مترجم : مرضیه عارف
تحریریه زندگی آنلاین : يکي از بزرگ ترين پيشرفت ها در تاريخ بشريت اين است که ما شناخت خوبي نسبت به غذاها پيدا کرده ايم که البته به اين معني نيست که ما کاملا به اين دستورالعملي که مي دانيم عمل مي کنيم اما در پشت همين باور هاي غلط، آموزه هاي بسياري داريم . هم چنين ما بايد از اجداد خود قدردان باشيم که غذاهايي را که کشنده است کشف کردند . بسياري از غذاهايي که ما مصرف مي کنيم سالم نيستند . به همين علت است که هر روز شاهد ظهور بيماريهاي ناشناخته و جديد هستيم . در اين مطلب قصد داريم برخی از خوراکی های سمي اما بسيار رايج را معرفي نماييم .
دانه های گیلاس
سنگ سخت در مرکز گیلاس پر از اسید پروسیک است که به نام سیانید نیز شناخته می شود که سمی است. اما اگر به طور تصادفی یک دانه از ان را قورت دادید نیازی به ترس نیست زیرا هسته های سالم دست نخورده فقط از سیستم دستگاه گوارش شما عبور می کنند و خارج می شوند. هنگامی که گیلاس می خورید از خرد کردن هسته ها خودداری کنید.
بیشتربخوانید:
روش تشخیص قارچ سمی از خوراکی
دانه سیب
دانه های سیب نیز سیانید دارند، بنابراین خوردن آنها کار هوشمندانه ای نسیت. خوشبختانه ، دانه های سیب دارای یک پوشش محافظ هستند که در صورت خوردن تصادفی ، سیانید را وارد سیستم شما نمی کند . اما خوب است که محتاط باشیم . حتی در دوزهای کم ، سیانید می تواند باعث تنفس سریع ، تشنج و احتمالا مرگ شود.
سنجد
برای تقویت سیستم ایمنی و درمان علائم سرماخوردگی یا آنفولانزا یا یبوست ، می توانید سنجد را به عنوان شربت یا مکمل استفاده کنید. اما خوردن انواع نارس ، پوست یا برگ های سنجد ممکن است به جای بهتر شدن ، احساس بدتری در شما ایجاد کند. آنها دارای لکتین و سیانید هستند ، دو ماده شیمیایی که می توانند باعث تهوع ، استفراغ و اسهال شوند.
جوز هندی
هنگامی که جوز هندی را به مقدار کم به محصولات پختته شده اضافه می کنید ، طعم دلپذیر و آجیلی می بخشد. اما خوردن آن به مقدار زیاد می تواند مشکلات بزرگی برای سیستم گوارش شما ایجاد کند. حتی 2 قاشق چایخوری می تواند برای بدن شما سمی باشد زیرا میریستیسین ، روغنی است که می تواند باعث توهم ، خواب آلودگی ، سرگیجه و تشنج شود.
سیب زمینی سبز
برگ ها ، جوانه ها و ساقه های زیر زمینی ( غده های ) سیب زمینی حاوی ماده ای سمی به نام گلیکوآلکالوئید هستند. گلیکوآلکالوئید ها وقتی سیب زمینی در معرض نور قرار می گیرد ، آسیب می بیند یا پیر می شود و سبز به نظر می رسد. خوردن سیب زمینی با محتوای گلیکوآلکالوئید بالا می تواند باعث تهوع ، اسهال ، گیجی ، سردرد و مرگ شود.
لوبیا قرمز خام
در بین انواع لوبیا ، لوبیا قرمز خام دارای بیشترین غلظت لکتین است. لکتین ها سمی هستند که می توانند باعث ایجاد معده درد شدید ، استفراغ یا اسهال شوند. فقط 4 تا 5 دانه لوبیا قرمز خام برای ایجاد این عوارض جانبی لازم است ، به همین دلیل است که بهتر است قبل از مصرف حتما لوبیا را بجوشانید.
برگ ریواس
خوردن ساقه اشکالی ندارد، اما برگ را دور بیندازید. برگ های ریواس حاوی اسید اگزالیک هستند که به کلسیم متصل می شوند و جذب ان را برای بدن مشکل می سازند. به نوبه خود ، استخوان های شما نمی توانند آنطور که باید رشد کنند و شما در معرض خطر سنگ کلیه ، مشکلات لخته شدن خون ، استفراغ ، اسهال و کما هستید.
بادام تلخ
هر دو نوع بادام تلخ و شیرین دارای آمیگدالین هستند ، یک ترکیب شیمیایی که می تواند به سیانید تبدیل شود ، اما بادام تلخ بالاترین میزان را دارد. بادام شیرین به عنوان میان وعده بی خطر است ، اما خوردن بادام تلخ می تواند باعث گرفتگی عضلات ، حالت تهوع و اسهال شود.
میوه ستاره ای
اگر بیماری کلیوی دارید ، بهتر است میوه های ستاره ای را از رژیم غذایی خود حذف کنید. کلیه های معمولی می توانند سموم موجود در این میوه شیرین را فیلتر کنند ، اما برای سیستمی که نمی تواند ، سم به اطراف می چسبد و می تواند باعث سردرگمی ذهنی ، تشنج و مرگ شود.
قارچ
آنها ممکن است در پیتزا عالی باشند ، اما مراقب برخی از قارچ ها در طبیعت باشید . دو نوع به ویژه از قارچ ها مضر هستند : کلاه مرگ ( Amanita Phalloides ) و فرشته ویرانگر ( Amanita Virosa) . خوردن این قارچ های وحشی می تواند باعث درد شکم ، اسهال و استفراغ ، کم آبی بدن ، تشنگی شدید ، نارسایی کبد ، کما و مرگ شود.
بادام هندی خام
بادام هندی هایی که در فروشگاه ها با برچسب خام به فروش می رسند دقیقا این طور نیستند. قبل از اینکه به فروشگاه ها برسند ، آنها را بخار پز می کنند تا سمی به نام اوروشیول را از پوسته آن خارج کنند. اوروشیول همان سمی است که در پیچک سمی پیدا می شود . خوردن بادام هندی قبل از بخارپز شدن می تواند باعث واکنش آلرژیک شود و در صورت شدید بودن آلرژی می تواند کشنده باشد.
انبه
درست مانند بادام هندی خام ، پوست و برگ های انبه حاوی اوروشیول ، سم موجود در پیچک سمی است. اگر به پیچک سمی حساسیت دارید، به خصوص اگر این آلرژی بد باشد ، گاز گرفتن انبه با پوست می تواند باعث واکنش شدید همراه با تورم ، بثورات پوستی و حتی مشکلات تنفسی شود.