تجربه نشان داده است كه كرفس و غذاهای حاوی آن بوی بد دهان را از بین میبرد كه احتمالاً به دلیل تركیب موادی كه در معده تولید میشوند با مواد معطر كرفس است.این گیاه حاوی ویتامین (ث) زیادی است و به همین دلیل مصرف آن به تقویت لثه ها كمك كرده و از بروز بیماری اسكوربوت پیشگیری میكند.مصرف كرفس همچنین به افراد كم خون،توصیه میشود.
اسیدهای چرب فرار موجود در این گیاه،محرك اشتهاست.
بیشتربخوانید:
معجزه آب کرفس برای لاغری
پتاسیم موجود در كرفس علاوه بر تحریك ادرار باعث كاهش فشار خون میشود و به همراه گوگرد موجود در آن بیش از همه برای بیماران مبتلا به نقرس و افرادی كه از دردهای مفصلی و روماتیسم رنج می برند، توصیه میشود.
این گیاه دارای خاصیت ضدمیكروبی است و در بهبود آسم و سرماخوردگیهای ریوی مناسب است.آب كرفس به صورت غرغره برای رفع گلو دردهای خشك به دلیل خاصیت ضدعفونی كننده اش مفید است.همچنین آلودگی میكروبی ضعیف در روده نیز در اثر تریپین از بین میرود.
این گیاه حاوی درصد بالایی فیبر است،بنابراین ملین بسیار مناسبی به شمار میآید و مصرف برگ و ساقه های كرفس در مورد كسانی كه از ناراحتی های گوارشی نظیر یبوست رنج میبرند بسیار نافع است.
كرفس همچنین ضد نفخ است و تب را پایین میآورد.مصرف آن به خصوص به افراد درگیر با بیماریهای قلب و عروق و بالا بودن چربیهای خون بسیار توصیه میشود،این گیاه از تصلب شرائین جلوگیری میكند.
ویتامین B6 و اسید پانتوتنیك موجود در آن به همراه منیزیوم و كلسیم اثر مثبتی در تقویت ماهیچه ها داشته و دارای اثرات شگرف در آرامش روانی است.
بیشتربخوانید:
آب کرفس واقعا باعث لاغری می شود؟
نقش بسیار موثر دیگر این گیاه،تاثیر آن در كاهش وزن است؛به حدی كه افرادی كه از 1 لیوان عصاره كرفس به همراه لیموترش به شكل هر روزه یا یك روز در میان در زمان استفاده از رژیمهای كاهش وزن،بهره بردهاند،یك تا دو كیلوگرم كاهش وزن علاوه بر میزان عادی داشته اند.
در برخی از متون به اثرات مثبت كرفس در تقویت نیروی جنسی مردان اشاره شده است، البته این موضوع تاكنون به اثبات نرسیده است.
این گیاه به دلیل دارا بودن مقدار زیادی آنتی اكسیدان از سوی محققین آمریكایی به عنوان یكی از ده ماده غذایی كه می تواند با سرطان مقابله كند،نام برده شده است. همچنین مصرف آن به شدت به افراد درگیر با سنگ كلیه و سنگ های مجاری ادراری توصیه میشود.
جوشانده این گیاه،گرفتگی صدا را درمان میكند و برای سرمازدگی مفید است.این گیاه حاوی فسفر بوده و در تقویت حافظه و ازدیاد هوش كارآمد است.در نسخ قدیمی به نقش افزایش دهنده شیر مادر، توسط این گیاه اشاره شده است.
تخم كرفس نیز دارای خواص مفید بی شماری است.تخم این گیاه حاوی كلسیم بالاست كه ممكن است نقش مهمی در كاهش فشار خون ایفا كند،
این تخم ادرارآور بوده و یكی از بهترین داروها برای پاك كردن اسید اوریك در بدن است؛
از این رو برای درمان نقرس و آرتروز و روماتیسم مناسب است. البته دانه كرفس در مواردی موجب سقط جنین می شود و به همین دلیل در دوران بارداری منع مصرف دارد.
خوردن كرفس برای بیماران مبتلا به صرع نیز مضر است زیرا حملات آنها را تحریك میكند. همچنین در افرادی كه به ورم كلیه مبتلا هستند،منع مصرف دارد.
انواع كوهی این گیاه علاوه بر خاصیت ضددرد و التهاب،اثر كاهنده ای بر ترشح اسیدهای معده دارد. دانشمندان دریافته اند كه مصرف گیاه كرفس كوهی ترشح اسید معده را كاهش می دهد و توصیه میكنند كه افرادی كه از ترشح زیاد اسید معده رنج میبرند و به اصطلاح به زخم معده دچار هستند.
با وجودی كه منع مصرف سبزیجات خام وجود دارد،به مصرف كرفس كوهی بپردازند. همچنین یكی از پزشكان به نام لئونس كارلیه (LEOCE CARLIER) برای درمان سرمازدگی، پاشویه و حمام گرم كرفس را تجویز و توصیه میكند.