Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 19:35

9
اسفند
۱۵ خاصیت شگفت انگیز ذرت برای سلامت بدن

۱۵ خاصیت شگفت انگیز ذرت برای سلامت بدن

ذرت به دلیل مزایای باورنکردنی‌ای که برای سلامت ما دارد باید به عنوان یکی از هدایای طبیعت در نظر گرفته شده و وارد رژیم غذایی ما شده است.

چه چیزی ذرت را تا این حد خاص می‌کند که باعث شود ما آن را متفاوت از سایر محصولات گیاهی در نظر بگیریم؟

ذرت به دلیل مزایای باورنکردنی‌ای که برای سلامت ما دارد باید به عنوان یکی از هدایای طبیعت در نظر گرفته شده و وارد رژیم غذایی ما شده است.

این دانه معمولا در سراسر جهان رشد می‌کند و می‌توان گفت که ایالات متحده یکی از بزرگ‌ترین کشور‌های تولیدکننده ذرت است، ایالات متحده تنها در سال ۲۰۱۷ حدود ۳۷۰ میلیون تن ذرت تولید کرده و پس از آن چین با ۲۷۱ میلیون تن تولید در سال پرچم دار جهان است.

ذرت از کم خونی جلوگیری می‌کند

کم خونی چیست؟ کم خونی شرایطی است که در آن گلبول‌های قرمز یا هموگلوبین موجود در خون کاهش می‌یابد و این امر منجر به کمرنگی پوست و خستگی می‌شود.

ذرت چه خواصی دارد؟ این بیماری شایع‌ترین اختلال خونی رخ داده در انسان هاست. کم خونی تا کنون ۱.۶۲ میلیارد نفر در سطح جهان را گرفتار نموده است. شایع‌ترین نوع کم خونی در سطح جهان کم خونی فقر آهن است.

آهن مهم‌ترین عنصر لازم برای تولید خون است. ۷۰ درصد آهن بدن در گلبول‌های قرمز خون شما که هموگلوبین نام دارند ذخیره شده است.

ذرت غنی از آهن (۲.۷۱mg)، اسید فولیک و ویتامین B۶ است که به ایجاد گلبول‌های قرمز بدن کمک می‌کند. افراد بین ۱۹ تا ۵۰ سال به حدود ۱۸ میلی گرم اهن در روز نیاز دارند و ذرت در هر ۱۰۰ گرم ۲.۷۱ میلی گرم آهن دارد؛ بنابراین افزودن ذرت به رژیم غذایی تان ایده خوبی برای پیشگیری از کم خونی خواهد بود.

ذرت برای سلامت چشم عالی است

ذرت یک منبع عالی از لوتئین و زاکسانتین است.

لوتئین و زاکسانتین چه چیز‌هایی هستند؟ این دو ماده، جزو کاروتنوئید‌های اصلی هستند یعنی همان رنگدانه‌هایی که رنگ زرد و مایل به قرمز را به میوه‌ها و سبزیجات می‌بخشند.

چگونه لوتئین و زاکسانتین به سلامت چشم ما کمک می‌کنند؟ این مواد در ماکولا، لوتئین و زاکزانتین، از ورود نور ابی به ساختار‌های زیرین شبکیه جلوگیری می‌کنند و خطر آسیب اکسیداتیو ناشی از نور را که می‌تواند منجر به AMD شود، کاهش می‌دهند.

بسیاری از مطالعات نشان داده اند که لوتئین و زاکزانتین یا به جلوگیری از تخریب ماکولا کمک می‌کنند یا می‌توانند جلوی افزایش سرعت این بیماری را بگیرند.

ذرت می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد

ذرت به کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها مانند سرطان ریه و سرطان روده بزرگ کمک می‌کند.

ذرت غنی از فیبر است (۷/۳ گرم در هر ۱۰۰ گرم)، و لذا می‌تواند به کاهش سطح کلسترول کمک کند و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را هم کاهش می‌دهد.

یکی از ترکیباتی که در ذرت وجود دارد، بتا کریپتوکسانتین نام دارد که می‌تواند به تقویت سلامت ریه‌ها کمک کند و ممکن است خطر ابتلا به سرطان ریه را هم کاهش دهد.

علاوه بر این ذرت منبع خوبی از آنتی اکسیدان‌های فلاونوئید و اسید فروولیک است و اسید فرولیک هم نقش مهمی را در جلوگیری از سرطان بر عهده دارد.

منبع باورنکردنی فیبر

ذرت دارای ۷/۳ گرم فیبر در هر ۱۰۰ گرم است، انجمن ملی فیبر مصرف بین ۲۵ تا ۳۸ گرم فیبر در روز برای آقایان و ۲۰ تا ۳۰ گرم فیبر در روز برای بانوان بین ۱۹ تا ۵۰ سال را توصیه می‌کند.

برای آقایانی که سنشان بالاتر از ۵۰ سال است، روزانه حدود ۳۰ گرم فیبر و ۲۱ گرم هم برای خانم‌های بالاتر از ۵۰ سال توصیه می‌شود.

چرا فیبر یک ماده مغذی اساسی برای بدن است؟ برخی از شما ممکن است بدانید که فیبر می‌تواند به جلوگیری از یبوست کمک کند، اما طبق گفته‌های pubmed.gov این ماده به کاهش خطر دیابت، بیماری‌های قلبی، سکته مغزی، فشار خون بالا و برخی از انواع سرطان‌ها نیز کمک می‌کند.

غلات بدون گلوتن

ابتدا باید بدانیم گلوتن چیست؟ گلوتن ترکیبی از دو پروتئین موجود در غلات، به ویژه گندم است که باعث ایجاد بافت الاستیک در خمیر ان می‌شود.

افرادی که از بیماری سلیاک رنج می‌برند به پروتئین معروف به گلوتن موجود در گندم، جو و جو دوسر حساسیت دارند.

گلوتن عوارض جانبی خاصی دارد، اما این عوارض فقط در افرادی که از بیماری سلیاک یا اختلالات گلوتن رنج می‌برند مشهود است.

“گلوتن ذرت” ماده‌ای است که در ذرت وجود دارد البته ممکن است این امر ترسناک به نظر اید، اما اصلاً ترسناک نیست، زیرا این نوع گلوتن همان گلوتنی نیست که افراد مبتلا به سلیاک از ان رنج می‌برند.

تامین کربوهیدرات‌های مورد نیاز بدن

ذرت دارای چربی و کالری اندکی است، اما کربوهیدرات ان بسیار زیاد است، هر دانه زرد ذرت حاوی حدود ۷۴.۲۶ گرم کربوهیدرات در هر ۱۰۰ گرم است و همین امر باعث می‌شود که به عنوان یکی از غلات غنی از کربوهیدرات در نظر گرفته شود.

توصیه می‌شود که کربوهیدرات‌ها ۴۵ تا ۶۵ درصد از کل کالری روزانه شما را تشکیل دهند؛ بنابراین، اگر روزانه ۱۰۰۰ کالری دریافت می‌کنید، بین ۴۵۰ تا ۶۵۰ کالری ان باید از طریق کربوهیدرات‌ها تامین شود.

اگر روزانه به اندازه کافی کربوهیدرات دریافت نمی‌کنید، ذرت را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

ذرت در درمان دیابت مفید است

ذرت دارای ترکیبی به نام پلی فنول است، که به عنوان گاردی از بدن در مقابل دیابت نوع ۲ محافظت می‌کند. ذرت علاوه بر اینکه غنی از فیبر است به کاهش سطح قند خون دیابتی‌ها و کاهش میزان کلسترول موجود در بدن نیز کمک می‌کند.

مطالعه‌ای که توسط دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام شده است نشان می‌دهد که پلی فنول‌ها باعث کاهش قند خون (قند خون بالا) و ترشح انسولین و کاهش حساسیت به انسولین می‌شوند.

