Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
چهارشنبه 5 اردیبهشت 1403 - 04:47

20
خرداد
منشاء سردردهای ماه رمضان چیست؟

منشاء سردردهای ماه رمضان چیست؟

روزه‌داران می‌توانند به منظور مدیریت مصرف مواد غذایی در ایام ماه رمضان، نسبت به مصرف انواع غذاهای حاضری و مواد‌غذایی دارای پروتئین به صورت گردشی در وعده‌های سحری و شام اقدام کنند.

به گزارش مشرق، سرپرست مرکز تحقیقات تغذیه دانشگاه علوم پزشكی یزد گفت: سردردهای بعد از افطار، نتیجه مصرف مواد غذایی حجیم نظیر‌ برنج،‌ گوشت، مرغ، نان و سیب‌زمینی بلافاصله بعد از افطار است. 

وی در این رابطه مصرف سحری را از جمله ضروریات روزه‌داری دانست و بیان کرد: استفاده از موادغذایی پروتئینی مانند گوشت، تخم‌مرغ و حبوبات، نقش مهمی در به تعویق انداختن حس گرسنگی در فرد روزه‌دار ایفا می‌کند. 

نجارزاده با بیان این كه اندوخته‌ مواد غذایی برای تحمل گرسنگی از ویژگی‌های مصرف مواد پروتئینی در وعده سحری است، عنوان کرد: روزه‌داران می‌توانند به منظور مدیریت مصرف مواد غذایی در ایام ماه رمضان، نسبت به مصرف انواع غذاهای حاضری و مواد‌غذایی دارای پروتئین به صورت گردشی در وعده‌های سحری و شام اقدام کنند. 

این متخصص تغذیه در همین ارتباط تاكید كرد: روزه‌داران باید از خوردن غذای اصلی بلافاصله پس از افطار خودداری کنند و روزه‌ خود را با آب جوش، شیر گرم، خرما، عسل و مواد غذایی مشابه، افطار و  حداقل نیم ساعت بعد از آن، غذای اصلی را میل كنند. 

وی با تاكید بر اینکه در وعده افطار غذاهایی که سریع هضم می‌شوند، مصرف شوند، خاطرنشان كرد: سردردهای بعد از افطار، نتیجه مصرف مواد غذایی حجیم نظیر‌ برنج، ‌گوشت، مرغ، نان و سیب‌زمینی بلافاصله بعد از افطار است. 

نجارزاده در مورد راه‌های جلوگیری از تشنگی نیز اظهار كرد: روزه‌داران می‌توانند با مصرف میوه و سبزیجاتی از قبیل کاهو، کلم و هویج و غیره که حاوی مقادیر قابل توجهی آب هستند، در هنگام صرف وعده‌های سحر و افطار، آب مورد نیاز بدن را در طول مدت روزه‌داری تأمین کنند. 

سرپرست مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشكی یزد در پایان نیز تصریح كرد: مدیریت صحیح مصرف لبنیات، کربوهیدرات‌ها و سبزیجات در ماه رمضان می‌تواند موجب تعویق گرسنگی، تشنگی و هضم مناسب مواد غذایی شود.

 

 

منبع: ایسنا

مشرق

 

برچسب ها: ماه رمضان، تشنگی رمضان، تغذیه و رمضان، وعده غذایی سحری، سردردهای رمضان، وعده غذایی افطار، گرسنگی رمضان تعداد بازديد: 509 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز