Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 9 فروردین 1403 - 18:08

12
خرداد
راه های بالا بردن اعتماد به نفس

راه های بالا بردن اعتماد به نفس

برای آنکه بتوانید به خودتان افتخار کنید، داشتن برنامه ای مشخص برای احیای اعتماد به نفس ضروری است. پژوهش ها نشان می دهند تشریفات خاص در تقویت عملکرد افراد و کاهش سطح تنش آنها به شدت مفید واقع می شوند.

یکی از بزرگترین موانع برای افرادی که می خواهند اعتماد به نفسشان را بالا ببرند، نیاز مبرم آنها به تایید و تصدیق دیگران است.

آنها احساس می کنند اگر کسی به آنها نگوید که چه کار محشری انجام داده اند یا چقدر عالی بوده اند، حتماً به اندازه ی کافی خوب نبوده اند. آنها به خودشان ایمان ندارند و نیاز دارند که کسی را پیدا کنند که آنها را باور داشته و تاییدشان کند. 

مشکل اینجاست که وقتی به خودتان اعتماد داشته باشید، دیگر مهم نخواهد بود که بقیه در مورد شما چه نظری دارند و چه می گویند، چون مهمترین فرد خودتان هستید. 

شما دائماً دنبال افراد بیشتر و بیشتری هستید که بگویند با ارزشید. این جستجو آنقدر ادامه پیدا می کند تا کسی را پیدا می کنید که دقیقاً نظر خودتان را در مورد شما داشته باشد؛ یعنی اعتقاد داشته باشد که شما فردی کاملاً شکست خورده و ناتوان هستید.

بعد از این حتی اگر یک میلیون انسان هم شما را تایید کرده باشند، دیگر برایتان مهم نخواهد بود و فقط آن اظهار نظر منفی در ذهنتان خواهد ماند. 

در ادامه باچند شیوه اثبات شده برای بالا بردن اعتماد به نفس در چنین مواقعی آشنا خواهید شد. به یاد داشته باشید که شکست و اشتباه بخش های اجتناب ناپذیر زندگی هستند و این نحوه برخورد شما با آنهاست که اهمیت دارد. 

همه چیز در خودتان است

تاییدی که به آن نیاز دارید باید از جانب خودتان باشد و این فقط زمانی میسر خواهد شد که دست از جستجوی تایید دیگران بردارید و برای خوب کردن خودتان زمان بگذارید. 

گاهی فقط هوشیاری از اعمال خودتان بهترین درمان برای شما خواهد بود. پس برای خودتان زمان گذاشته و به بررسی احساساتتان بپردازید و ببینید که چرا و از کجا آمده اند.

وقتی اینکار را انجام دادید، دیگر برای آن احساس خاص، نیازی به تایید دیگران نخواهید داشت. 

تعریف اعتماد به نفس 

داشتن اعتماد به نفس برای تک تک انسان ها از ارزش و اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد‎. 

خود را در جمع کسانی قرار دهید که از شما حمایت می کنند

واضح است که قرار دادن خود در جمع کسانی که شما را دوست دارند به نظر یکی از ریشه دارترین رفتارهای موجودات مختلف به ویژه انسان است. با این حال تعداد انگشت شماری از افراد هستند که برای اختصاص زمان کافی به این موضوع تلاش مناسبی انجام می دهند.

همه ما به کسانی نیاز داریم که به ما باور داشته باشند، و بر اقدامات ما صحه بگذارند. وقتی اطراف خود را پر کنید از کسانی که مدام به شما یادآور شوند چه مهارت هایی دارید، کم کم به خودتان ایمان خواهید آورد و اعتماد به نفستان را باز خواهید یافت. 

تمرکز خود را روی فرایندها قرار دهید، نه نتایج

ما انسان ها گرایش داریم به اینکه به جای فرایندها، همه چیز را به نتایج گره بزنیم. با این حال مطالعات بسیاری حاکی از آن بوده اند که تشویق زحمت ها و تلاش افراد، از تحسین استعداد ذاتی آنها اثربخش تر است.

این نشان می دهد که باید به نتایجی که ماحصل تلاش و زحمت فراوان بوده اند افتخار کنید؛ حتی اگر این نتایج آن چیزی نباشند که پیش از آن انتظارش را داشته اید. 

به موفقیت های کوچک خود افتخار کنید

بسیاری از انسان ها موفقیت های کوچک خود را نادیده می گیرند، و در عوض فقط اتفاق ها و موفقیت های بزرگ را جشن می گیرند. اما این اصلاً رویکرد درستی نیست.

وقتی حتی قهرمانان المپیک هم برای بالا بردن انگیزه خود از پیروزی های کوچکشان استفاده می کنند، ما نیز می توانیم هر وقت به موفقیتی هرچند کوچک دست پیدا کردیم بابت آن خوشحالی کنیم و به خود روحیه بدهیم.

این کار ممکن است به صورت مستقیم به بهبود کار شما کمکی نکند، اما هیچ چیز بیشتر از اینکه بدانید فعالانه در مسیر پیشرفت قرار دارید نمی تواند اعتماد به نفس شما را تقویت کند. 

برای تقویت اعتماد به نفس خود برنامه ای داشته باشید

برای آنکه بتوانید به خودتان افتخار کنید، داشتن برنامه ای مشخص برای احیای اعتماد به نفس ضروری است. پژوهش ها نشان می دهند تشریفات خاص در تقویت عملکرد افراد و کاهش سطح تنش آنها به شدت مفید واقع می شوند.

در حقیقت تیم های ورزشی تقریباً همیشه پیش از مسابقه دور یکدیگر حلقه می زنند، گروه های موسیقی نیز پیش از رفتن روی صحنه، دور هم جمع می شوند و شادی می کنند.

شما نیز باید برای تقویت اعتماد به نفستان برنامه خاص خود را داشته باشید و با آمادگی بیشتری به استقبال رویدادهای پیش رو بروید. 

از همین امروز شروع کنید

بعضی ها ذاتاً اعتماد به نفس بالایی دارند؛ درست مثل بعضی های دیگر که ذاتاً اعتماد به نفسشان پایین است. آلفرد بینت در مورد تست IQ گفته است: «لزوماً کسانی که شروع هوشمندانه ای دارند، هوشمندانه ترین پایان ها را رقم نمی زنند».

همین گفته در مورد اعتماد به نفس نیز صادق است. تقویت اعتماد به نفس را به اولویتی در زندگی خود بدل کنید، اعتماد به نفس با خود موفقیت های بزرگ و رضایت به همراه می آورد.

 

 

منبع: گردآوری توسط بخش روانشناسی بیتوته

دیجیاتو مردمان

 

برچسب ها: روانشناسی، سلامت روان، مثبت اندیشی، موفقیت، برنامه ریزی، راه های افزایش اعتماد به نفس، تعریف اعتماد به نفس تعداد بازديد: 557 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز