Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 6 اردیبهشت 1403 - 03:17

26
آبان
خطرات پنهان در ته دیگ که از آن بی خبرید

خطرات پنهان در ته دیگ که از آن بی خبرید

یک‌ کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی درباره خطرات پنهان در ته دیگ توضیحاتی ارائه داد.خوردن نان برشته و نیم سوخته، ته دیگ، چیپس و غذا‌های سرخ کردنی به دلیل ایجاد ترکیب آکریلامید سرطانزا هستند.

 زهرا احدی گفت: خوردن نان برشته و نیم سوخته، ته دیگ، چیپس و غذا‌های سرخ کردنی به دلیل ایجاد ترکیب آکریلامید سرطانزا هستند. احدی افزود: دود سیگار، قهوه حرارت دیده و برشته شده، بیسکویت‌ها، سوسیس و غلاتی که بالای ۱۲۰ درجه حرارت می‌بینند نیز حاوی آکریلامید هستند.

وی تصریح کرد: توصیه می‌شود که مراقب حرارت دیدن بیش از حد کربوهیدرات‌ها باشیم و از خوردن موادغذایی ذکر شده مانند نان نیم‌سوخته، چیپس وسایر منابع آکریلامید پرهیز کنیم.

وی در توضیح ترکیب شیمیایی آکریلامید گفت: اکریلامید یک ترکیب اسیدی و مضر است که فرمول آن C ۳ H ۵ NO است و در اثر حرارت دیدن کربوهیدرات‌ها با دمای بالا ایجاد می‌شود.

وی آکریلامید را جزو ترکیباتی برشمرد که توسط سیستم سلامت و غذای بسیاری از کشور‌ها ممنوع شده است و نباید در مواد غذایی وجود داشته باشد.

این کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه در مدل‌های حیوانی آکریلامید جزو ترکیبات سرطانزا است، تصریح کرد: این ترکیب حتی از طریق پوست جذب می‌شود و در ایجاد سرطان‌های غدد آدرنال، تیروئید، ریه‌ها وبیضه و غدد جنسی تأثیر دارد. احدی ادامه داد: در مواقعی که تماس با آکریلامید زیاد باشد در کبد، کلیه‌ها، بیضه‌ها و طحال تجمع پیدا می‌کند و بسیار مضر است.

منبع:ایسنا

برچسب ها: غذاهای سرخ کردنی، ته دیگ، خطرات مصرف ته دیگ، ته دیگ نان، ته دیگ سیب زمینی تعداد بازديد: 380 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز