Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 31 فروردین 1403 - 01:15

28
دی
برای حفظ سلامتی، مصرف ماهی را فراموش نکنید

برای حفظ سلامتی، مصرف ماهی را فراموش نکنید

مصرف ماهی به بهبود علائم بیماری‌های پوستی مانند پسوریازیس و همچنین بیماری قلبی و آرتریت روماتوئید کمک می‌کند. همچنین ماهی در درمان کمبود کلسیم و کم خونی هم موثر است.

دکتر لادن گیاهی؛‌ متخصص تغذیه

 

در طب چینی از شاه ماهی جهت برطرف كردن مسمومیت استفاده می‌كردند ضمنا معتقدند كه ماهی ساردین برای سلامت تاندون‌ها، عضلات و استخوان‌ها مفید است، خاصیت دیورتیک خفیفی نیز دارد و به تقویت جریان خون کمک می‌کند. 

ماهی خال مخالی برای درمان روماتسیم استفاده می‌گردد.

ماهی و پسوریازیس

تحقیقات نشان می‌دهند كه مصرف منظم 150 گرم ماهی روغنی به بهبود علائم بیماری مزمن پوستی پسوریازیس كمك می‌كند.

ماهی و یا مكمل‌های روغنی تهیه شده از این ماهی‌ها حاوی ایكوزاپنتانوئیك اسید (EPA) و دكوزاهگزانوئیك اسید (DHA) هستند. 

این اسیدهای چرب در بدن به پروستاگلاندین‌هایی تبدیل می‌شوند که باعث كاهش واكنش‌های التهابی می‌گردند.

ماهی و بیماری قلبی

مطالعات اپیدمیولوژیك نشان می‌دهند كه مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی در جوامعی كه از روغن ماهی استفاده می‌كنند به مراتب كمتر است و دلیل این امر را به وجود ایكوزاپنتانوئیك اسید و دوكوزاهگزانوئیك اسید در ماهی‌ها نسبت می‌دهند.

مصرف این ماهی‌ها علاوه براینكه خطر ایجاد لخته خون را كاهش می‌دهد از تشكیل چربی در دیواره عروق نیز جلوگیری می‌كند.

مشاهده شده است مصرف منظم ماهی روغنی در جلوگیری از بروز مجدد سكته قلبی در افرادی كه قبلاً به این عارضه مبتلا شده‌اند كمك می‌كند.

ماهی و كمبود كلسیم

مصرف منظم ماهی روغنی برای نوجوانان، زنان باردار، زنان شیرده، سالمندان و افرادی كه نمی‌توانند به مقدار كافی از نور خورشید استفاده كنند بسیار مفید است.

ماهی روغنی منبع غنی ویتامین D، كلسیم و فسفر است و همان طور كه می‌دانید تمام این مواد برای استحكام استخوان‌ها ضروری هستند.

كمبود كلسیم در نوجوانان باعث كوتاه قدی و افزایش خطر بروز پوکی استخوان در سالمندی می‌شود.

كنسرو ماهی‌های با استخوان نظیر ساردین منبع بسیار عالی سه ماده مغذی برای ساخته شدن استخوان‌ها هستند.

ماهی و کم خونی

مصرف منظم ماهی روغنی به بهبود دریافت آهن و پیشگیری از کم خونی كمك می‌كند.

آهن موجود در ماهی نیز از نوع آهن هم است كه30 برابر بیشتر از آهن موجود در گیاهان جذب می‌شود.

ماهی و آرتریت روماتوئید

مطالعات نشان می‌دهند كه مصرف مكمل روغن ماهی به كاهش درد و التهاب‌های مفصلی كمك می‌كند.

اسیدهای چرب ضروری موجود در این ماهی‌ها با تولید پروستاگلاندین‌ها باعث كاهش واكنش‌های التهابی در بدن می‌شوند.

هنوز شواهد قطعی مبنی بر اینکه ماهی‌های روغنی نیز خواصی مشابه روغن ماهی داشته باشند وجود ندارد، اما احتمالا مصرف منظم این نوع ماهی‌ها در کاهش علائم آرتریت روماتوئید در این بیماران موثر است.

شاه ماهی

از آنجا كه در هر 100 گرم این ماهی حدود 30 میكرو گرم ویتامین D است؛ این ماهی یكی از منابع غنی این ویتامین محسوب می شود.

ماهی تن

مقدار اسیدهای چرب ضروری ماهی‌های تن با توجه به كل روغن موجود در هر ماهی می‌توانند متفاوت باشند.

مقدار كل روغن در این ماهی‌ها از 7 تا 31 میلی‌گرم در هر 100 گرم متغیر است. ماهی تن از منابع خوب ویتامین D است.

ماهی قزل آلا

این ماهی دارای کمترین سطح چربی در میان ماهی‌های روغنی است و بیشترین سطح پتاسیم را دارد.

ماهی سالمون

اسید آمینه تیروزین موجود در این ماهی به افزایش متابولیسم بدن كمك می‌كند.

مقدار ویتامین D در ماهی آزاد اقیانوس آرام تا20 میلی‌گرم در هر 100 گرم می‌رسد که این مقدار بیشتر از ماهی آزاد اقیانوس اطلس است.

 

برچسب ها: خواص ماهی، ماهی سالمون، ماهی قزل آلا، ماهی تن، ماهی و پسوریازیس، ماهی و بیماری قلبی، ماهی و كمبود كلسیم، ماهی و کم خونی، ماهی و آرتریت، شاه ماهی تعداد بازديد: 865 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز