیماران مبتلا به بری‌بری (بیماری ناشی از كمبود ویتامین B) مشخص گردید. در واقع کلیه مبتلایان به بری بری از برنج خام استفاده می‌کردند، در حالیكه این بیماری در میان افرادی كه از برنج پخته استفاده می‌نمودند اصلا مشاهده نمی‌شد.

 بیشتربخوانید:

برنج قهوه ای بهتر است یا برنج سفید؟

 

 

 

كیک برنج

از برنج پف كرده برای تهیه كیك برنج استفاده می‌شود. کیک برنج می‌تواند میان وعده‌ای بسیار مفید، كم چرب و پركربوهیدرات برای رژیم‌های كاهش وزن  باشد. افراد حساس به گلوتن می‌توانند از كیك برنج به جای نان گندم استفاده كنند.

 

ویژگی‌های شفابخشی

مصارف سنتی

در طب چینی از برنج برای درمان اختلالات سیستم عصبی نظیر افسردگی استفاده می‌شود. همچنین برای درمان ناراحتی‌های معده و در موارد اسهال تجویز می‌شود. در طب  چینی از برنج جوانه زده شده  برای تقویت اشتها و افزایش قابلیت هضم غذا استفاده می‌كنند.

 

 فواید خاص

كمبود انرژی: هضم و جذب کربوهیدرات موجود در برنج نسبتا سریع صورت می‌گیرد. در نتیجه برنج، غذای مناسبی برای جبران سریع انرژی مصرف شده به دنبال فعالیت فیزیكی است. همچنین برنج قهوه‌ای حاوی منگنز می‌باشد كه برای حفظ قدرت عضلانی و سنتز پروتئین ضروری است.

 

سرطان كولون: سبوس برنج به تشكیل مدفوع و ایجاد انقباضات عضلانی دیواره روده كمك می‌كند و در نتیجه مواد سرطان‌زای موجود در مدفوع زمان كمتری برای ایجاد تغییرات سرطانی در دیواره كولون خواهند داشت. از این رو گفته می‌شود برنج قهوه‌ای خطر ابتلا به سرطان كولون را كاهش می‌دهد.

 بیشتربخوانید:

فواید آب برنج برای سلامت بدن و زیبایی

 

 

 

 

اختلالات عصبی و متابولیك:  ویتامین B موجود در غلات به حفظ ساختار و عملكرد مناسب سیستم عصبی كمك می‌كند. ضمنا وجود ویتامین B، برای تبدیل قند خون به انرژی داخل سلولی ضروری است.

 

 فشار خون بالا:  برنج قهوه‌ای دارای مقدار قابل توجهی پتاسیم است که برای حفظ تعادل آب و پایین نگه داشتن فشار خون ضروری است. از طرف دیگر چون برنج  فاقد سدیم است افراد مبتلا به فشار خون بالا می‌توانند بدون نگرانی از برنج بدون نمك استفاده كنند.

 

سطح بالای كلسترول خون: روغن حاصل از سبوس برنج حاوی موادی به نام اوریزانول  است كه باعث كاهش جذب و سنتز كلسترول می‌شوند.

 

بیماری سلیاک: از آنجا كه برنج فاقد پروتئین گلوتن است منع غذایی بسیار مناسبی برای افراد مبتلا به سلیكات است. برنج به ندرت باعث بروز واكنش‌های آلرژیك در افراد می‌گردد،‌ از اینرو معمولا غذای پایه بسیاری از رژیم‌های حذفی است.

برچسب ها: رژیم غذایی، خواص، برنج، خواص برنج، افسردگی، فشار خون، سبوس، سرطان كولون، كلسترول خون، كربوهیدرات، كاهش وزن، ویتامین B، د‌کتر لاد‌ن گیاهی تعداد بازديد: 167 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز