میوه ریشه، برگ وگل عناب خواص زیادی دارد از جمله کمک به سم زدایی پوست و بدن و از کبد در برابر تاثیرات مخرب محافظت میکند که در ادامه به بعضی از آنها اشاره میکنیم:
کاهش عصبانیت با عناب
افرادی که حرارت بدنی بالایی دارند و زود عصبانی میشوند، میتوانند صبح هنگام شش عدد عناب خشک را نیم کوب و با یک لیوان عرق کاسنی خیس و با سکنجبین میل کنند.
دفع سموم در هوای آلوده با عناب
افراد میتوانند ۳۰ گرم عناب، ۳۰ گرم پر سیاوش، ۲۰ گرم آویشن را نیم کوب و روزی دو بار یک قاشق آن را در یک لیوان آب جوش دم؛ سپس آن را صاف و میل کنند. این دمنوش برای برونشیت، عفونت ریه، گرفتگی صدا، دفع سموم در هوای آلوده مفید است. افراد میتوانند از شربت عناب برای درمان سرفههای خشک و گرفتگی صدا استفاده کنند. به این صورت که ۵۰ گرم عناب خشک را ابتدا نیم کوب کنند و در ۳ لیتر آب بجوشانند وصاف کنند و سپس با کمی قند بجوشانند تا قوام آید؛ افراد میتوانند این شربت را روزانه هشت بار و به میزان یک قاشق غذاخوری مصرف کنند.
درمان رزاسه با عناب
افرادی که به بیماری باد سرخ و رزاسه (بیماری پوستی) دچار هستند، میتوانند برای بهبود بیماری ۲۵۰ گرم عناب خشک را نیم کوب کنند و در ۳ لیتر آب بجوشانند و پس از صاف کردن، مرتب روزی سه فنجان میل کنند.
دمنوش عناب
برای رفع مشکلات ریه، تنگی نفس حاصل از ورم معده و سرفههای کهنه میتوانید ترکیب ۳۰ گرم عناب، ۲۰ گرم رازیانه، ۲۰ گرم انسیون، ۳۰ گرم پر سیاوش و ۲۰ گرم انجیر را بکوبید و در ۲ لیتر آب شب تا صبح بخیسانید و صبح این ترکیب را بجوشانید و میل کنید.
ارزش غذایی عناب
این میوه منبع خوبی از ویتامین C و حاوی مقادیر قابل ملاحظهای مواد معدنی است. دارای پروتئین، کربوهیدرات و مواد معدنی کلسیم، فسفر، آهن، کاروتن، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فلور است.
حاوی پکتین (به عنوان کلسیم پکتات) به عنوان فیبر محلول موثر در کاهش چربی و قند خون است. محتوای چربی کل میوه عناب بسیار کم است.
نسبت اسیدهای چرب اشباع نشده به کل چربی در میوه عناب بالاست بنابراین متخصصان تغذیه میتوانند عناب را به عنوان بخشی از رژیم غذایی توصیه کنند.
منبع : روزنامه خراسان