Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
سه شنبه 4 اردیبهشت 1403 - 11:13

1
فروردین
تغذيه مسافران نوروزی (2)

تغذيه مسافران نوروزی (2)

در سفرهای طولانی و برای جلوگیری از خستگی یا بی‌حوصلگی مسافرین، هر 1 یا 2 ساعت یك میان وعده مناسب را پیشنهاد دهید. برای پیشگیری از اعتراض كودكان به منظور اعلام گرسنگی هر یك ساعت 1 خوراكی به كودكان بدهید.

غذاهای حساس و فاسدشدنی، گرم شده را دور بریزید

جهت جلوگیری از كاهش سرمای سردكن، قبل از قرار دادن مواد غذائی گرم در درون سردكن، گرمای آن را خارج كنید. بعد از مصرف غذاهای گرم، باقیمانده آن را به سرعت سرد نمائید، زیرا گرمای موجود در غذاهای گرم، باعث رشد و تكثیر سریع باكتری‌های عامل سمومیت می‌شوند.

در انتهای روز و پس از مصرف غذاها، چنانچه یخ درون سردكن، ذوب شده باشد و باقیمانده غذاها به صوت گرم حس شوند، باید باقیمانده غذاهای حاوی گوشت یا مرغ را دور ریخت. البته غذاهای فاسدنشدنی نظیر میوه‌ها، سبزیجات، نان و نوشیدنی‌ها نیاز به سرما ندارند و برای مصرف قابل قبول هستند. 

سرمای سردكن را حفظ كنید

سردكن را در محل سرد و یا محلی كه كمتر در معرض گرمای ماشین و یا نور خورشید قرار دارد، جاسازی نمائید. از باز و بسته كردن درب سردكن كه سبب از بین رفتن سرما در آن می‌شود، خودداری كنید. در زمانی كه یخ موجود در سردكن ذوب می‌شود، با جایگزین نمودن یخ تازه، سعی در حفظ سرمای آن نمائید. 

دست‌ها و ظروف را تمیز و پاكیزه حفظ كنید

با شستن دست‌ها و وسایل مرتبط با غذا خود و خانواده‌تان را از خطر باكتری‌های بیماریزا حفظ كنید. یادآوری می‌شود شستن دست‌ها، 50 درصد خطر آلودگی را كاهش می‌دهد. اگر صابون و آب در دسترس نباشد، بشقاب و وسایل را به درستی بسته‌بندی كنید تا آنها را در مقصد با آب گرم و صابون (مایع ظرفشوئی) شستشو نمائید.

مواد غذائی را در مبداء و به صورت خانوادگی تهیه نمائید، این عمل باعث ذخیره مالی و زمانی برای خانواده در طی مسافرت می‌شود. به عنوان مثال تهیه آبمیوه خانوادگی اقتصادی‌تر از آبمیوه‌های تك نفره می‌باشد و همچنین بطری آب معدنی خانوادگی و در ضمن برای صرف آب، برای هر نفر از اعضای خانواده به طور مجزا یك لیوان تهیه فرمائید.

برای جلوگیری از ذوب شدن یخ مخصوص آب، آن را در سردكن قرار دهید تا هم سرمای سردكن را بیشتر حفظ كند و هم دیرتر ذوب شود. بعد از صرف غذا، سردكن را دوباره با غذاهای غیرفاسد شدنی، پرنمائید (در صورت عدم تامین یخ)، چنانچه یخ برای سردكن تامین شود، می‌توان غذاهای فاسدشدنی را نیز در درون سردكن قرار داد.

در سفرهای طولانی و برای جلوگیری از خستگی یا بی‌حوصلگی مسافرین، هر 1 یا 2 ساعت یك میان وعده مناسب را پیشنهاد دهید. برای پیشگیری از اعتراض كودكان به منظور اعلام گرسنگی هر یك ساعت 1 خوراكی به كودكان بدهید. البته در این رابطه برخی اسنك‌ها بهتر از سایرین هستند مانند میوه‌های تازه یا خشك شده، مغزها همانند پسته و بادام، بیسكویت و...، كه قابلیت مهار گرسنگی كودكان را داشته باشد.

چنانچه در طی سفر كردن قصد خوردن غذا در رستوران‌ها، كبابی‌ها، ساندویچی‌ها و...، را دارید، سعی نمائید قبل از سفارش دادن غذا، وضعیت بهداشتی محل و پرسنل واحد صرف غذا را ارزیابی نمائید، این عوامل بهترین عامل انتخاب شما می‌توانند باشند. چنانچه به وضعیت بهداشتی این محل‌ها شك داشته باشید، آنجا را ترك نمائید و محل مناسب‌تری را انتخاب كنید.

اگر ناچار به انتخاب محل هستید، سعی كنید قبل از مصرف غذا از كیفیت آن از طریق بینائی، بویائی، چشائی و...، مطلع شوید. ضمنا غذاهائی را انتخاب كنید كه از تركیب مواد غذائی كمتری تهیه شده باشند. به عنوان مثال كباب برگ و یا جوجه كباب، در مقابل كباب كوبیده از تركیبات كمتری تشكیل شده‌اند، لذا اولویت مصرف با كباب برگ و یا جوجه كباب در مقابل كباب كوبیده می‌باشد.

امید است كه با رعایت نكات ایمنی ذكر شده سلامتی خود و خانواده‌تان را در این ایام فرخنده تضمین كرده و سفری سالم و خوش در پیش‌رو داشته باشید.

 

 

برای خواندن بخش اول -قواعد پنج‌گانه تغذيه برای مسافران نوروزی- اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: مسمومیت غذایی، ایمنی غذایی، تغذیه و سفرهای نوروزی، تغذیه و مسافرت، تغذیه و نوروز تعداد بازديد: 615 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز