Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 6 اردیبهشت 1403 - 08:13

14
شهریور
کفیر، بانک پروبیوتیک ها

کفیر، بانک پروبیوتیک ها

کفیر نوشیدنی تخمیری است که به صورت سنتی از شیر گاو یا بز تهیه می‌شود. این نوشیدنی با اضافه کردن کفیر به شیر ایجاد می‌شود.
در واقع کفیر کلنی از مخمر و باکتری‌های اسیدلاکتیک است که ظاهری شبیه گل کلم دارد.

ماندانا امیری؛ دانشجوی کارشناسی ارشد علوم بهداشتی در تغذیه، زیر نظر: دکتر آزاده نجار زاده

 

کفیر نوشیدنی تخمیری است که به صورت سنتی از شیر گاو یا بز تهیه می‌شود.

این نوشیدنی با اضافه کردن کفیر به شیر ایجاد می‌شود.

در واقع کفیر کلنی از مخمر و باکتری‌های اسیدلاکتیک است که ظاهری شبیه گل کلم دارد.

تقریباً پس از 24 ساعت باکتری‌های موجود در دانه‌های کفیر تکثیر شده و موجب تخمیر شیر و تولید کفیر می‌شوند.

پس از آن دانه‌های کفیر از مایع خارج و می‌توانند مجدداً مورد استفاده قرار گیرند.

این نوشیدنی از بخش‌هایی از اروپای شرقی وجنوب غربی آسیا به وجود آمده و نام آن از کلمه کفیر ترکی به معنی احساس خوب پس از غذا خوردن گرفته شده است.

کفیر حاوی مقادیر بالایی از مواد مغذی و پروبیوتیک برای هضم و سلامت دستگاه گوارش است.

فواید کفیر

منبع غنی از مواد مغذی است

میزان 180 سی سی کفیر حاوی 4 گرم پروتئین، 12 درصد از کلسیم و ویتامین B12 مورد نیاز روزانه، 15 درصد فسفر، 10 درصد از ویتامین B2 مورد نیاز و مقدار کمی منیزیم و مقداری ویتامین D می‌باشد.

بعلاوه این میزان کفیر حاوی 100 کالری، 8-7 گرم کربوهیدرات و 6-3 گرم چربی بر اساس نوع شیر مصرفی است. 

کفیر حاوی خواص ضد باکتریایی قوی است

در واقع پروبیوتیک های موجود در کفیر باعث حفاظت در برابر عفونت می‌شوند.

کفیر باعث سلامت استخوان و جلوگیری از پوکی استخوان می‌شود

پوکی استخوان به معنی تخریب بافت استخوانی است که در میان زنان مسن شایع بوده و باعث افزایش خطر شکستگی استخوان می‌شود.

اطمینان از مصرف مقدار کافی کلسیم یکی از مؤثرترین راه‌های بهبود سلامت استخوان است و سرعت پیشرفت پوکی استخوان را کاهش می‌دهد.

کفیر پرچرب یک منبع غنی از کلسیم و همچنین ویتامین K2 است که در متابولیسم کلسیم اهمیت دارد.

از طرف دیگر ترکیبات زیستی فعالی که در کفیر وجود دارد می‌تواند جذب کلسیم را افزایش و از تخریب آن پیشگیری نماید.

مصرف کفیر باعث تأمین مقادیر کافی کلسیم و حفظ سلامت استخوان‌ها می‌شود. 

کفیر ممکن است در پیشگیری از بروز سرطان مؤثر باشد

سرطان اولین عامل مرگ‌ومیر در سراسر دنیا است و این بیماری با رشد غیرقابل‌کنترل سلول‌های غیرطبیعی به‌صورت تومور ایجاد می‌شود.

اعتقاد بر این است که مصرف نوشیدنی‌های تخمیری باعث کاهش رشد تومور با تقویت سیستم ایمنی می‌شود.

بنابراین این امکان وجود دارد که کفیر با سرطان مقابله کند.

مطالعات آزمایشگاهی خاصیت ضد سرطان کفیر را ثابت کرده‌اند اما هنوز مطالعات انسانی جهت اثبات این ادعا کافی نمی‌باشد. 

باعث کاهش مشکلات گوارشی می‌شود

پروبیوتیک هایی مانند کفیر به ترمیم باکتری‌های مفید روده کمک می‌کنند.

همچنین نقش کفیر در کاهش علائم اسهال، سندرم روده تحریک‌پذیر، زخم‌های ناشی از هلیکوباکترپیلوری در معده و ... مؤثر است. 

کفیر منبع بهتری از پروبیوتیک نسبت به ماست است. برخی از میکروارگانیسم‌ها زمانی که خورده می‌شوند دارای فوایدی برای سلامت فرد هستند.

این میکروارگانیسم‌های شناخته‌شده به‌عنوان پروبیوتیک می‌توانند از راه‌های مختلفی بر سلامتی اثر بگذارند ازجمله اثر بر هضم مواد غذایی، کنترل وزن و سلامت روانی.

کفیر حاوی لاکتوز پایینی است

محصولات لبنی حاوی قند طبیعی لاکتوز هستند.

برخی از افراد توانایی هضم لاکتوز موجود در فرآورده‌های لبنی را نداشته و به‌اصطلاح دچار عدم تحمل لاکتوز هستند.

باکتری‌های موجود در محصولات تخمیری مانند کفیر با تبدیل لاکتوز به لاکتیک اسید منجر به کاهش سطح لاکتوز در فرآورده شده و این فرآورده تخمیری قابل‌مصرف برای افراد دچار عدم تحمل لاکتوز است. 

کفیر باعث بهبود علائم آسم و آلرژی می‌شود

واکنش آلرژیک به‌وسیله التهاب در پاسخ به مواد یا غذاها ایجاد می‌شود.

افرادی که دارای سیستم ایمنی بیش‌ازحد حساس هستند بیشتر مستعد ابتلا به آلرژی هستند، که می‌تواند شرایطی مانند آسم را تحریک کند.

شواهد معدودی از اثر کفیر در کاهش عوارض آسم و آلرژی وجود دارد. 

تولید کفیر در خانه امکان‌پذیر است

اگر از سلامت کفیر موجود در فروشگاه‌ها اطمینان ندارید می‌توانید به‌راحتی آن را در منزل تهیه کنید.

کفیر در ترکیب با میوه‌های تازه به یک دسر خوشمزه و سالم تبدیل می‌شود.

از امروز استفاده از این نوشیدنی‌ترش و خوشمزه را شروع کنید. 

منبع پروبیوتیک

کفیر منبع بهتری از پروبیوتیک نسبت به ماست است.

برخی از میکروارگانیسم‌ها زمانی که خورده می‌شوند دارای فوایدی برای سلامت فرد هستند.

این میکروارگانیسم‌های شناخته‌شده به‌عنوان پروبیوتیک می‌توانند از راه‌های مختلفی بر سلامتی اثر بگذارند از جمله اثر بر هضم مواد غذایی، کنترل وزن و سلامت روانی.

بیشتر بخوانید:

خواص و روش های فراوری کفیر

همه چيز درباره کفیر

کفیر، اكسير سلامت

من کفیر می‌نوشم پس‌سالم هستم

 

برچسب ها: خواص کفیر، کفیر، پروبیوتیک ها، زندگی آنلاین، ماهنامه دنیای تغذیه تعداد بازديد: 630 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز