به گزارش تالاب، بسیاری از خوراکیها روزمره و عادی هستند که اگر در خوردن آنها اشتباه مرتکب شویم جان خود را از دست خواهیم داد. همه ما از اهمیت آماده کردن مواد غذایی آگاهی داریم. اینکه باید به خوبی میوه و سبزیها را بشوییم و سموم احتمالی را که روی آنها وجود دارند را با شستشوی کامل از بین ببریم از جمله مواردی است که به آنها توجه کافی میکنیم.
همچنین به خوبی میدانیم که موادی همچون گوشت را باید پیش از مصرف به خوبی بپزیم و از خوردن خام آن خودداری کنیم. اما باید بدانیم که در جهان خوراکیهایی وجود دارند که بر خلاف تصور ما میتوانند کشنده باشند. البته این اتفاق زمانی میافتد که از نحوه صحیح مصرف آنها آگاهی نداشته باشم.
از جمله این خوراکیها دو نوع ماهی به نامهای fugu و pufferfish هستند که از جمله غذاهای دریایی بسیار سمی به شمار میآیند. متاسفانه سالانه صدها نفر بر اثر خوردن fugu جان خود را از دست میدهند. علت اصلی این مرگ و میر هم روش نادرست طبخ آن است.
از آنجایی که بسیاری قصد مسافرت به نواحی مختلف جهان را دارند و امکان دارد که دوست داشته باشند غذاها و خوراکیهای جدید را امتحان کنند، در ادامه به برخی از خوراکیهایی اشاره خواهد شد که در صورت درست فراهم نشدن آنها میتوانند سبب مرگ افراد شوند.
بد نیست شما هم با این خوراکیها که خوشبختانه برخی از آنها در کشور ما اصلا در مواد غذایی روزانه مصرف نمیشوند و برخی بسیار فراوان مورد استفاده قرار میگیرند آشنا شوید. با ما همراه باشید.
عسل
ممکن بسیار عجیب به نظر برسد، اما عسل میتواند ماده خوراکی بسیار سمی به شمار آید. زمانی که عسل مراحل پاستوریزه شدن خود را طی میکند، مواد سمی ذکر شده را از دست میدهد.
مصرف حتی یک قاشق از عسلی که هنوز پاستوریزه نشده میتواند، باعث سردرد، احساس گیجی، ضعف و تهوع شود و این روند میتواند تا ۲۴ ساعت ادامه پیدا کند. در برخی موارد مصرف بیش از یک قاشق آن میتواند سبب مرگ نیز بشود.
بادام هندی
زمانی که وارد مغازهای میشوید و بادام هندی خام میفروشند، بدانید که فروشنده در مورد خام بودن آن به شما دروغ میگوید. آن بادام زمینیها، در واقع برای از بین بردن نوعی ماده شیمیایی به نام «اوروشیول» بخار داده شده اند.
این سم همان سمی است که در پیچک سمی آمریکایی نیز یافت میشود. خصوصا در میان افرادی که سابقه آلرژی به چنین پیچکهایی را دارند میتواند کشنده باشد.
بنابراین، زمانی که بادام زمینی خام را ملاحظه کردید آن را میل نکنید. بسته به میزان آلرژی و عکس العمل بدن مصرف مقداری از بادام زمینی خام میتواند بسیار خطرناک باشد.
ریواس
برگهای ریواس که قرار هم نیست پخته یا سرخ شوند، دارای «اسید اگزالیک» هستند که سبب ایجاد سنگ کلیه میشود. حدود ۵ هزار گرم از آن میتواند باعث مرگ شود و مصرف کمتر از این میزان هم میتواند سبب بیماری شدید شود.
سیب زمینی
حتما شنیده اید که اگر سیب در زمان درستی مصرف نشود میتواند بسیار خطرناک باشد. برگ، ریشه و ساقه سیب زمینی حاوی مادهای به نام «گلیکو آلکالوئید» است. اگر سیب زمینی را در مکان نامناسبی همچون جاهای مرطوب و در معرض نور خصوصا به مدت طولانی قرار دهید، میتواند ماده فوق الذکر را در خود شکل دهد.
بهتر است از نگهداری سیب زمینی به مدت طولانی پرهیز کنید. مطالعات علمی انجام پذیرفته در این زمینه نشان داده حدود ۴۶ کیلوگرم از این نوع سیب زمینی که تقریبا به اندازه یک عدد سیب زمینی است سبب بیماری خواهد شد.
لوبیای قرمز
خوردن برخی از مواد غذایی آن هم به صورت خام میتواند بسیار خطرناک باشد. یکی از آنها لوبیای قرمز است چرا که نوعی اسید به نام «لکتین» را داراست که باعث از بین رفتن سلولهای معده میشود. تنها راهی که باعث میشود از ورود چنین سمی به بدن جلوگیری به عمل آورد این است که ابتدا لوبیا را به مدت ۵ ساعت خیسانده و سپس مراحل پخت آن را انجام دهید. در غیر این صورت خوردن نصف فنجان از آن میتواند سبب بیماری شود.
نوعی ماهی به نام The Silver Stripe Blaasop
عمدتا ماهیهایی که از دریای مدیترانه گرفته میشوند باید با احتیاط فراوانی مصرف شوند. آشپزهایی که میخواهند ماهی Silver Stripe Blaasop را تهیه کنند باید بسیار مراقب باشند که مواد سمی موجود در برخی از ارگانهای این ماهی را در نظر داشته باشند چرا که خوردن تنها اندکی از سموم موجود در این ماهی میتواند سبب فلج شدن برخی از ماهیچههای بدن و مشکلات تنفسی شود. تا کنون ده نفر از مردم جهان بر اثر عدم طبخ صحیح این نوع از ماهی جان خود را از دست داده اند.
آکی (Ackee)
یکی از میوههای بومی جامائیکا، آکی است که از میوههای محبوب این منطقه به شمار میآید. اما این میوه محبوب میتواند یکی از کشندهترین میوههای جهان نیز به شمار آید. نکته اول این است که تنها بخشهای زردرنگ این میوه پس از رسیدن قابل خوردن هستند؛ بنابراین یکی از مهمترین نکتههای مربوط به این میوه زمان صحیح مصرف آن است.
خوردن حتی یک گاز از این میوه زمانی که به خوبی نرسیده میتواند سبب نوعی تهوع شود که این اتفاق آنقدر رواج دارد که به آن «حالت تهوع جامائیکایی» گفته میشود. ابتلا به این بیماری میتواند منجر به تشنج و هیپوگلیسمی کشنده شود.
قورباغه بزرگ (Giant Bullfrog)
این غذا که خصوصا در کشور نامیبیا در آفریقای جنوبی بسیار محبوب است میتواند در عین حال بسیار خطرناک باشد. علت این خطر هم آن است که چه نوعی از آن مصرف شود چرا که باید کاملا بالغ باشند تا قابلیت خورده شدن را داشته باشند.
قورباغههای جوانتر نوعی سم را تولید میکنند که باعث از بین رفتن کلیهها میشود. اگر سرآشپزی از نوع جوان و نابالغ این قورباغه در غذا استفاده کند میتواند جدا سلامت افراد را به مخاطره بیاندازد. خوشبختانه فرهنگ خوردن قورباغه از هیچ نوع آن در کشور ما رواج ندارد.
نوعی بری به نام Elderberries
این نوع از بری که در تهیه مربا و یا درست کردن چای از آن استفاده میشود، میتواند دارای نوعی سم کشنده باشد که تولید «گلیکوزید» میکند. اگر زمانی که از آن در تهیه مربا استفاده میشود بیش از اندازه رسیده باشد، میتواند سبب شکم روش و حتی رفتن فرد به کما و در مواقعی مرگ نیز بشود.
تنها نصف فنجان از آن که به درستی تهیه نشده باشد میتواند منجر به بیماری شود. اگر فردی نوشیدنی آن را تا ۵ لیوان میل کند سلامتی وی واقعا در معرض خطر قرار خواهد گرفت.
کاساوا (Cassava)
این ریشه که در آمریکای جنوبی کاشته میشود اگر درست تهیه شود بسیار هم خوشمزه است. اما باید توجه داشت که مصرف خام آن بسیار خطرناک است. از این خوراکی دو نوع تلخ و شیرین یافت میشود و مصرف تنها ۲۰ میلی گرم خام آن به دلیل داشتن «سیانید هیدروژن» میتواند سبب مسمومیت شود. خوردن اندکی از خام آن حتی میتواند یک گاو درشت و سالم را نیز از پا درآورد.