۲۹ میلیون نفر در ایالات متحده به دیابت مبتلا هستند و حدود ۴۲۲ میلیون نفر در جهان به این بیماری مبتلا می‌باشند. پس ذرت بخورید تا از این بیماری شیرین جلوگیری نمایید.

ذرت ممکن است از آلزایمر جلوگیری کند

بیماری آلزایمر یک بیماری پیشرونده است که به حافظه و سایر عملکرد‌های مهم ذهنی آسیب می‌رساند.

بیش از ۵۰ میلیون نفر از این بیماری رنج می‌برند و این تعداد روز به روز در حال افزایش است و تخمین زده می‌شود که در سال ۲۰۳۰ این تعداد به ۷۵ میلیون نفر برسد.

ذرت منبع خوبی از تیامین (ویتامین B۱) است و تیامین نقش اساسی‌ای را در حفظ عملکرد مغز ایفا می‌کند. علاوه بر این این ماده غذایی به سنتز استیل کولین کمک می‌کند، که به نوبه خود منجر به بهبود حافظه می‌شود.

مقدار پیشنهادی روزانه تیامین برای مردان ۱.۲ میلی گرم و برای زنان بالای ۱۸ سال ۱.۱ میلی گرم در روز است. ذرت زرد حاوی ۰.۳ میلی گرم تیامین در هر ۱۰۰ گرم می‌باشد.

ذرت غنی از منگنز است

منگنز ماده معدنی‌ای است که در غذا‌های مختلفی از جمله حبوبات، آجیل، غلات کامل، دانه‌ها و سبزیجات سبز یافت می‌شود.

منگنز فواید زیادی برای سلامت استخوان، کنترل دیابت و افزایش متابولیسم داشته و التهاب را کاهش می‌دهد.

کمبود منگنز می‌تواند باعث ضعف استخوان، رشد آهسته یا مختل شدن رشد، باروری کم و سوخت و ساز غیر طبیعی شود.

ذرت غنی از منگنز است به طوری که هر ۱۰۰ گرم ان حاوی ۱۲۷ میلی گرم منگنز می‌باشد. پس بهتر است رژیم غذایی خود را با خوردن ذرت غنی از منگنز کنید.

ذرت به بهبود بواسیر کمک می‌کند

مردم به همه افرادی که از بواسیر رنج می‌برند پیشنهاد می‌کنند که “فیبر بیشتری بخورید و بدنتان را هیدراته کنید”. این جمله درست است، زیرا برای درمان بواسیر باید فیبر بیشتری بخورید و بدنتان را هیدراته نمایید.

دو نوع فیبر وجود دارد که عبارت است از، فیبر محلول و فیبر نامحلول.

فیبر محلول- در آب حل می‌شود و یک ژل ژله مانند تشکیل می‌دهد. این ژل باعث می‌شود مدفوع شما صاف و روان شده و به راحتی در طول روده حرکت نموده و بواسیر را کاهش دهد.

اما فیبر نامحلول در اب حل نمی‌شود و لذا به غذای شما فشار می‌اورد تا در طول روده حرکت کند و روده تان در حالت متعادلی قرار گیرد.

شما باید حداقل ۲۵ تا ۳۰ گرم فیبر در روز دریافت کنید.

ذرت یکی از بهترین منابع فیبر است البته فراموش نکنید که در کنار ان باید بدنتان را هیدراته نگه دارید.

ذرت به داشتن مو‌های سالم کمک می‌کند

روغن ذرت باعث افزایش گردش خون در پوست سر می‌شود و به تقویت مو‌های سر شما کمک می‌کند.

علاوه بر این ذرت حاوی چندین ویتامین است، که مهم‌ترین ان‌ها ویتامین C می‌باشد. بدن شما به ویتامین C برای تولید پروتئینی معروف به “کلاژن” نیاز دارد.

کلاژن پروتئین اصلی ساختاری است که در پوست و سایر بافت‌های همبند بدن یافت می‌شود.

علاوه بر این ویتامین C به بدن شما در جذب آهن نیز کمک می‌کند و این ماده معدنی هم برای رشد مو‌های شما مهم است.

ذرت مواد معدنی ضروری را در اختیار بدن قرار می‌دهد

در عصر کنونی، همه برای کسب موفقیت در حال رقابت با یکدیگر هستند و همین رقابت‌ها باعث می‌شود که فراموش کنیم مراقب سلامتی خود باشیم. ما دیگر کمتر به سالم بودن غذاهایمان و یا خوردن غذا‌های سرشار از ویتامین، مواد معدنی و چربی‌های مفید اهمیت می‌دهیم. به همین دلیل من به شما پیشنهاد می‌کنم که در رژیم غذایی روزانه خود حتما ذرت را هم بگنجانید.

ذرت مملو از مواد معدنی ضروری‌ای مانند کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و روی است. بدن شما هر روز به این مواد معدنی احتیاج دارد پس ذرت می‌تواند به شما کمک کند تا با جذب این مواد غذایی سیستم ایمنی بدن خود را در مقابل باکتری‌ها و ویروس‌های مضر تقویت نموده و به مبارزه با ان‌ها بپردازید.

ذرت می‌تواند کلسترول LDL را کاهش می‌دهد

بیماران قلبی روز به روز در حال افزایش هستند. یکی از گزارش‌های ارائه شده در این خصوص تخمین می‌زند که ۸۴ میلیون شهروند آمریکایی در حال مبارزه با بیماری‌های قلبی و عروقی هستند.

مطالعه دیگری با مشارکت ۵۴ زن و مرد انجام شد و از ان‌ها خواسته شد تا غذا‌های مشابهی را با روغن زیتون خام و روغن ذرت تهیه و مصرف کنند. نتایج نشان داد که روغن ذرت باعث ۱۱ درصد کاهش کلسترول LDL شد حال انکه این رقم برای روغن زیتون خام تنها ۳.۵ ٪ درصد بود؛ لذا محققان دریافته اند که روغن ذرت در مقایسه با روغن زیتون، ۳ برابر بیشتر به کاهش کلسترول LDL کمک می‌کند.

ذرت چه خواصی دارد؟

ذرت برای پوست مفید است

ذرت غنی از لیکوپن و ویتامین C است و این مواد جزو آنتی اکسیدان‌هایی هستند که به افزایش تعداد کلاژن (پروتئین ساختاری اصلی موجود در پوست) موجود در بدن شما کمک می‌کنند و از آسیب دیدن پوست توسط رادیکال‌های ازاد نور UV جلوگیری می‌نمایند

کلاژن برای بدن ما بسیار مهم است، زیرا به معنای واقعی کلمه می‌تواند قابلیت ارتجاعی پوست را افزایش داده، باعث کاهش چین و چروک شده و رطوبت پوست را افزایش دهد؛ بنابراین مصرف ذرت برای پوست شما اهمیت فراوانی دارد.

اگر لاغر هستید زیاد ذرت بخورید

اگر دچار کمبود وزن هستید و سعی دارید وزن خود را افزایش دهید، خوردن ذرت یک انتخاب مناسب برای شما خواهد بود، زیرا ذرت حاوی مقادیر زیادی کربوهیدرات است و دارای کالری مناسبی نیز هست، بنابراین تا حد امکان ذرت بخورید، چرا که قطعا به شما کمک خواهد کرد تا وزن مورد نظر خود را به دست بیاورید.

منبع: آلامتو

برچسب ها: رژیم غذایی، ذرت، سرطان روده بزرگ، دیابت نوع 2، خواص ذرت، گلوتن، درمان کم خونی، سلیاک، طبع ذرت، ذرت بخارپز تعداد بازديد: 481 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز