دکتر لادن گیاهی، متخصص تغذیه
مطالعات نشان دادهاند كه مصرف منظم اسفناج خطر ابتلا به آب مروارید را كاهش میدهد.
این خاصیت مربوط به وجود فیتونوترینتهایی به نامهای لوتئین1 و زئاتانكسین 2 در اسفناج است.
خواص آنتیاكسیدانی این فیتونوترینتها نیز به محافظت از پروتئینهای عدسی چشم کمک میکنند و از تخریب آن جلوگیری میكنند.
اسفناج و بیماری قلبی
برگهای سالادی خصوصا شاهی، اندیو، اسفناج و كاهو منابع خوب فولات هستند.
مصرف منظم غذاهای غنی از فولات به كاهش بروز بیماری قلبی در افراد مستعد كمك میكند.
اسفناج و استخوان سازی
برگهای سالادی خصوصا اسفناج، شاهی و اندیو دارای مقادیری كلسیم هستند كه برای تشکیل استخوانهای محکم ضروری است.
گرچه، جذب كلسیم نیز مانند آهن توسط فیتاتها كاهش مییابد، اما این برگها همچنان از منابع خوب كلسیم محسوب میشوند.
اسفناج، منبع آهن
اسفناج نیز دارای مقادیری آهن است ولی به علت وجود فیتاتها كه از جمله تركیبات بلوكه كننده جذب آهن هستند، زیست دسترسی آهن اسفناج پایین است.
اندیو منبع خوب آهن است که برای ساخته شدن هموگلوبین ضروری است.