Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
دوشنبه 5 آذر 1403 - 01:32

25
خرداد
غذا‌هایی که موجب حساسیت می‌شوند

غذا‌هایی که موجب حساسیت می‌شوند

همانطور که می‌دانید برخی مواد غذایی موجب واکنش‌های آلرژیک در افراد می‌شوند که در این صورت باید مراقب بود و از آن‌ها اجتناب کرد، زیرا عدم رعایت باعث رفتن به کما و حتی مرگ می‌شود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سيما، حساسيت غذایی، واکنش غیر طبیعی بدن به یک ماده غذایی خاص است که با شناخت این مواد غذایی می‌توان به راحتی از آن‌ اجتناب و از عوارض جدی آن پیشگیری کرد.

 همانطور که می‌دانید برخی مواد غذایی موجب واکنش‌های آلرژیک در افراد می‌شوند که در این صورت باید مراقب بود و از آن‌ها اجتناب کرد، زیرا عدم رعایت باعث رفتن به کما و حتی مرگ می‌شود.

 

گندم:

گندم در انواع غذا‌ها از قبیل نان، غلات و پیتزا، حتی در کچاپ و بستنی نیز یافت می‌شود و می‌تواند باعث درماتیت، التهاب مجاری تنفسی و آنافیلاکسی شود.

 بیشتربخوانید:

خارش و آلرژی شدید؛ ارمغان مصرف ۹ ماده غذایی

آلرژی به بادمجان ؛ از علت تا درمان

 

 

تخم مرغ:

تخم مرغ علت اصلی خارش پوست (نوعی از آلرژی پوستی) در کودکان است. پروتئین موجود در سفیده تخم مرغ محرک اولیه آن بشمار می‌رود، اگرچه آلرژی به زرده تخم مرغ نیز غیر معمول نیست. بیشتر کودکان در سن پنج سالگی از حساسیت تخم مرغ رنج می‌برند، توجه داشته باشید که آلرژی‌های شدید به تخم مرغ می‌تواند باعث کهیر، دشواری تنفس و گاهی حتی شوک شوند؛ بنابراین بهتر است که به طور کلی از مصرف تخم مرغ صرف نظر کنید.

 

آجیل ها:

آجیل‌هایی مثل بادام، پسته، آجیل برزیلی، گردو، بادام هندی و فندق یکی از علل اصلی واکنش‌های آنافیلاکتیک در میان همه آلرژی‌های غذایی هستند. آجیل‌ها به عنوان چاشنی یا جز اصلی در غذا‌ها استفاده می‌شود.

 

ماهی:

آلرژی به ماهی در افراد مبتلا، عمدتا بزرگسالان تا آخر عمر باقی می‌ماند و علائمی مانند خارش، درماتیت، دشواری در تنفس را ایجاد می‌کند.

 

شیر:

شیر یکی از عوامل اصلی آلرژی در کودکان است، اگر چه علت اصلی آلرژی‌های غذایی نامشخص است. اما از سن ۳ سالگی حساسیت در کودکان کاهش می‌یابد. شیر گاو عامل اصلی آلرژی به شیر است، اما شیر حیوانات دیگری مثل بز و گوسفند نیز می‌تواند منجر به واکنش‌هایی نظیر کهیر، استفراغ و دیگر مشکلات هاضمه در عرض چند دقیقه یا ساعت شود.

 

 بیشتربخوانید:

آلرژی بهاری؛ راه‌های پیشگیری و درمان آن

 

 

 

بادام زمینی:

در حالی که برخی علائم آلرژی به بادام زمینی ملایم است مانند: آبریزش بینی و خارش؛ اما می‌تواند منجر به مسدود شدن راه تنفسی و غش شود که یکی از عوامل عمده واکنش‌های شدید آلرژیک در کودکان و بزرگسالان است. افرادی که آلرژی شدیدی دارند می‌توانند علائم را به سادگی با بوی بادام زمینی و یا با لمس آن تجربه کنند.

 

سویا:

آلرژی سویا معمولا کودکان نوپا را تحت تاثیر قرار می‌دهد. اگر چه آلرژی در بسیاری از کودکان از سن دو سالگی بیشتر می‌شود. افراد مبتلا به آلرژی باید از مصرف محصولات غذایی و مواد غذایی حاوی سویا، شامل سس سویا، شیر سویا و برخی از شیرینی‌های پخته شده خودداری کنند، در غیر این صورت دچار بی حالی، گرفتگی بینی، زخم‌های دهان، التهاب و خارش می‌شوند.

 

برچسب ها: آلرژی، حساسیت غذایی، حساسیت، کهیر، خارش تعداد بازديد: 232 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز