Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
یکشنبه 16 اردیبهشت 1403 - 22:58

10
اسفند
سیرابی؛ منبعی پر از پروتئین

سیرابی؛ منبعی پر از پروتئین

سیرابی یکی از منابع پروتئین و ویتامین‌های گروه B به‌حساب می‌آید، گفت: این ماده غذایی می‌تواند در آش‌ها، سوپ‌ها و به‌منظور رشد کودکان مورد استفاده قرار بگیرد.

تحریریه زندگی آنلاین : یک متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی در چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه سیرابی یکی از منابع پروتئین و ویتامین‌های گروه B به‌حساب می‌آید، گفت: این ماده غذایی می‌تواند در آش‌ها، سوپ‌ها و به‌منظور رشد کودکان مورد استفاده قرار بگیرد. سیرابی علاوه بر طبخ مجزا می‌تواند در آش‌ها و سوپ‌ها نیز مورد استفاده قرار بگیرد.

سیاوش فاضلیان با بیان اینکه سیرابی، جزو امعا و احشای درون شکم نشخوارکنندگان محسوب می‌شود، اظهار کرد: این ماده غذایی به‌صورت سنتی سر سفره خانوارهای ایرانی مصرف شده و می‌تواند به‌عنوان یک منبع ارزان‌قیمت پروتئینی، جایگزین دیگر پروتئین‌ها شود.

به گزارش دنیای تغذیه به نقل از ایسنا، این متخصص تغذیه افزود: پروتئین و چربی موجود در سیرابی، کمتر از پروتئین گوشت گاو و مرغ بوده، اما مقدار آهن سیرابی تقریباً مشابه گوشت قرمز می‌باشد و از کیفیت خوبی برخوردار است. جذب آهن موجود در سیرابی، تحت تأثیر عوامل دیگر قرار نگرفته و مختل نخواهد شد. در هنگام خرید سیرابی نباید بوی تعفن و ماندگی دهد، از طرفی دیگر رنگ سیرابی در فصول تابستان و پاییز سفیدرنگ و در زمستان و بهار تیره‌رنگ است، سیرابی نسبت به کله‌پاچه و جگر چربی کمتری داشته و کلسترول آن تقریباً مشابه میزان کلسترول گاو و کمتر از کلسترول گوشت گوسفندی است.

بیشتربخوانید:

طرز تهیه آش سیرابی بسیار خوشمزه و مقوی

 

 

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه عنصر روی در سیرابی موجود است، اضافه کرد: عوامل گیاهی مانند فیتات و فیبر بر جذب روی اثر دارند، از آن‌جا که این عناصر در سیرابی وجود ندارند، عنصر روی موجود در آن به‌راحتی جذب می‌شود. از آن‌جایی که نمک زیادی هنگام پخت سیرابی به آن افزوده می‌شود، این ماده غذایی برای افرادی که دچار فشار خون بالا هستند اصلاً توصیه نمی‌شود، البته مصرف بیش از حد سیرابی نیز مضر است؛ از آن‌جا که معمولاً سیرابی با کله‌پاچه سرو می‌شود، کالری زیادی را به بدن فرد می‌رساند. تمایل مردم ایران برای خوردن سیرابی کمتر از کله‌پاچه است. کله‌پاچه منبع اسیدهای چرب اشباع‌ و منبع کلسترول است و مصرف آن باید به حداقل برسد، مغز آن چربی بیشتری نسبت به پاچه و زبان دارد و برای بیماران کلیوی، قلبی و عروقی و مبتلا به نقرس و دارای اسیداوریک بالا، مبتلا به فشار خون و دیابت اصلاً توصیه نمی‌شود، بنابراین تعداد دفعات مصرف کله‌پاچه در این گروه‌های حساس باید کم باشد.

بیشتربخوانید:

طرز تهیه کله پاچه خانگی

 

برچسب ها: خواص سیرابی، سیرابی، گرفتن بوی سیرابی، پاک کردن سیرابی تعداد بازديد: 185 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز