Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
چهارشنبه 5 اردیبهشت 1403 - 05:07

9
اردیبهشت
روش تهیه چند سالاد مناسب دوران بارداری

روش تهیه چند سالاد مناسب دوران بارداری

نیاز بدن به ویتامین و املاح در دوران بارداری افزایش می‌یابد و از آنجایی که سبزیجات منبع بسیار خوبی از املاح و ویتامین‌ها هستند گنجاندن آنها در وعده‌های غذایی بسیار مورد توجه است.

در ادامه دستور چند سالاد مقوی را آورده ایم که با توجه به محتوای ارزشمندشان حتی بعنوان یک وعده غذا نیز مناسب می باشند.

1- سالاد ساردین و زیتون سیاه

ماهی ساردین در صورتی كه با استخوان خورده شود، منبع خوبی از كلسیم خواهد بود.

همچنین ساردین حاوی اسیدهای چرب ضروری، پروتئین، آهن و روی است. این مواد مغذی به‌ویژه در دوران‌های پیش از بارداری تا شیردهی، از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند.

مواد لازم (برای 6 نفر):

گوجهفرنگی رسیده                         8 عدد بزرگ

پیاز قرمز                                        1 عدد بزرگ

سركه                                           4 قاشق غذاخوری

روغن زیتون                                    6 قاشق غذاخوری

نمك و فلفل سیاه                            به مقدار لازم

ساردین پخته شده                          24-18 عدد كوچك

زیتون سیاه، بدون هسته                  75 گرم

جعفری تازه و خرد شده برای تزیین      3 قاشق غذاخوری

گوجه‌فرنگی‌ها را به صورت دایره‌هایی به قطر 5 سانتی‌متر و پیاز را به شكل حلقه‌های نازك برش دهید.

گوجه‌فرنگی‌ها را طوری در شش بشقاب تقسیم نمایید تا روی همدیگر را بپوشانند. سپس حلقه‌های پیاز قرمز را بر روی گوجه‌فرنگی‌ها قرار دهید.

آنگاه سركه، روغن زیتون، نمك و فلفل را با هم مخلوط كرده، با قاشق بر روی گوجه‌فرنگی‌ها بریزید.

روی هر كدام از بشقاب‌ها، 4-3 عدد ساردین و تعدادی زیتون قرار دهید. سپس جعفری خرد شده را نیز روی آن پاشیده، سرو نمایید.

2- سالاد چغندر و پیاز قرمز

این سالاد خوش‌طعم و رنگارنگ، حاوی گردو (غنی از نظر ویتامین E، فولات و اسیدهای چرب امگا-3) است.

این مواد مغذی برای دوران قبل از بارداری و حین آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند.

مواد لازم (برای 6 نفر):

چغندر كوچك                                          500 گرم

آب                                                       5 قاشق غذاخوری

روغن زیتون                                           4 قاشق غذاخوری

گردوی دو نیم شده                                 90 گرم

شكر                                                    1 قاشق چایخوری (به‌علاوه مقداری برای سس)

نمك و فلفل سیاه                                   به مقدار لازم

روغن گردو                                             2 قاشق غذاخوری

سركه                                                   1 قاشق غذاخوری

سویاسس                                            1 قاشق چایخوری

پوست پرتقال رنده شده                          1 قاشق چایخوری

تخم گشنیز                                           یك‌دوم قاشق چایخوری

آب پرتقال                                              2-1 قاشق چایخوری

پیاز قرمز، دو نیم شده و برش داده شده       1 عدد

پیاز رازیانه                                              2-1 قاشق غذاخوری

برگ‌های شاهی                                      75 گرم

برگ‌های چغندر (در صورت تمایل)                به مقدار لازم

فر را از قبل با حرارت 180 درجه سانتیگراد گرم نمایید. چغندر را در ظرف بزرگی قرار دهید و آب را به آن اضافه كنید. روی ظرف را بپوشانید و برای 5/1-1 ساعت بپزید تا نرم شود.

چغندرها را پس از خنك شدن، پوست گرفته، برش دهید. سپس با یك قاشق غذاخوری از روغن زیتون مخلوط كرده، به ظرفی منتقل نمایید و كنار بگذارید.

یك قاشق غذاخوری از روغن زیتون را در تابه‌ای گرم كرده، گردوها را در آن بپزید تا قهوه‌ای رنگ شوند.

سپس شكر را به آن افزوده، هم بزنید. آنگاه یك‌دوم قاشق چایخوری نمك و مقداری فلفل به آن بیفزایید. سپس گردوها را خارج كرده، اجازه دهید خنك شوند.

برای تهیه سس، در ظرفی، روغن زیتون باقیمانده، روغن گردو، سركه، سویاسس، پوست پرتقال رنده شده و تخم گشنیز را با هم مخلوط نمایید.

با نمك، فلفل و كمی شكر به آن طعم دهید و با آب پرتقال مخلوط كنید. آنگاه برش‌های پیاز را با برش‌های چغندر و سس مخلوط كرده، پیاز رازیانه، برگ‌های شاهی و برگ‌های چغندر را بیفزایید.

پس از مخلوط نمودن، از گردوهای آماده شده بر روی آن بریزید.

3- سالاد باقلا

این سالاد پرفیبر، سرشار از مواد مغذی مهم از قبیل فولات و آهن می‌باشد و برای دوران‌های قبل از بارداری تا آخر بارداری اهمیت زیادی دارد.

مواد لازم (برای 6 نفر)

باقلای خشك‌شده                    350 گرم

آویشن تازه                             3 شاخه

برگ بو                                   2 عدد

پیاز دو نیم شده                      1 عدد

سیر له شده                          4 حبه

تخم زیره له شده                    1/5 قاشق چایخوری

پیازچه خرد شده                     3 عدد

جعفری تازه خرد شده              6 قاشق غذاخوری

آب لیمو                                4 قاشق چایخوری

روغن زیتون                           6 قاشق غذاخوری

نمك و فلفل سیاه                   به مقدار لازم

تخم‌مرغ آبپز سفت، خرد شده   3 عدد

خیارشور خرد شده                 1 عدد

روش تهیه

روی باقلا مقدار کافی آب ریخته اجازه دهید تمام طول شب خیس بخورد. سپس اب را خالی نموده زیر آب شستشو دهید.

آن گاه باقلا را در تابه بزرگی ریخته روی آن را با آب بپوشانید و بجوش آورید و بگذارید 10 دقیقه بسرعت بجوشد.

سپس حرارت را کم کرده، آویشن، برگ بو و پیاز را به آن اضافه کنید. آن گاه اجازه دهید حدود یکساعت به آرامی بجوشد تا باقلا ها نرم شوند.

سپس آب را خالی نموده سبزی‌ها و پیاز را خارج گنید و دور بریزید.

سیر، زیره، پیازچه، جعفری، آب لیمو، روغن زیتون، نمک و فلفل را مخلوط نمایید. باقلاها را روی آن ریخته، خوب هم بزنید.

آن گاه تخم مرغ و خیارشور را اضافه کرده و سرو نمایید.

4- سالاد عدس و اسفناج

این سالاد، به ویژه برای زمان قبل از بارداری و اوایل آن بسیار مناسب است، زیرا عدس و اسفناج از منابع خوب فولات به حساب می‌آیند.

مواد لازم (برای 6 نفر)

عدس                                   225 گرم

برگ بو                                   1 عدد

كرفس                                   1 ساقه

آویشن تازه                             چند شاخه

روغن زیتون                            2 قاشق غذاخوری

پیاز خرد شده                         1 عدد (یا 4-3 عدد موسیر)

زیره                                      2 قاشق چایخوری

اسفناج تازه                           400 گرم

نمك و فلفل سیاه                    به مقدار لازم

جعفری خرد شده                     3-2 قاشق غذاخوری

مواد لازم برای تهیه سس

روغن زیتون                             5 قاشق غذاخوری

خردل                                     1 قاشق چایخوری

سركه                                    1 قاشق غذاخوری

سیر خرد شده                         1 حبه كوچك

پوست لیموی رنده شده            یك‌دوم قاشق چایخوری

عدس را شسته، در تابه بزرگی بریزید و روی آن را با مقدار كافی آب بپوشانید. برگ بو، كرفس و آویشن را به تابه بیفزایید و به جوش آورید.

حرارت را كم نمایید و بگذارید عدس برای 45-30 دقیقه بپزد تا نرم شود (نمك به آن اضافه نكنید).

برای تهیه سس، تمام مواد را با هم مخلوط نمایید. عدس را پس از خالی كردن آب موجود در تابه، در ظرف بزرگی بریزید.

بیشتر سس را به آن افزوده، مخلوط نمایید و كنار بگذارید. گاهگاهی آن را هم بزنید. روغن را در تابه عمیقی گرم نموده، پیاز یا موسیر را برای 5-4 دقیقه بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا نرم شود.

سپس زیره را افزوده، برای یك دقیقه بپزید. آنگاه اسفناج را در تابه ریخته، نمك و فلفل را به آن اضافه نمایید.

در تابه را بگذارید و برای حدود 2 دقیقه بپزید. سپس آن را هم بزنید و به پختن ادامه دهید. اسفناج را با عدس مخلوط كرده، بگذارید خنك شود.

سپس با بقیه سس و جعفری خرد شده مخلوط نمایید و در صورت لزوم به آن نمك، فلفل و كمی سركه اضافه كنید.

آنگاه سالاد را در ظرف سرو ریخته، در صورت تمایل، نان تست را كنار آن قرار دهید و به همراه سالاد میل نمایید.

5- سالاد میوه و سبزی با سس بادام زمینی

این سالاد به دلیل غنی بودن از نظر فولات و ویتامین C، برای دوران قبل از بارداری و اوایل آن، بسیار مناسب است. همچنین بادام زمینی سرشار از روی، منیزیم و آهن می‌باشد.

توصیه میشود زنان با سابقه آلرژی یا زنانی كه سابقه آلرژی در همسر یا خانواده آنها وجود دارد، از مصرف بادامزمینی در طول دوره بارداری و شیردهی پرهیز نمایند.

مواد لازم (برای 6 نفر)

خیار                                                                   یك‌دوم عدد

گلابی پوست گرفته (خیلی رسیده نباشد)                2 عدد

سیب                                                                 2-1 عدد

آب لیمو                                                              نصف لیموی متوسط

مخلوط برگ‌های سالادی                                        به مقدار لازم

گوجه‌فرنگی برش داده شده                                    6 عدد كوچك

آناناس تازه                                                          3 برش

تخم‌مرغ آبپز سفت، تقسیم شده به چهار قسمت       3 عدد

نودل تخم‌مرغی، پخته، خنك شده و خرد شده            175 گرم

مواد لازم برای تهیه سس بادام‌زمینی

فلفل قرمز تند تازه، بدون دانه و رنده شده                 4-2 عدد

شیر نارگیل                                                        300 میلی‌لیتر

كره بادام‌زمینی                                                  350 گرم

سویاسس                                                        1 قاشق غذاخوری

تمر هندی*                                                       1 قاشق چایخوری

بادام زمینی خرد شده                                        به مقدار لازم

نمك                                                                به مقدار لازم

برای تهیه سس بادام زمینی، فلفل را در تابه‌ای ریخته، شیر نارگیل و سپس كره بادام زمینی را به آن اضافه كنید و خوب هم بزنید.

سپس آن را بر روی حرارت ملایم قرار داده، گاه گاهی با قاشق چوبی هم بزنید تا كره بادام زمینی ذوب شود و سس یكنواختی به دست آید.

سپس آن را به آرامی بجوشانید تا سس غلیظ شود. آنگاه سویاسس و بعد آب تمرهندی و نمك را به آن اضافه نمایید. با قاشق، از سس در ظرفی ریخته، روی آن بادام‌زمینی خرد شده بریزید.

برای تهیه سالاد، خیار و گلابی‌ها را به صورت خلالی خرد نمایید. همچنین سیب را به صورت ریز خرد نموده، آب لیمو را بر روی آنها بریزید.

برگ‌های سالادی را در ظرفی ریخته، میوه‌ها و سبزی‌ها را بر روی آن قرار دهید. سپس تخم‌مرغ آبپز و نودل را ریخته، به همراه سس سرو كنید.

6- سالاد تبوله تخم‌مرغ و پیاز رازیانه

مواد مغذی متعدد موجود در این سالاد خوش‌طعم، آن را برای دوران‌های پیش از بارداری تا شیردهی مناسب ساخته است.

فندق و زیتون، منابع خوبی از ویتامین E می‌باشند كه قدرت باروری را افزایش می‌دهند.

سیر نیز حاوی سلنیوم است كه ماده‌ای حیاتی برای باروری به حساب می‌آید.

همچنین تخم‌مرغ، منبع خوبی برای كلسیم و آهن می‌باشد كه این مواد مغذی برای دوران بارداری و شیردهی بسیار بااهمیت هستند.

مواد لازم (برای 4 نفر)

بلغور گندم                                                         250 گرم

تخم‌مرغ                                                             4 عدد كوچك

پیاز رازیانه                                                         1 عدد

پیازچه خرد شده                                                1 دسته

گوجه‌فرنگی خشك شده در آفتاب و خرد شده          25 گرم

جعفری تازه خرد شده                                         3 قاشق غذاخوری

نعناع تازه خرد شده                                            2 قاشق غذاخوری

زیتون سیاه                                                      75 گرم

روغن زیتون                                                      6 قاشق غذاخوری

آب لیمو                                                           2 قاشق غذاخوری

فندق خرد شده و برشته شده                             50 گرم

نمك و فلفل                                                     به مقدار لازم

نان پیتای گرم برای سرو                                    4 عدد

روش تهیه

بلغور گندم را در ظرف بزرگی ریخته، روی آن را با مقدار كافی آب جوش بپوشانید و بگذارید برای حدود 15 دقیقه خیس بخورد.

سپس آن را از الك فلزی عبور دهید تا آب آن خارج شود. الك را بر روی قابلمه حاوی آب جوش قرار دهید، روی آن را بپوشانید و اجازه دهید برای حدود 10 دقیقه بخارپز شود.

آن‌گاه بلغور گندم را خارج كرده، بر روی یك سینی فلزی پهن نمایید و كنار بگذارید تا خنك شود. تخم‌مرغ‌ها را برای 8-7 دقیقه در آب جوش بپزید. سپس زیر آب سرد نگه دارید تا خنك شوند.

آن‌گاه پوسته آنها را جدا كنید و به چهار قسمت تقسیم نمایید.

پیاز رازیانه را به دو نیم تقسیم نموده، خرد كنید. قطعات آن را در تابه حاوی آب‌جوش و نمك ریخته و حدود 6 دقیقه بپزید تا نرم شوند. سپس آب آن را خالی نموده، زیر آب سرد خنك كنید.

تخم‌مرغ‌ها، پیاز رازیانه، پیازچه، گوجه‌فرنگی، جعفری، نعناع و زیتون را به همراه بلغور گندم در ظرف بزرگ سالاد ریخته، خوب مخلوط نمایید.

سپس روی آن، روغن زیتون و آب ‌لیمو ریخته، مخلوط كنید. آن‌گاه فندق را روی سالاد پاشیده، نمك و فلفل را به آن بیفزایید و با نان پیتا سرو كنید.

 

برچسب ها: تغذیه و بارداری، سس سالاد، سالاد تبوله، دستور تهیه سالاد، سالاد مناسب بارداری، سالاد ساردین، سالاد باقلا، سالاد چغندر تعداد بازديد: 3222 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز