Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
سه شنبه 4 اردیبهشت 1403 - 11:47

16
فروردین
مصرف چه غذاهایی را باید در بارداری محدود نمود؟

مصرف چه غذاهایی را باید در بارداری محدود نمود؟

بعضی از غذاها باید در دوران بارداری کمتر مصرف شوند اما مصرف برخی از مواد غذایی در این دوران باید حذف شود. در این مقاله لیستی از مواد غذایی نامناسب برای بارداری آورده شده است.

مصرف چه غذاهایی را باید در بارداری محدود نمود؟

اینكه گاهی برخی مواد غذایی بیشتر مصرف شوند، اشكالی ندارد، اما این غذاها نباید از ارزش تغذیه‌ای پایینی برخوردار باشند.

در عوض، غذاهای سالم و مقوی را به میزان بیشتری مصرف نمایید.

- شیرینی‌ها، كیك‌ها و شكر، حاوی مواد مغذی مناسب به میزان كم می‌باشند.

خوردن یك دسر یا یك تكه شكلات كوچك بعد از یك وعده غذایی مقوی، مشكلی ایجاد نمی‌كند، اما سعی كنید به جای دسرهای پرچرب یا حاوی شكر زیاد، از دسرهای میوهای استفاده نمایید.

- مصرف قهوه، چای، كولاها، شكلات و سایر غذاها و نوشیدنی‌های حاوی كافئین را محدود كنید.

همچنین چای حاوی تانن می‌باشد كه به‌واسطه آن می‌تواند جذب آهن را در بدن مهار نماید.

- غذاهای فرآیند شده را كمتر مصرف كنید. همیشه برچسب روی مواد غذایی را بخوانید و از مصرف غذاهای حاوی نگهدارنده‌ها، رنگ‌ها و سایر افزودنی‌های غذایی اجتناب نمایید.

چه غذاهایی را در بارداری نباید خورد؟

چندین ماده غذایی وجود دارد كه می‌توانند با بروز عفونت ارتباط داشته باشند و در نتیجه برای زن باردار و جنین خطرناك باشند.

لیستریازیس یك بیماری شبه آنفلوانزای نادر است كه عامل آن باكتری خطرناك لیستریا می‌باشد.

احتمال ابتلا به این عفونت در زنان باردار 20 برابر بیشتر از افراد عادی است.

این بیماری می‌تواند سبب سقط، تولد كودك مرده و یا بروز بیماری شدیدی در نوزاد گردد.

توكسوپلاسموزیس نیز یك بیماری شبه آنفلوانزای نادر است كه عامل آن، انگل موجود در مدفوع گربه، گوشت خام و گاهی شیر بز می‌باشد و در موارد نادر می‌تواند از جفت عبور كند و موجب تخریب مغز و كوری جنین گردد.

سالمونلا هم یك مسمومیت غذایی است كه سبب ایجاد احساس بسیار بدی در فرد می‌شود.

غذاهایی كه می‌توانند این عوامل عفونت‌زا را داشته باشند و باید از مصرف آنها اجتناب نمود، عبارتند از

- محصولات تولید شده از شیر خام گوسفند و بز، گاهی اوقات حاوی لیستریا می‌باشند، بنابراین این محصولات، فقط هنگامی بی‌خطر هستند كه از شیر پاستوریزه تهیه شده باشند.

- بستنی‌هایی كه به صورت مارپیچ از دستگاه خارج می‌شوند، ممكن است به دلیل عدم رعایت نكات بهداشتی، حاوی لیستریا باشند.

- گوشت، ماكیان و تخم‌مرغ خام یا نیم‌پز، ممكن است حاوی سالمونلا باشند. از مصرف آنها خودداری نمایید.

- جگر و مواد غذایی حاوی آن را باید با احتیاط و به مقدار بسیار كم در طول بارداری مصرف نمود، زیرا حاوی مقادیر بالایی ویتامین A می‌باشد كه می‌تواند در دوزهای بالا سبب بروز شكاف مادرزادی در خط وسط كام گردد.

 

برچسب ها: تغذیه و بارداری، بارداری سالم، مراقبت های بارداری، بارداری و شیردهی، غذاهای مضر بارداری، غذاهای نامناسب بارداری، غذاهای مضر برای جنین تعداد بازديد: 845 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز