تحریریه زندگی آنلاین : دکتر سارا صافی؛ متخصص تغذیه، اظهار کرد: روغن جامد گیاهی که به طور معمول در صنایع شیرینیپزی و محصولاتی مانند انواع بیسکویت و نانهای صنعتی وجود دارد، حاوی اسید چرب ترانس است و ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی- عروقی، دیابت، چربی خون و سرطان را افزایش میدهد. چربیهای حیوانی (چربی گرفته شده از شیر یا دنبه) حاوی مقادیر فراوانی از اسیدهای چرب اشباع است. مصرف زیاد این چربیها، سبب افزایش کلسترول، ایجاد پلاکهای اترواسکلروز در عروق قلبی و سکته قلبی میشود، علاوه بر این مصرف این چربیها با ابتلا به برخی سرطانها در ارتباط است.
طبق آخرین گایدلاین انجمن قلب آمریکا، برای پیشگیری از بیماریهای قلبی- عروقی، حداکثر ۱۰ درصد از انرژی مورد نیاز بدن باید از اسیدهای چرب اشباع تأمین شود؛ یعنی به طور مثال فردی با ۱۸۰۰ کالری انرژی به صورت روزانه، به ۲۰ گرم اسیدچرب اشباع نیاز دارد. وی به وجود پنج گرم اسید چرب اشباع به ازای هر واحد انواع گوشت قرمز یا سفید (یک قوطی کبریت یا ۳۰ گرم انواع گوشت پخته) اشاره و اظهار کرد: هر واحد شیر یا لبنیات کمچرب (یک لیوان شیر، یک کاسه ماست و دو لیوان دوغ) نیز دارای حداقل سه گرم اسید چرب اشباع است، پس با مصرف گوشت و لبنیات به میزان معمول در طول روز، ۲۰ گرم مجاز را دریافت میکنید. این متخصص تغذیه بیان کرد: بنابراین، با مصرف برخی مواد غذایی مانند روغن حیوانی، دنبه، خامه، کره و پنیر خامهای، میزان مصرف روزانه اسید چرب اشباع بیش از حد مجاز خواهد شد و ما را در معرض خطر قرار میدهد. هیچ نوع چربی و روغن حیوانی، خواص معجزه آسا و شفابخشی ندارد. هیچ منبع معتبر علمی برای اثبات ادعاهایی مبنی بر خواص مصرف روغنهای حیوانی یا گانودرما وجود ندارد و مصرف روغنهای حیوانی توسط نسلهای قبل، دلیلی بر تأیید خواص این روغنها نیست، چراکه نسلهای قبل سبک زندگی کاملاً متفاوتی داشتند و در مقایسه با جامعه امروز از زندگی بسیار پرتحرکتری برخوردار بودند.