سلام و خسته نباشید.
میخواستم بدونم که مدت زمانی که میشه تو یخچال سالاد الویه رو نگه داشت چند روز هست؟ من در یک جا مطالعه کردم که سیب زمینی وقتی بماند سم ایجاد میکنه آیا این برای سیب زمینی پخته بعد از نگه داری در یخچال هم صدق میکنه؟ با سپاس
پاسخ ارائه شده توسط: دنيای تغذيه
سلام، سیب زمینی تازه دارای مقدار بسیار ناچیزی از سمی بنام سلانین می باشد (مقدار کل سلانین در سیب زمینی جوانه نزده و تازه حدود 90 میلیگرم است که بیش از دو سوم این سم در پوست سیب زمینی و بقیه در غده سیب زمینی وجود دارد) که مشکلی برای مصرف ایجاد نمیکند، اما سیب زمینی که مدتی میماند و جوانه میزند مقدار سلانین در آن تا مقدار قابل توجهی افزایش مییاید که این نوع سیب زمینی در اثر مصرف میتواند اختلالات عمدهای در بدن ایجاد کند. مقدار سلانین در سیب زمینی در اثر نور افزایش مییابد، بنابراین سیب زمینی بایستی در محیطهای تاریک نگهداری شود و از خرید مقدار زیاد سیب زمینی که باعث نگهداری طولانی سیب زمینی میشود خودداری نمایید.
همچنین دیدن کنید از : فروشگاه اینترنتی کتاب با تخفیف ویژه
سیب زمینی جوانه زده را به هیچ وجه مصرف نکنید و سیب زمینی را همیشه بدون پوست مصرف کنید. سالاد الویه از غذاهای بسیار فسادپذیر است که بلافاصله پس از تهیه بایستی در یخچال نگهداری شود و بایستی دمای یخچال کمتز از 5 درجه و ترجیحا 3 درجه باشد و با توجه به اینکه در تهیه آن تخم مرغ، گوشت، سس مایونز و سیب زمینی استفاده شده، بنابراین نمیتوان آن را مدت زیادی در یخچال نگهداری کرد با توجه به زمان توصیه شده برای برخی از مواد غذایی که احتمالا در سالاد اولویه میتوانند بکار روند و در زیر بیان شده است حداکثر زمان توصیه شده برای نگهداری سالاد اولویه در یخچال 2 روز میباشد. برای اجزاء احتمالی متشکله سالاد اولویه بشرح زیر میباشد:
پنير: در يخچال 6-12 هفته، در فريزر 6 تا 12 ماه کره: در يخچال 2 هفته – در فريزر 9 ماه تخم مرغ تازه با پوست: در يخچال 3 هفته تخم مرغ آب پز سفت: در يخچال 1 هفته گوشت گوساله (استيک): در يخچال 3 تا 5 روز، در فريزر: 6 تا 12 ماه مرغ – بوقلمون تکه شده: در يخچال 1 تا 2 روز، در فريزر: 9 تا 12 ماه مرغ– بوقلمون درسته: در يخچال 1 تا 2 روز، در فريزر: 1 هفته گوشت اردک يا غاز: در يخچال 1 تا 2 روز، در فريزر: 6 ماه گوشت پخته شده: در يخچال 1 – 2 روز، در فريزر: 3-4 ماه سوسيس: در يخچال 1 تا 2 روز، در فريزر: 3 تا 4 ماه سوسيس دودی: در يخچال: 7 روز، در فريزر: 1 تا 2 ماه.